Forum konie »

Imię dla malucha - Ankieta

http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,12814.150.html
Wedle wątku 🙂
Ankieta będzie trwać do: 30.01.2010 do godz. 21.00
wątek zamknięty
ankieta jest przekłamana! Dobry Omen powinien prowadzić!
wątek zamknięty
A nie może być Bardzo Dobry?
wątek zamknięty
NIE!!! będzie ktoś krzyczał: "bardzo dobry omenie" chodź po marchewkę? już lepiej "dobry omenie" lub " omenie" cho no po karotkię
wątek zamknięty
`Najmilsze dla ucha Dobry Omen 😀
wątek zamknięty
a ja nadal wole Będzie Dobrze.

Moze dlatego, ze w kolko sobie to powtarzam  🙄
wątek zamknięty
ja tez uwazam, ze bedzie dobrze wymiata, a w dodatku imiona nie na B nie powinny byc...
wątek zamknięty
Będzie dobrze to najlepsza propozycja 🙂
wątek zamknięty
jeśli wygra Will B. Good to i tak najprawdopodobniej przy opisywaniu bedzie trzeba zmienić imie na zaczynające się na B - podobnie było u nas w stajni, dziewczyny chciały nazwać ogierka od kobyły na D imieniem zaczynającym sie na F, co do czego tak czy siak imie trzeba było zmienić i powstał Dr. F...

widze że Brave Heart nie przypadło do gustu- a szkoda 😉 w końcu też niesie jakieś przesłanie 🙂
wątek zamknięty
Będzie dobrze jakoś mi nie pasuje na nazwę jakiegokolwiek zwierzaka... Jak na niego wołać? Będzie? Dobrze? Nie? Billie ( Jean 😉) ma przyejmny dla ucha wydźwięk i przynajmniej wiadomo jak do konia się zwracać.

Teraz zauważyłam, że nie ma Billie. Z tego co jest wybieram Volter albo Willie
wątek zamknięty
zawsze twierdze ze konskie imie musi dobrze w gazetach wygladac

Best Gift rządzi

i best mozna wołac

wątek zamknięty
Bedzie dobrze mozna skracac na Dobry. tak jak ogier Who Knows  i jego syn Ja Wiem...  tez dwuczlonowe, a zabawne..
wątek zamknięty
jeśli wygra Will B. Good to i tak najprawdopodobniej przy opisywaniu bedzie trzeba zmienić imie na zaczynające się na B - podobnie było u nas w stajni, dziewczyny chciały nazwać ogierka od kobyły na D imieniem zaczynającym sie na F, co do czego tak czy siak imie trzeba było zmienić i powstał Dr. F...

widze że Brave Heart nie przypadło do gustu- a szkoda 😉 w końcu też niesie jakieś przesłanie 🙂

NIE MA obowiązku nadawania źrebakowi imienia na pierwszą literę imienia matki.
wątek zamknięty
Be Brave - zdecydowanie najlepsze !

Dobry, Dobry Omen i Będzie Dobrze - tragedia  😲

wątek zamknięty
[quote author=Złota link=topic=15197.msg454657#msg454657 date=1264328380]
zawsze twierdze ze konskie imie musi dobrze w gazetach wygladac

Best Gift rządzi

i best mozna wołac

[/quote]

też tak uważam 😀
wątek zamknięty
Notarialna dzięki za ankietę.
Obcobrzmiące ( nie po polskiemu) imiona, poza formą Be-Volter i jej mutacjami, jakoś nie pasowały by do reszty. Bo jak czuł by się koniu z angielskim imieniem w stajni gdzie stoją Brzytwa, Bomba i Demol?
A czy ankietę da się jeszcze rozszerzyć?Bo z uwagi na jego ulubione zajęcie przyszedł mi do głowy Brykander.
A z uwagi na niekonwencjonalna urodę; Brzydal i Badyl ( źrebol składa się głównie z nóg ).
wątek zamknięty
Brzydal i Badyl  😁 nie nie, to mi jakoś nie pasuje. A jak dorośnie i okaże się rosłym ogierzyskiem to co?  😎
wątek zamknięty
strzeszynopitek, Na twoją prośbę rozszerzam ankietę o imię: Brykander 😉
wątek zamknięty
Wg mnie najlepsze jest Be Brave  🏇
Ewentualnie B. Good, ale już bez tego Will'a 😉
wątek zamknięty
Ewentualnie B. Good, ale już bez tego Will'a 😉

zdecydowanie najlepiej!!

a nazywanie konia Brzydal jest bez sensu moim zdaniem, przecież wszystkie źrebaki są brzydkie  🤣
wątek zamknięty
Będzie Dobrze !
Tak jak w kawałku Molesty  💃 będzie dobrze dzieciak, do gory głowa! uwierz w to, a tak będzie ..
wątek zamknięty
Brykander podoba mi się najbardziej. Szkoda, że nie można zmienić głosu.
wątek zamknięty
Niespecjalnie podobają mi się imiona "z angielska"... no i poprosimy o fotki malucha wtedy łatwiej będzie dobrać imię..
wątek zamknięty
Fotki w wątku "właściwym" są.
wątek zamknięty
to zależy do ''czego'' ma byc źrebak- jak dla własciciela mozna i Brzydal... ale jeśli bedzie to ogier kryjący.. albo sportowy.. to na zawodach powiedzą.. wygrał XY na Brzydalu...
wątek zamknięty
B. GOOD
łatwe do przeczytania, hihihi, na niektórych zawodach zapowiadający czasami sobie nie radzą z angielskimi imionami  🤣
wątek zamknięty
[quote author=Złota link=topic=15197.msg455442#msg455442 date=1264356351]
to zależy do ''czego'' ma byc źrebak- jak dla własciciela mozna i Brzydal... ale jeśli bedzie to ogier kryjący.. albo sportowy.. to na zawodach powiedzą.. wygrał XY na Brzydalu...
[/quote]

Ogier Brzydal  wiesz, jeśli z Brzydala wyrośnie taki "Brzydal" jak ten w linku to czemu by nie 🙂
wątek zamknięty
Ha zawłaszcza po takim tacie  😍 to mogłabym mieć same Brzydale.

B. God 😉
wątek zamknięty
B. God

no to już tutaj BÓG wyszedł  😁
wątek zamknięty
Ankieta jest zmanipulowana! Będzie Dobrze powinien wygrac! w koncu o to chodzilo, ze wychodzi na prosta i ze wszystko sie robi OK. A on byl tego zwiastunem, w koncu czekal na odpowiedni moment!

no chyba ze nazwiecie go Right Time  😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.