Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: Wszystko, co chcielibyście poradzić, ale nikt nie pyta...

poprzednia następna
Strony: 1 [2] 3 4 ... 36 Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: Wszystko, co chcielibyście poradzić, ale nikt nie pyta...  (Przeczytany 61374 razy)
jkobus

« #30 : Listopad 05, 2009, 16:56:56 »
Odpowiedz cytując
Taniu, to jest oburzający przejaw sadyzmu! Co Ty właściwie temu biednemu kotu pastuchem robisz..? Wystarczy mieć pod ręką owłosionego na kończynach samca (to tak a propos równoległych jeremiad w innym wątku...): włosy na grzbiecie dłoni stają kiedy je zbliżać do podłączonego pastucha...

Rada, a propos pastucha: nigdy, ale to nigdy nie należy prowadzić świeżo umytego konia, z mokrym ogonem, wzdłuż pastucha pod napięciem. Trzeba poczekać aż przynajmniej ogon wyschnie...  oczy2
#link
szemrana

Bóg dał mi puli. Inne anioły były zajęte

« #31 : Listopad 05, 2009, 17:00:40 »
Odpowiedz cytując
nie kucaj w ostrogach
#link
Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić.
Sierra

Moje ogłoszenia
« #32 : Listopad 05, 2009, 17:05:59 »
Odpowiedz cytując
Nie uczcie konia dawać buziaczków, bo zły dotyk boli całe życie...  diabeł
#link
"Demon, nie koń!"  ♥ ♥ ♥
wistra

« #33 : Listopad 05, 2009, 17:11:25 »
Odpowiedz cytując
Jak skleicie plastikowy aparacik na zęby kropelką, to nie wkładajcie go do mleka! Rozklei się!  wysmiewa
#link
dragonnia

"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

« #34 : Listopad 05, 2009, 17:18:03 »
Odpowiedz cytując
Dobra mój idiotyczny popis z dziecinstwa.

jak nie ma w domu smietany, a masz ochote na truskawki, to nie zastepuj smietany majonezem. Tutaj podobienstwo kończy sie na kolorze
#link
"Vaesse deireadh aep eigean"

duży uśmiech
Dworcika
Kierowca Bombowca

Fantasmagoria

« #35 : Listopad 05, 2009, 17:24:28 »
Odpowiedz cytując
Tak, w dzieciństwie uczymy się wielu pożytecznych rzeczy. Szkoda, że często w bolesny sposób... Więc przestrzegam - nie kładźcie się na plecy z kubkiem w garści! Nie da się z niego pić w pozycji horyzontalnej, bo cała zawartość natychmiast chluśnie na twarz. Nie do końca to rozumiem, przecież z butelki ze smoczkiem dało się skutecznie pić na leżąco!

hihi
Ja potrafię pić z kubką leżąc na płasko :P
#link

Nie jestem wariatem. Jestem samolotem!
wł. Felix-Huston, forever felicis!

« #36 : Listopad 05, 2009, 17:51:06 »
Odpowiedz cytując
Taak? To powiedz JAK ?
#link
Bardzo łatwo krytykować to, co ktoś już zrobił i wyrokować, co powinien był zrobić. - R. Feynman

Tania

« #37 : Listopad 05, 2009, 18:26:07 »
Odpowiedz cytując
jkobus-owłosionego samca to ja elektryzuję inaczej  wink
#link
Грива ветра, грива дыма,
Грива бури и огня

« #38 : Listopad 05, 2009, 18:34:47 »
Odpowiedz cytując
JAK ?
---> porady, porady wink
#link
Bardzo łatwo krytykować to, co ktoś już zrobił i wyrokować, co powinien był zrobić. - R. Feynman

Mia

« #39 : Listopad 05, 2009, 19:16:51 »
Odpowiedz cytując
Nie sprawdzaj czy garnek postawiony na ogniu dostatecznie się rozgrzał ... ręką. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że już dawno  hihi
#link
Tania

« #40 : Listopad 05, 2009, 19:41:58 »
Odpowiedz cytując
JAK ?
---> porady, porady wink
Nie elektryzuj owłosionego samca bo będziesz musiała robić mu pranie do końca życia?
 lol
lub
Aby zelektryzować owłosionego samca,wystarczy .... /OCENZUROWANO/

p.s to autocenzura   wink
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 19:47:11 wysłane przez Tania » #link
Грива ветра, грива дыма,
Грива бури и огня
Teodora

wu wei ;-)

« #41 : Listopad 05, 2009, 19:43:04 »
Odpowiedz cytując
Jeśli masz kuchenkę gazową, zwiąż włosy, zanim się nad nią pochylisz. Chyba, że lubisz nowoczesny look z wystrzępionymi końcówkami. Albo chcesz poprawić na chwilę oświetlenie kuchni wink
#link
YMMV         “Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.” - Antoine de Saint-Exupéry
Wiwiana

szaman fanatyk

WWW Moje ogłoszenia
« #42 : Listopad 05, 2009, 19:50:37 »
Odpowiedz cytując
Nigdy nie sprawdzaj palcem ciepłoty wody w akwarium, jeśli twoje rybki pływają bokiem i dziwnie podrygują. To na pewno nie z zimna  hihi
#link

zołza.com.pl
helcia

Wyscigi wkręcają... ;]

« #43 : Listopad 05, 2009, 20:18:28 »
Odpowiedz cytując
To jeszcze na temat kropelki
Jak ci poleci na palec wskazując (bądź inny wink ) nie pocieraj jego kciukiem. To nie pomaga- skutecznie skleja lol.
I podczas klejenia nie bierz palcami kosmyka włosów który spadł ci na twarz. Klej nie zawsze chce się wyczesać wink.
Nie rozśmieszaj pijącej właśnie osoby, jest duże prawdopodobieństwo że nie wytrzyma i zawartość ust poleci na ciebie lol
#link
i wiesz... czasami mam takie dni w których myśle o śmierci i mam ochote odejść, nikomu o tym nie mówiąc. Tylko powiedz mi
czy warto? Wbij mi do głowy, że życie ma sens, że to wszystko jest pozytywne.. nie odwrotnie.
Horciakowa

"Jesteś lekiem na całe zło..."

« #44 : Listopad 05, 2009, 20:24:26 »
Odpowiedz cytując
Jeśli masz piec na węgiel/drewno i zagotuje Ci się woda w kaloryferach to nie próbuj gasić w nim ognia wlewając tam wodę - zawartość pieca możesz poczuć na swojej twarzy  :S
Gotując puszkę z mlekiem skondensowanym na tzw. krówkę nie dopuść do gotowania się jej dłużej niż trzy godziny i wygotowania się wody - inaczej remont kuchni masz zapewniony hihi
Nie otwieraj kropelki lub kleju do tipsów zębami - jest duże prawdopodobieństwo, że przez dłuższy czas będziesz je czuł na zębach  ehh
#link

halo

« #45 : Listopad 05, 2009, 20:27:52 »
Odpowiedz cytując
Bezpośrednio po wcierkach rozgrzewających nie zabieraj się za (ludzkie) pieszczoty "na sianie"  hihi
#link
Człowiek kulturalny musi dojść do najwyższego artyzmu w trzech rzeczach: chodzeniu po mieście, ujeżdżaniu konia i elokwencji.
L. Alberti.
kujka

new better life mode: on

« #46 : Listopad 05, 2009, 20:28:14 »
Odpowiedz cytując
jesli chcesz zrobic kajmak, przypilnuj, zeby na puszce mleka skondensowanego bylo napisane "SLODZONE". Inaczej - chocbys i pol dnia trzymal na ogniu - kajmak Ci nie wyjdzie  zemdlal
#link

GILU GILU NA BADYLU    FEEL THE GIL
Złota

oo i aqh

« #47 : Listopad 05, 2009, 20:45:01 »
Odpowiedz cytując
jeśli chcesz wybrac odswiezacz do łazienki w sprayu / firmy która kupujesz od długiego czasu/ dobrze przeczytaj i obejrzyj nawet niewyraźny obrazek na opakowaniu. Jak nie sprawdzisz- mozesz kupic mega smierdzący lawendowy - .. spray do mebli .. i zaśmierdnąć całą łazienke ukłon
#link
Tania

« #48 : Listopad 05, 2009, 21:37:50 »
Odpowiedz cytując
Bezpośrednio po wcierkach rozgrzewających nie zabieraj się za (ludzkie) pieszczoty "na sianie"  hihi
O rety! Szczegóły! Szczegóły!  wysmiewa
#link
Грива ветра, грива дыма,
Грива бури и огня
pokemon

« #49 : Listopad 05, 2009, 21:43:34 »
Odpowiedz cytując
Taniu, to jest oburzający przejaw sadyzmu! Co Ty właściwie temu biednemu kotu pastuchem robisz..? Wystarczy mieć pod ręką owłosionego na kończynach samca (to tak a propos równoległych jeremiad w innym wątku...): włosy na grzbiecie dłoni stają kiedy je zbliżać do podłączonego pastucha...

Rada, a propos pastucha: nigdy, ale to nigdy nie należy prowadzić świeżo umytego konia, z mokrym ogonem, wzdłuż pastucha pod napięciem. Trzeba poczekać aż przynajmniej ogon wyschnie...  oczy2
Tak samo, jak nie należy sprawdzać psim ogonem czy pastuch działa trzymając go w ręku  wysmiewa pies nie poczuł, pańcia owszem
#link

Gość

« #50 : Listopad 05, 2009, 21:44:12 »
Odpowiedz cytując
O rety! Szczegóły! Szczegóły!  wysmiewa

Halo czyżby w ten sposób powstała jedna z Twoich pociech?  lol
#link
Zet

« #51 : Listopad 05, 2009, 21:59:06 »
Odpowiedz cytując
odepnij pasy przed wyjściem z samochodu
#link
busch

Mad god's blessing.

« #52 : Listopad 05, 2009, 22:03:55 »
Odpowiedz cytując
nie kucaj w ostrogach

Testowałam to kucanie w ostrogach i od tego czasu zupełnie nie rozumiem tej rady. Można kucać w ostrogach bez przeszkód. Z resztą; jak inaczej założyć drugą ostrogę, jeśli nie kucnąć?
#link
Con-chan

« #53 : Listopad 05, 2009, 22:12:43 »
Odpowiedz cytując
Nie pozwalaj by dziecko bawiło się jedynymi kluczami od domu jeśli nie masz pewności czy wszystkie okna, drzwi od toalety są zamknięte, a wszystkie odpływy mają kratki ehh

Nie rozkrawaj pomidora (ani papryczek  czuszek) zaraz po tym jak przestała Ci lecieć rew z poharatanej (poparzonej) ręki.

Jeśli masz kota to raczej szczelnie zamykaj buteleczkę z walerianą, szczególnie jeśli jest w górnej szafce zaraz za butelkami z syropem na kaszel
#link
szemrana

« #54 : Listopad 05, 2009, 22:13:53 »
Odpowiedz cytując
ja się rzecz ujmując krótko "nadziałam" przy mierzeniu mega wielkich westernowych.
Auć
#link

« #55 : Listopad 05, 2009, 22:26:33 »
Odpowiedz cytując
To ja z nurtu uwag pozytywnych - przed zakupem działki budowlanej weź i idź do lokalnego leśniczego na plotki. Wtedy możesz dowiedzieć się, że tej działki kupować jednak NIE należy, ze względu na położenie uniemożliwiające jej sensowne zagospodarowanie: na bagnach, na skraju lasu prywatnego i państwowego, w bezpośrednim sąsiedztwie głośnej w sezonie letnim manufaktury... Wszystko, czego nie było w ogłoszeniu icon_mad
#link

szemrana

« #56 : Listopad 05, 2009, 22:44:24 »
Odpowiedz cytując
Nie parkuj przy studzience kanalizacyjnej.
Bacz uważnie, by w trakcie zamykania kluczykami drzwi nie wyślizgnęły się z ręki.
Podwój uwagę jeśli znajdujesz się kilkaset kilotetrów od szafki w której masz kluczyki zapasowe
#link
plejadowa

Champion team!

« #57 : Listopad 05, 2009, 23:00:52 »
Odpowiedz cytując
nigdy nie sprawdzaj całą dłonią, czy żelazko wystarczająco się nagrzało ...  lol
#link
wrotki

« #58 : Listopad 05, 2009, 23:02:57 »
Odpowiedz cytując
nie kucaj w ostrogach

Testowałam to kucanie w ostrogach i od tego czasu zupełnie nie rozumiem tej rady. Można kucać w ostrogach bez przeszkód. Z resztą; jak inaczej założyć drugą ostrogę, jeśli nie kucnąć?
masz za krótkie ostrogi lub jesteś za chuda.
ps. osoby z brzuszkiem, kucając muszą szerzej prowadzić kolana (żeby było miejsce na brzuszek) i przez to ostrogi znajdują się bliżej środka tyłka.
#link
wrotki ignoruje wpisy:
lostak,zen,deborah,Gillian,F,shark,guli,Katja,Likier,adrianna32, noen, zabeczka17, trusia, A+A, jasminowa
IloveMosiek

Mościsław & Co

« #59 : Listopad 05, 2009, 23:05:59 »
Odpowiedz cytując
nie pokazuj kotu, jak otwierac lodówkę! może to w niecny sposób wykorzystac do własnych, zdrożnych celów...  ke

nie zapominaj o tym, że wstawiłaś na gaz garnek z 2 litrami mleka. skutki chwiloej amnezji bywają oszałamiające.

zanim wyjedziesz spod domu, sprawdź, czy na pewnomaszw bagażniku koło zapasowe.
#link

Zadowolić kobietę w 2 minuty może tylko zupka chińska konik
Strony: 1 [2] 3 4 ... 36 Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: Wszystko, co chcielibyście poradzić, ale nikt nie pyta...

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.05 sekund z 17 zapytaniami.