Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: "Płonie stadnina koni w Książu"

poprzednia następna
Strony: [1] Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: "Płonie stadnina koni w Książu"  (Przeczytany 3296 razy)
martva

Już nigdy nic nie będzie takie samo

Moje ogłoszenia
«Start : Marzec 04, 2010, 17:32:10 »
Odpowiedz cytując
Takie coś jak w temacie usłyszalam przed chwilą w RMF FM - 90 ton słomy poszło z dymem, zaden z koni podobno nie ucierpial. Natomiast jeden strazak gaszacy pozar trafil wlasnie do szpitala - zawalila sie na niego jedna ze scian gaszonego budynku. Ktoś coś wie na ten temat?
#link
Manta

Tyłkoklep leśny =)

« #1 : Marzec 04, 2010, 17:33:30 »
Odpowiedz cytując
kolejny pozar =/

jak tylko ktos cos bedzie wiedzial, niech pisze.

Jesli to faktycznie prawdziwe info, to niedlugo powinno byc cos na necie i w wiadomosciach.
#link
breakawayy

« #2 : Marzec 04, 2010, 17:35:08 »
Odpowiedz cytując
następny pożar?!
dobrze, że konie całe... oby to się nie zmieniło
#link
Pozytywne nastawienie do świata to podstawa, żeby podnieść ludzi dookoła z kolan niespełnienia. (;
DanceOfDevotion

Moje ogłoszenia
« #3 : Marzec 04, 2010, 17:36:14 »
Odpowiedz cytując
ileż tych zbiegów okoliczności w przeciągu roku...
#link
"Ja ideałów biedny, podeptany żołnierzyk
Chcę ogarnąć ten chaos, niedoskonałość świata poprawić jak kołnierzyk."
martva

Już nigdy nic nie będzie takie samo

Moje ogłoszenia
« #4 : Marzec 04, 2010, 17:36:22 »
Odpowiedz cytując
To znaczy jest tak jak pisze: przekazalam to co uslyszalam w Faktach - co i jak wiecej, sama chcialabym wiedziec!
#link
DanceOfDevotion

Moje ogłoszenia
« #5 : Marzec 04, 2010, 17:39:53 »
Odpowiedz cytując
http://walbrzych.naszemiasto.pl/artykul/336926,walbrzych-plonie-stadnina-ksiaz-zdjecia,id,t.html
#link
"Ja ideałów biedny, podeptany żołnierzyk
Chcę ogarnąć ten chaos, niedoskonałość świata poprawić jak kołnierzyk."
thaya

« #6 : Marzec 04, 2010, 17:40:51 »
Odpowiedz cytując
http://www.gazetawroclawska.pl/aktualnosci/228552,walbrzych-plonie-stadnina-ksiaz,id,t.html
#link

Bombal

« #7 : Marzec 04, 2010, 17:46:46 »
Odpowiedz cytując
Kolejny pożar stajni w tym roku, ale tez kolejny pożar w Książu.. (mama na myśli ten sprzed lat, kiedy spłonęła stajnia..) Dobrze, że tym razem tylko stodoła i w oddaleniu od budynków stajennych (jeśli to ta, o której myślę), ale z drugiej strony tyle zapasów poszło z dymem smutek
#link
Kaprioleczka
Skąd: Raj na ziemi - Lublin/ tymczasowo dziura Southampton.

Out of the darkness into the sun...

« #8 : Marzec 04, 2010, 18:07:10 »
Odpowiedz cytując
Moim zdaniem to nie jest zaden przypadek, ze TYLE stajni sie spalilo w tym roku. W zeszlym roku tyle sie nie palilo, ani dwa lata temu tez nie.

Po prostu ludzie maja gdzies zabezpieczenia, wszystko sie robi po kosztach a na BHP sie gwizdze i tyle. Z tych wszystkich pozarow moze 2 to byl przypadek, ale reszta to sa ewidentne zaniedbania, glupota albo beztroska niestety.
#link
Rzucano już w nas kamieniami, teraz samemu czas porzucać nimi trochę!

Lublin: Europejska Stolica Kultury 2016 Kandydat
cieciorka

kocioł bałkański

Moje ogłoszenia
« #9 : Marzec 04, 2010, 20:43:55 »
Odpowiedz cytując
oj  8|
dobrze że koniom się nic nie stało.
pamiętam pozary w poprzednich latach, ale mnie również wydaje się ze w tym roku jest ich wyjątkowo duzo.
#link
margaritka

Nerwina i Nathan Boy :)

Moje ogłoszenia
« #10 : Marzec 04, 2010, 21:08:33 »
Odpowiedz cytując
dobrze, ze my mamy czujniki... masakra jakas z tymi pozarami!
#link

JARA

Co mnie nie zabije to mnie boli

WWW Moje ogłoszenia
« #11 : Marzec 04, 2010, 22:57:41 »
Odpowiedz cytując
Podejrzanie dużo można by rzec.
#link

Ocal życie. Adoptuj TTB.
Wrocławskie bulle do adopcji
gajowa

Moje ogłoszenia
« #12 : Marzec 04, 2010, 23:18:09 »
Odpowiedz cytując
że w Książu po raz drugi to jest tak samo straszne co śmieszne... poprzedni pożar nikogo nic nie nauczył? ja wiem, że to bardzo przykre, ale glupota ludzka nie zna i chyba nie pozna granic...
#link
Kaprioleczka

« #13 : Marzec 05, 2010, 00:35:44 »
Odpowiedz cytując
Kornelia - nie tylko Ksiąza pierwszy pozar niczego nie nauczyl  icon_rolleyes
#link

wrotki

« #14 : Marzec 05, 2010, 02:57:42 »
Odpowiedz cytując
znając lekturę "Ziemi Obiecanej" wiadomo że pożar to może być bardzo dobry interes konik
#link
wrotki ignoruje wpisy:
lostak,zen,deborah,Gillian,F,shark,guli,Katja,Likier,adrianna32, noen, zabeczka17, trusia, A+A, jasminowa
Kaprioleczka

« #15 : Marzec 05, 2010, 03:50:20 »
Odpowiedz cytując
wrotku, czasami boje sie ciebie bardziej niz zwykle  icon_rolleyes
#link

orjentica

Moje ogłoszenia
« #16 : Marzec 05, 2010, 05:46:17 »
Odpowiedz cytując
znając lekturę "Ziemi Obiecanej" wiadomo że pożar to może być bardzo dobry interes konik
Kurcze,mój mąż też tak mówi :S
Nie mieści mi się w głowie że można by...
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2010, 05:48:50 wysłane przez orjentica » #link
anderwil

« #17 : Marzec 05, 2010, 09:43:19 »
Odpowiedz cytując
Moim zdaniem to nie jest zaden przypadek, ze TYLE stajni sie spalilo w tym roku. W zeszlym roku tyle sie nie palilo, ani dwa lata temu tez nie.

Po prostu ludzie maja gdzies zabezpieczenia, wszystko sie robi po kosztach a na BHP sie gwizdze i tyle. Z tych wszystkich pozarow moze 2 to byl przypadek, ale reszta to sa ewidentne zaniedbania, glupota albo beztroska niestety.

Ale czy inne lata było inaczej? Ludzie tak samo dbali i pilnowali...
Nie płoną nowe nudynki, niechlujnie postawione, a te co stoją od lat...  Może i wina zaniedbania, może i powinni wymienić instalację - ale od 10 lat tak samo... rok tu nic nie zmienia...  icon_rolleyes
#link
Bombal

« #18 : Marzec 06, 2010, 22:49:53 »
Odpowiedz cytując
że w Książu po raz drugi to jest tak samo straszne co śmieszne... poprzedni pożar nikogo nic nie nauczył? ja wiem, że to bardzo przykre, ale glupota ludzka nie zna i chyba nie pozna granic...
Nauczył, czy nie- znajdź teraz wykwalifikowanych pracowników do takiego obiektu, niepijących i bez pegeerowskich nawyków.. Nawet o JEDNEGO dobrego stajennego do niewielkiej stajni trudno..
#link
thaya

« #19 : Marzec 07, 2010, 11:38:57 »
Odpowiedz cytując
Faktem jest , że wydaje nam się , że tych pożarów jest więcej. Moim skromnym zdaniem na taki obraz rzeczy wpływa jedynie ilość i dostęp do informacji z każdego zakątka kraju. Teraz wiemy w jakiej pipidówce jakie drzewko rośnie, kiedyś było z tym gorzej.
A stajnie płoną niestety, czy z niedbalstwa, złośliwości albo i przypadku.

Ważne żeby konie nie ginęły, a właściciele wyciągali wnioski i podnosili się po upadku.
#link

Kaprioleczka

« #20 : Marzec 09, 2010, 03:36:13 »
Odpowiedz cytując

Ale czy inne lata było inaczej? Ludzie tak samo dbali i pilnowali...
Nie płoną nowe nudynki, niechlujnie postawione, a te co stoją od lat...  Może i wina zaniedbania, może i powinni wymienić instalację - ale od 10 lat tak samo... rok tu nic nie zmienia...  icon_rolleyes

tak, ale instalacje trzeba sprawdzac. to nie jest tak, ze raz zrobiona jest na zawsze dobra. Rzeczy sie zuzywaja.
Poza tym na prostym przykladzie mojego mieszkania: mieszkam tu juz blisko 21 lat. Przez 15 lat my nawet nie wiedzielismy, ze nie mamy w domu uziemienia. Nic sie nie dzialo, korki czasami tylko strzelily. A potem nagle w sylwestra o 22:00 z korkow poszly nam fajerwerki, i tyle widzielismy prad. Po wezwaniu na naprawe mialy byc wstawione swietne uziemiajace kable, zmieniana cala elektryka mieszkania. Po 1,5 roku okazalo sie - po tym, jak sciana rozgrzala nam sie do czerwonosci i spalily sie w niej wszystkie przewody - ze zalozono nam tanie, byle jakie, ktore nie wytrzymaly obciazen. Nie uziemione. Przy kolejnej wymianie elektryki ktos w kolko stal i sprawdzal, jakie kable sa wprawiane w sciany. Od czasu naprawy, kazde wyskoczenie korka jest dla mnie sygnalem, ze cos z elektryka moze byc nie tak. Dodatkowo warte odnotowania jest to, ze wczesniej korki wyskakiwaly bezustannie; od czasu ostatniej naprawy mialam wyrzucone korki chyba tylko 2 razy, a zostala dostawiona zmywarka, piec elektryczny i czasami wszystkie gniazdka w kuchni chodza na raz - niczemu nie przychodzi do glowy wysadzac korkow wink

Takze widzisz - stare budynki starymi budynkami, ale rzeczy po 1) zuzywaja sie, po 2) naprawy przeprowadza sie tez w starych budynkach i od jakosci naprawy zalezy czy cos wytrzyma i ile, po 3) jak nie pilnujesz to dzieja sie dziwne rzeczy, po 4) kiepskie kable sa tansze. A mamy kryzys (podobno).

hipoteza wrotka tez chodzi mi po glowie, ale staram sie ja ciagle odrzucac.
#link

armara

WWW Moje ogłoszenia
« #21 : Marzec 09, 2010, 21:27:11 »
Odpowiedz cytując
http://www.stadoksiaz.pl/?p=192
pojawiła się prośba o pomoc na stronie Stada
#link
Teraz Polskie Konie
Strony: [1] Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: "Płonie stadnina koni w Książu"

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.04 sekund z 17 zapytaniami.