Aktualności:

Zapraszam do testowania nowych ogłoszeń początkowo może strona wyglądać pusto, ale mam nadzieję, że się szybko zapełni uśmiech
Dodawanie ogłoszeń - tutaj

Wszelkie uwagi, zgłoszenia błędów lub pomysłów na usprawnienia - link na samym dole strony lub PW do użytkownika root

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: Młode Konie

poprzednia następna
Strony: 1 ... 369 370 [371] 372 373 ... 382 Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: Młode Konie  (Przeczytany 447416 razy)
subaru2009

Specjalizacja: Od lady do szuflady.

« #11100 : Styczeń 26, 2012, 13:27:37 »
Odpowiedz cytując
Dokładnie. Noga wyzdrowiała można działać duży uśmiech A z zajeżdżaniem czekam na podłoże.
#link
Bywa, że marzenia o rycerzu na białym koniu przekreśla romans ze stajennym ...
Być.
Ostrzeżony

Yhm, yhm.

« #11101 : Styczeń 26, 2012, 13:29:46 »
Odpowiedz cytując
Dziel się postępami, a ja powodzenia życzę i sukcesów.
#link
armara

« #11102 : Styczeń 26, 2012, 13:32:05 »
Odpowiedz cytując
Dokładnie. Noga wyzdrowiała można działać duży uśmiech A z zajeżdżaniem czekam na podłoże.
subaru2009
Trzymam kciuki  konik Twój kuc jest śliczny, myślę że spokojnie przebrnie przez bonitację. Kuce mają obowiązek odbycia próby dzielności  oczy2 ?
#link
Teraz Polskie Konie
subaru2009

« #11103 : Styczeń 26, 2012, 13:34:09 »
Odpowiedz cytując
Pod siodłem lub w bryczce. Jako takiego ZT nie ma. Ale jako, że jesteśmy opóźnieni w pracy przez nogę i kucyk jest pełnosprawny dopiero od stycznia, prawdopodobnie będziemy mieć licencję tymczasową, a po roku pod siodłem odnowić trzeba będzie.
#link
armara

« #11104 : Styczeń 26, 2012, 13:40:09 »
Odpowiedz cytując
Pod siodłem lub w bryczce. Jako takiego ZT nie ma. Ale jako, że jesteśmy opóźnieni w pracy przez nogę i kucyk jest pełnosprawny dopiero od stycznia, prawdopodobnie będziemy mieć licencję tymczasową, a po roku pod siodłem odnowić trzeba będzie.
Ale coś na kształt próby polowej, tak?

Trzymam kciuki tak czy siak, pytam bo chcę się dokształcić wink
#link
Teraz Polskie Konie
subaru2009

« #11105 : Styczeń 26, 2012, 13:47:51 »
Odpowiedz cytując
http://pzhk.pl/wp-content/uploads/pr_hodow_kucow-rejestr.pdf tutaj jest Załącznik 1, str. 16. To nas za rok czeka. Na razie tylko bonitacja. Ze względu na nogę skoki luzem też odpadają.
#link
armara

« #11106 : Styczeń 26, 2012, 14:45:39 »
Odpowiedz cytując
Dzięki za link  kwiatek
Rozumiem, myślę że jak wróci do pełnej sprawności to próba nie sprawi mu problemu wink tanczacalinka
#link
Teraz Polskie Konie
subaru2009

« #11107 : Styczeń 26, 2012, 14:55:13 »
Odpowiedz cytując
Prosze uśmiech
Wtedy już nie, chyba , że jakże mój błyskotliwy kopytny znowu coś sobie zrobi. Mam nadzieję, że nie uśmiech

Chcę Juniora zobaczyć ! duży uśmiech a on przypadkiem coś nie miał być na sprzedaż ? :>
#link
armara

« #11108 : Styczeń 26, 2012, 15:01:38 »
Odpowiedz cytując
Junior się byczy póki co. Jutro jadę na wieś może coś cyknę  hurra! Bo mi dziecko urosło  tanczacalinka
#link
Teraz Polskie Konie
subaru2009

« #11109 : Styczeń 26, 2012, 15:04:14 »
Odpowiedz cytując
cykaj cykaj  kocham bo mi go brak tu duży uśmiech
#link
adriena

« #11110 : Styczeń 26, 2012, 15:33:53 »
Odpowiedz cytując
Przy zeszłorocznych marcowym zajezdzaniu młodej stwierdziłem ze to już ostatni raz, chyba za stara już jestem na taki hardcore, a młoda wcale nie wariowala..
To czym był ten hardcore?  uśmiech
Był faktem zajeżdżania młodego konia, a ten proces nigdy nie jest easy. Wszystko wtedy może się zdarzyć. Parę koni już zajeździłam i w skali trudności od 1 do 10, dałabym młodej 6 więc nie było zle, jednak z wiekiem człowiek robi się bardziej strachliwy. Kiedyś to prawdopodobnie wogóle bym się nie bała, a teraz jest już inaczej.
Z racji wieku muszę już na siebie bardziej uważać a nie dać się ciorać, bez większego wpływu na to zwierze pode mną, modląc się żeby nie wylądować np. na plecach. W takich momentach doceniam jeżdżenie na zrobionym i dojrzałym koniu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2012, 19:06:56 wysłane przez adriena » #link
FirstLight

« #11111 : Styczeń 26, 2012, 16:02:23 »
Odpowiedz cytując
  jednak z wiekiem człowiek robi się bardziej strachliwa. Kiedyś to prawdopodobnie wogole bym się nie bała, a teraz jest już inaczej.
Z racji wieku muszę już na siebie bardziej uważać a nie dać ciorac się, bez większego wpływu na to zwierze pode mną, modlac sie zeby nie wyladowac np. na plecach. W takich momentach doceniam jezdzenie na zrobionym i dojrzałym koniu.

Czuje dokladnie to samo  hihi  Szczegolnie jak widze co moj mlody odpala na lonzy, wesolo bedzie wiosna  konik
#link
Biczowa

« #11112 : Styczeń 26, 2012, 18:28:25 »
Odpowiedz cytując
Ja się pochwalę z naszych malutkich gigantycznych postępów, młody bez łażenia, wyrywania, nerwów, złości, kładzenia, stawania dęba czy prostowania nóg SAM podał mi nogi i nie wyrywał ich mogłam je na spokojnie obejrzeć i wyczyścić uśmiech no i w końcu zakłusował mi w ręku jeśli można nazwać to kłusowaniem w ręku bo biegłam sporo przed nim na tym długim sznurku od naturala duży uśmiech Ja wiem że to głupoty ale nic tak nie buduje kiedy udaje się coś co wcześniej nijak nie wychodziło uśmiech
#link

galopada_

Honorowy członek KVP !

« #11113 : Styczeń 27, 2012, 17:55:14 »
Odpowiedz cytując
ja dzisiaj wrzucilam siodlo na 3 latki. Nie zauważyły go nawet  hihi
#link
LP ekstrawertyk, PP ekstrawertyk i blondynka=problemy :p

Katharina

"Trudny koń przekazuje najwięcej" Lendon Gray

« #11114 : Styczeń 27, 2012, 18:08:57 »
Odpowiedz cytując
Dzisiaj zrobiłam kilka zdjęć Młodemu  emoty327

#link
Być.
Ostrzeżony

Yhm, yhm.

« #11115 : Styczeń 27, 2012, 18:15:08 »
Odpowiedz cytując
Przy zeszłorocznych marcowym zajezdzaniu młodej stwierdziłem ze to już ostatni raz, chyba za stara już jestem na taki hardcore, a młoda wcale nie wariowala..
To czym był ten hardcore?  uśmiech
Był faktem zajeżdżania młodego konia, a ten proces nigdy nie jest easy. Wszystko wtedy może się zdarzyć. Parę koni już zajeździłam i w skali trudności od 1 do 10, dałabym młodej 6 więc nie było zle, jednak z wiekiem człowiek robi się bardziej strachliwy. Kiedyś to prawdopodobnie wogóle bym się nie bała, a teraz jest już inaczej.
Z racji wieku muszę już na siebie bardziej uważać a nie dać się ciorać, bez większego wpływu na to zwierze pode mną, modląc się żeby nie wylądować np. na plecach. W takich momentach doceniam jeżdżenie na zrobionym i dojrzałym koniu.
A, w tym sensie.  wink
#link
kenna

i tak masz wyglądać, jak znowu na Ciebie wsiądę ;P

« #11116 : Styczeń 27, 2012, 18:42:41 »
Odpowiedz cytując
galopada_, apropos przyuczania do siodła, to przypominam sobie, jak z koleżanką przyuczałyśmy młodego konia do kładzenia czapraka. Podchodzimy jak pies do jeża, głaszczemy go tym czaprakiem, po klacie suwamy, no czaimy się jak nie wiem co, po czym czaprak ląduje w końcu na grzbiecie, a my wielce napięte patrzymy, czy delikwent nie wystrzeli czasem z 4 w górę (bo to typ histeryka panikarza był). A koń na mnie paczy i paczy i nic, ziewa sobie. W końcu tak stoję i myślę... i przypomniało mi się, że przecież całą poprzednią zimę zakładałam mu na każdą niemal noc derkę wciąganą PRZEZ GŁOWĘ, do której notabene go jakoś specjalnie nie przyuczaliśmy, więc z takim małym czymś jak czaprak raczej nie miał prawa mieć problemu, co nie? Tak to jest, jak się z konia robi większego histeryka, niż jest hyhyhy
#link
Perlica

« #11117 : Styczeń 27, 2012, 18:48:28 »
Odpowiedz cytując
młodziaki raczej nie histeryzują przy zakładaniu czapraka, a zabawa się to zaczyna przy zapinaniu popręgu hihi
#link
adriena

« #11118 : Styczeń 27, 2012, 19:00:52 »
Odpowiedz cytując
galopada_, A koń na mnie paczy i paczy i nic, ziewa sobie.
Kenna, na pewno paczy..? wink
#link
Być.
Ostrzeżony

Yhm, yhm.

« #11119 : Styczeń 27, 2012, 19:36:26 »
Odpowiedz cytując
młodziaki raczej nie histeryzują przy zakładaniu czapraka, a zabawa się to zaczyna przy zapinaniu popręgu hihi
Nie zauważyłam. Młoda pierwsze zapinanie przyjęła ze spokojem, chociaż na ciaśniejsze podpinanie zrobiła krok w bok i stanęła. Żadnej histerii.
#link
Magda Pawlowicz

« #11120 : Styczeń 27, 2012, 19:45:15 »
Odpowiedz cytując
To zależy od konia.
ja mam jedną taką młodą u której akceptacja popręgu była strasznym problemem.
Prawie bariera nie do przejścia to była!
#link
Puma

« #11121 : Styczeń 27, 2012, 19:47:32 »
Odpowiedz cytując
Katharina, ile Młody ma wzrostu? Wygląda na niedużego wink
#link
Gdyby nie porażki, nie potrafilibyśmy docenić zwycięstwa...
ekhem

« #11122 : Styczeń 27, 2012, 19:49:04 »
Odpowiedz cytując
 offtopic
Kenna, na pewno paczy..? wink

adriena, myślę że to było celowe wink
http://i22.photobucket.com/albums/b321/duunia/cojapacze.jpg
#link
adriena

« #11123 : Styczeń 27, 2012, 19:51:37 »
Odpowiedz cytując
hehe, no w sumie racja uśmiech
#link
kujka

FEEL THE GIL

« #11124 : Styczeń 27, 2012, 20:23:19 »
Odpowiedz cytując
kenna, hahaha wariatki!  wysmiewa

swoja droga to ja tam nie wiem, mi wszystkie mlodziaki jakos wiecej radochy dawaly niz strachu o wlasne zycie (o ile byly odpowiednio przygotowane do rozpoczecia pracy pod siodlem oczywiscie). zawsze przychodzi jakis kryzys ale jeszcze nie bylo tak zeby mnie jakis probowal w ktoryms momencie zabic.
#link

GILU GILU NA BADYLU
armara

« #11125 : Styczeń 27, 2012, 20:36:36 »
Odpowiedz cytując
Moja młoda, jak długo nie chodzi to przy siodłaniu zawsze robi taaakie oczy na czaprak. Nie wiem czemu na ogół strachliwa nie jest, samo siodło przyjmuje normalnie, ale czaprak ? Jak zło największe  hihi Popręg jej nie wzrusza.
#link
Teraz Polskie Konie
Megane

« #11126 : Styczeń 27, 2012, 20:53:37 »
Odpowiedz cytując
armara, może dlatego, że różowy  wysmiewa
#link
Gdyby nie Radio Maryja człowiek nigdy by się nie dowiedział, jak wiele
pieniędzy potrzeba do życia w ubóstwie.
lesio

« #11127 : Styczeń 27, 2012, 20:54:36 »
Odpowiedz cytując
co do tych gleb to ja juz stawiam dwie flaszki w takim razie  zdrówko  wysmiewa 2 gleby w ciągu ostatniego miesiaca, z czego jedna  niefortunna , skutkujaca kalectwem chwilowym (kolanko)  ehh  ale to nie Siwego zasluga , Dzidziu aniołek ostatnio . To drugi  konik ktorego jezdze ,czterolatek. z krzyża umie walnąć że hej konik

Zimowy Mistral  , fotki szare bure i byle jakie  emoty327

baby face!

Uploaded with ImageShack.us

http://www.youtube.com/watch?v=HnmH15E9Nfo&context=C379482cADOEgsToPDskLXeWTzgs70RFerw_mfgZrg

i filmik z wczorajszej jazdy , galopada specjalnie dla Ciebie  icon_razz bez rozdzielczości full hd no ale jest

a tu ten co mnie tak "ciora" jak to adriena  określiła  lol

Uploaded with ImageShack.us

#link
armara

« #11128 : Styczeń 27, 2012, 20:55:45 »
Odpowiedz cytując
armara, może dlatego, że różowy  wysmiewa
Może to faux pas, ale nic różowego nie mam  icon_redface Cóż za niedopatrzenie  hihi
#link
Teraz Polskie Konie
galopada_

Honorowy członek KVP !

« #11129 : Styczeń 27, 2012, 20:59:30 »
Odpowiedz cytując
lesio aaa ale dobrze wygląda! i jak wysiwiał na głowie!  tanczacalinka tanczacalinka tanczacalinka

edit. ooo jak ładnie pracuje  uśmiech uśmiech uśmiech uśmiech uśmiech uśmiech super! odwiedze was kiedyś, dasz się bryknąć chociaż chwilę nie?  oczy2 moze mnie pozna  cool
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 21:01:39 wysłane przez galopada_ » #link
LP ekstrawertyk, PP ekstrawertyk i blondynka=problemy :p

Strony: 1 ... 369 370 [371] 372 373 ... 382 Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: Młode Konie

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.043 sekund z 19 zapytaniami.