Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: Wszystko, co chcielibyście poradzić, ale nikt nie pyta...

poprzednia następna
Strony: [1] 2 3 ... 36 Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: Wszystko, co chcielibyście poradzić, ale nikt nie pyta...  (Przeczytany 61374 razy)
wł. Felix-Huston, forever felicis!

«Start : Listopad 04, 2009, 17:02:09 »
Odpowiedz cytując
Podziel się życiową mądrością, przestrzeż innych przed błędami, zanim je popełnią! Zrealizuj się tu, gdzie nie przylepią Ci łatki
 "ciotka/wujek dobra rada"  hihi

Ja muszę:
Zamknij szczelnie usta, zanim przegryziesz całego pomidorka koktailowego, siedząc przed przed monitorem.

#link
Bardzo łatwo krytykować to, co ktoś już zrobił i wyrokować, co powinien był zrobić. - R. Feynman

Janna

« #1 : Listopad 04, 2009, 17:12:49 »
Odpowiedz cytując
Dobre duży uśmiech

Jeśli chcesz sprawdzić, czy zszywacz na pewno nie działa, to nie rób tego podkładając kciuk pod tę zszywającą część. Boli i ciężko wyciągnąć zszywkę ze skóry.
#link
Moona

« #2 : Listopad 04, 2009, 17:45:39 »
Odpowiedz cytując
Z czasów dzieciństwa: są lepsze sposoby sprawdzenia tego, czy nożyczki aby na pewno są ostre, niż tarcie kciukiem po tnącej części...

Przy zeskakiwaniu ze ścianki wspinaczkowej zrób ten wysiłek i odskocz lekko do tyłu zamiast po prostu puszczać się rękami chwytu.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2009, 17:47:29 wysłane przez Moona » #link

« #3 : Listopad 04, 2009, 17:51:20 »
Odpowiedz cytując
No jakże, zawsze byłam przekonana, że sprawdzenie ładunku zszywacza i ostrości nożyczek wymaga... poświęceń!
#link
Bardzo łatwo krytykować to, co ktoś już zrobił i wyrokować, co powinien był zrobić. - R. Feynman

fin

Moje ogłoszenia
« #4 : Listopad 04, 2009, 20:34:17 »
Odpowiedz cytując
Moje ostatnie doświadczenie... ale miałam polewkę z własnego pomysłu wysmiewa do tej pory mnie to śmieszy hihi

Ostatnio jak pomalowałam oczy chciałabym zobaczyć, czy jest równo hihi Zamknęłam przed lustrem obie powieki i zastanawiałam się jak niby mam to zobaczyć zemdlal nie polecam przy ludziach, bo można się nieźle ośmieszy wysmiewa
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2009, 20:38:40 wysłane przez fin » #link
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchett

« #5 : Listopad 05, 2009, 10:37:33 »
Odpowiedz cytując
Aha, czyli nie zamykać pomalowanych powiek przed lustrem publicznie, z a n o t o w a n o. Ech, znowu mi przyszła do głowy niechciana rada, jak dobrze, że mogę ją tu zapisać ku pamięci. Otóż odłączony od prądu radiobudzik przestaje budzić.
#link

yga

srają muszki, będzie wiosna.

« #6 : Listopad 05, 2009, 10:44:14 »
Odpowiedz cytując
chcecie mieć ładnie pomalowane powieki?
ok, ale nie malujcie ich lakierem do paznokci.

Trochę wyżera.
(mądrym dzieckiem byłam)
#link
Lena

from the tangoworld

« #7 : Listopad 05, 2009, 10:51:54 »
Odpowiedz cytując
Z gatunku końskich, ale jakże barwnych doświadczeń własnych: zawsze sprawdzaj sposób zapięcia wodzy, czarnej wytoka itp. PRZED wgramoleniem się na konia, bo potem może się zdarzyć, że ludzie będą cię łapać "w locie" celem poprawienia błędu i umożliwienia kontroli nad koniem. Raz mi się zdarzyło wjechać prawie do sklepu jeździeckiego wołając o pomoc wink
#link

« #8 : Listopad 05, 2009, 10:53:30 »
Odpowiedz cytując
Hm, wyżera powieki, mówisz. To faktycznie nie najlepiej, ale pewnie lakier do paznokci się przynajmniej nie osypuje, jak to sypkie cienie potrafią. Jako małe dziecko przekonałam się, że nie należy wkładać noża do kontaktu - nie podaje napięcia czy natężenia, a trochę parzy łapkę. A już broń bo robić sobie naszyjnik z przeżutej gumy na gołą klatę - bo strasznie ciężko go zdjąć. Ale to było dawno i się nie liczy cool

No tak, wodze podpinać również do kółek wędzidłowych, zapamiętam!
#link

yga

srają muszki, będzie wiosna.

« #9 : Listopad 05, 2009, 11:18:22 »
Odpowiedz cytując
i nie jechać na niewybieganym koniu w teren.
na halterku na oklep
[tym bardziej po imprezie. można sie troche gorzej poczuć pokłusowawszy]
#link
Horciakowa

"Jesteś lekiem na całe zło..."

« #10 : Listopad 05, 2009, 11:40:03 »
Odpowiedz cytując
Ja też mam radę z lat dziecinnych - nie chodź spać z gumą do żucia lub landrynka w ustach. Rano możesz się zdziwić i stracić trochę włosów  oczy2

A z tym
Jeśli chcesz sprawdzić, czy zszywacz na pewno nie działa, to nie rób tego podkładając kciuk pod tę zszywającą część. Boli i ciężko wyciągnąć zszywkę ze skóry.
też się zgodzę uśmiech
#link

« #11 : Listopad 05, 2009, 12:02:07 »
Odpowiedz cytując
Tak, w dzieciństwie uczymy się wielu pożytecznych rzeczy. Szkoda, że często w bolesny sposób... Więc przestrzegam - nie kładźcie się na plecy z kubkiem w garści! Nie da się z niego pić w pozycji horyzontalnej, bo cała zawartość natychmiast chluśnie na twarz. Nie do końca to rozumiem, przecież z butelki ze smoczkiem dało się skutecznie pić na leżąco!

A przy koniach człowiek uczy się całe życie...
#link

Lena

from the tangoworld

« #12 : Listopad 05, 2009, 12:04:03 »
Odpowiedz cytując
Z tą gumą dobre, przerabiałam kiedyś wink Mama z nożyczkami musiała interweniować.

Huśtawki też były mordercze. W wieku lat 6 nie wiedziałam, że jak się będzie zaglądać pod nogi w czasie bujania, to można wylecieć i wylądować na glebie kilka metrów za huśtawką  ke Zdziwiłam się nieźle, kiedy mi się to przytrafiło...
#link

« #13 : Listopad 05, 2009, 12:22:04 »
Odpowiedz cytując
Huśtawki też były mordercze. W wieku lat 6 nie wiedziałam, że jak się będzie zaglądać pod nogi w czasie bujania, to można wylecieć i wylądować na glebie kilka metrów za huśtawką  ke Zdziwiłam się nieźle, kiedy mi się to przytrafiło...

Wniosek? Nie patrz pod konia!
#link

Tania

« #14 : Listopad 05, 2009, 13:02:22 »
Odpowiedz cytując
Nie używaj kleju Kropelka trzymając go nad udami gołymi.
A jak się wyleje to się nie śmiej i nie sprawdzaj czy się skleją.
Skleją się,oj skleją .
 wysmiewa
#link
Грива ветра, грива дыма,
Грива бури и огня
Lena

from the tangoworld

« #15 : Listopad 05, 2009, 13:04:41 »
Odpowiedz cytując
Tania wiesz z autopsji ?  wysmiewa
#link
Ktoś

Koń ze szrotu :-)

« #16 : Listopad 05, 2009, 13:09:43 »
Odpowiedz cytując
Skleją się,oj skleją .
 wysmiewa
Komentarz wrotka (z przeziębieniem i temperaturą  wink) : to bardzo dobra wskazówka dla rodziców córek  wysmiewa
#link

"Riding is not a sport, it is a passion. If you do not share the passion, you do not know the sport, and therefore are wasting your time"
charlotte5

« #17 : Listopad 05, 2009, 13:12:17 »
Odpowiedz cytując
Guma do żucia jest na prawdę do żucia, nie do robienia białych pasemek... Ciężko ściągnąć  hihi Próbowałam w wieku 6 lat i ciężko było  emoty327
#link
Tania

« #18 : Listopad 05, 2009, 13:16:09 »
Odpowiedz cytując
Skleją się,oj skleją .
 wysmiewa
Komentarz wrotka (z przeziębieniem i temperaturą  wink) : to bardzo dobra wskazówka dla rodziców córek  wysmiewa
Gorzej chyba jakby się Tobie wylało?
#link
Грива ветра, грива дыма,
Грива бури и огня
Ktoś

Koń ze szrotu :-)

« #19 : Listopad 05, 2009, 13:17:38 »
Odpowiedz cytując
znacznie gorzej,bo zostałoby mi tylko powożenie i sędziowanie  zemdlal
#link

"Riding is not a sport, it is a passion. If you do not share the passion, you do not know the sport, and therefore are wasting your time"

« #20 : Listopad 05, 2009, 13:18:45 »
Odpowiedz cytując
Rodziców córek? Zaraz, czy ja dobrze zrozumiałam poradę: przed wypuszczeniem na dyskotekę wlać klej pod miniówę i przytrzymać coo??
#link

Tania

« #21 : Listopad 05, 2009, 13:24:11 »
Odpowiedz cytując
znacznie gorzej,bo zostałoby mi tylko powożenie i sędziowanie  zemdlal
No i jazda po damsku.
Inna rada-nie nacieraj chorego wrotki terpentyną na rogrzewkę paląc papierosa.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 13:27:11 wysłane przez Tania » #link
Грива ветра, грива дыма,
Грива бури и огня
dempsey

niezwykłe minęło

« #22 : Listopad 05, 2009, 13:27:51 »
Odpowiedz cytując
Rodziców córek? Zaraz, czy ja dobrze zrozumiałam poradę: przed wypuszczeniem na dyskotekę wlać klej pod miniówę i przytrzymać coo??

poczekaj, poczekaj.... az Ci się córka urodzi i do pierwszej dyskoteki dorośnie wink docenisz  hihi
#link
Tania

« #23 : Listopad 05, 2009, 13:29:59 »
Odpowiedz cytując

poczekaj, poczekaj.... az Ci się córka urodzi i do pierwszej dyskoteki dorośnie wink docenisz  hihi
W sumie z synem też by można pokombinować. hm..... diabeł
#link
Грива ветра, грива дыма,
Грива бури и огня
Lena

from the tangoworld

« #24 : Listopad 05, 2009, 13:30:34 »
Odpowiedz cytując
Tania no co Ty  !!!
#link
Tania

« #25 : Listopad 05, 2009, 13:32:30 »
Odpowiedz cytując
Tania no co Ty  !!!
No w sumie kleju szkoda.Racja. Zawsze można mimochodem bąknąć ,że naszym zdaniem,
 potencjalna synowa ma robaki. diabeł
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 13:34:56 wysłane przez Tania » #link
Грива ветра, грива дыма,
Грива бури и огня
Lena

from the tangoworld

« #26 : Listopad 05, 2009, 13:35:13 »
Odpowiedz cytując
Od razu mi się przypomina artykuł o najgorszych randkowych wpadkach  hihi
#link
Tania

« #27 : Listopad 05, 2009, 13:38:33 »
Odpowiedz cytując
Jadąc windą z klaustrofobikiem - nie sprawdzaj czy da się go uleczyć zatrzymując windę po kryjomu .
Zdarza się,że winda nie odpala powtórnie. A uleczyć się nie da.
#link
Грива ветра, грива дыма,
Грива бури и огня
Kasija

« #28 : Listopad 05, 2009, 13:42:16 »
Odpowiedz cytując
Jak wkręcisz w włosy szczotke poproś kogos o pomoc  a nie wycinaj włosów na środku głowy  hihi

Zawiązując bluzke na szyje zepnij włosy bo możesz ją przywiązać do włosów

Nawet jak ulepisz owoce z plasteliny niestety nie smakują jak prawdziwe  wysmiewa

#link
Tania

« #29 : Listopad 05, 2009, 13:53:19 »
Odpowiedz cytując
Sprawdzaj czy jest prąd w pastuchu wyłącznie z użyciem podręcznego/poręcznego kota-
-nigdy ręką.
#link
Грива ветра, грива дыма,
Грива бури и огня
Strony: [1] 2 3 ... 36 Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: Wszystko, co chcielibyście poradzić, ale nikt nie pyta...

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.046 sekund z 18 zapytaniami.