Aktualności:
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Re-Volta.pl
|
Forum główne
|
Konie
| Wątek:
"Płonie stadnina koni w Książu"
poprzednia
następna
Strony:
[
1
]
Autor
Wątek: "Płonie stadnina koni w Książu" (Przeczytany 3296 razy)
martva
Już nigdy nic nie będzie takie samo
«Start : Marzec 04, 2010, 17:32:10 »
Takie coś jak w temacie usłyszalam przed chwilą w RMF FM - 90 ton słomy poszło z dymem, zaden z koni podobno nie ucierpial. Natomiast jeden strazak gaszacy pozar trafil wlasnie do szpitala - zawalila sie na niego jedna ze scian gaszonego budynku. Ktoś coś wie na ten temat?
#link
Manta
Tyłkoklep leśny =)
« #1 : Marzec 04, 2010, 17:33:30 »
kolejny pozar =/
jak tylko ktos cos bedzie wiedzial, niech pisze.
Jesli to faktycznie prawdziwe info, to niedlugo powinno byc cos na necie i w wiadomosciach.
#link
breakawayy
« #2 : Marzec 04, 2010, 17:35:08 »
następny pożar?!
dobrze, że konie całe... oby to się nie zmieniło
#link
Pozytywne nastawienie do świata to podstawa, żeby podnieść ludzi dookoła z kolan niespełnienia. (;
DanceOfDevotion
« #3 : Marzec 04, 2010, 17:36:14 »
ileż tych zbiegów okoliczności w przeciągu roku...
#link
"Ja ideałów biedny, podeptany żołnierzyk
Chcę ogarnąć ten chaos, niedoskonałość świata poprawić jak kołnierzyk."
martva
Już nigdy nic nie będzie takie samo
« #4 : Marzec 04, 2010, 17:36:22 »
To znaczy jest tak jak pisze: przekazalam to co uslyszalam w Faktach - co i jak wiecej, sama chcialabym wiedziec!
#link
DanceOfDevotion
« #5 : Marzec 04, 2010, 17:39:53 »
http://walbrzych.naszemiasto.pl/artykul/336926,walbrzych-plonie-stadnina-ksiaz-zdjecia,id,t.html
#link
"Ja ideałów biedny, podeptany żołnierzyk
Chcę ogarnąć ten chaos, niedoskonałość świata poprawić jak kołnierzyk."
thaya
« #6 : Marzec 04, 2010, 17:40:51 »
http://www.gazetawroclawska.pl/aktualnosci/228552,walbrzych-plonie-stadnina-ksiaz,id,t.html
#link
Bombal
« #7 : Marzec 04, 2010, 17:46:46 »
Kolejny pożar stajni w tym roku, ale tez kolejny pożar w Książu.. (mama na myśli ten sprzed lat, kiedy spłonęła stajnia..) Dobrze, że tym razem tylko stodoła i w oddaleniu od budynków stajennych (jeśli to ta, o której myślę), ale z drugiej strony tyle zapasów poszło z dymem
#link
Kaprioleczka
Skąd: Raj na ziemi - Lublin/ tymczasowo dziura Southampton.
Out of the darkness into the sun...
« #8 : Marzec 04, 2010, 18:07:10 »
Moim zdaniem to nie jest zaden przypadek, ze TYLE stajni sie spalilo w tym roku. W zeszlym roku tyle sie nie palilo, ani dwa lata temu tez nie.
Po prostu ludzie maja gdzies zabezpieczenia, wszystko sie robi po kosztach a na BHP sie gwizdze i tyle. Z tych wszystkich pozarow moze 2 to byl przypadek, ale reszta to sa ewidentne zaniedbania, glupota albo beztroska niestety.
#link
Rzucano już w nas kamieniami, teraz samemu czas porzucać nimi trochę!
Lublin
: Europejska Stolica Kultury 2016
Kandydat
cieciorka
kocioł bałkański
« #9 : Marzec 04, 2010, 20:43:55 »
oj
dobrze że koniom się nic nie stało.
pamiętam pozary w poprzednich latach, ale mnie również wydaje się ze w tym roku jest ich wyjątkowo duzo.
#link
margaritka
Nerwina i Nathan Boy :)
« #10 : Marzec 04, 2010, 21:08:33 »
dobrze, ze my mamy czujniki... masakra jakas z tymi pozarami!
#link
JARA
Co mnie nie zabije to mnie boli
« #11 : Marzec 04, 2010, 22:57:41 »
Podejrzanie dużo można by rzec.
#link
Ocal życie. Adoptuj TTB.
Wrocławskie bulle do adopcji
gajowa
« #12 : Marzec 04, 2010, 23:18:09 »
że w Książu po raz drugi to jest tak samo straszne co śmieszne... poprzedni pożar nikogo nic nie nauczył? ja wiem, że to bardzo przykre, ale glupota ludzka nie zna i chyba nie pozna granic...
#link
Kaprioleczka
« #13 : Marzec 05, 2010, 00:35:44 »
Kornelia - nie tylko Ksiąza pierwszy pozar niczego nie nauczyl
#link
Lublin
Kandydat
wrotki
« #14 : Marzec 05, 2010, 02:57:42 »
Cytat:
JARA
Marzec 04, 2010, 22:57:41
znając lekturę "Ziemi Obiecanej" wiadomo że pożar to może być bardzo dobry interes
#link
wrotki ignoruje wpisy:
lostak,zen,deborah,Gillian,F,shark,guli,Katja,Likier,adrianna32, noen, zabeczka17, trusia, A+A, jasminowa
Kaprioleczka
« #15 : Marzec 05, 2010, 03:50:20 »
wrotku
, czasami boje sie ciebie bardziej niz zwykle
#link
Lublin
Kandydat
orjentica
« #16 : Marzec 05, 2010, 05:46:17 »
Cytat:
wrotki
Marzec 05, 2010, 02:57:42
Cytat:
JARA
Marzec 04, 2010, 22:57:41
znając lekturę "Ziemi Obiecanej" wiadomo że pożar to może być bardzo dobry interes
Kurcze,mój mąż też tak mówi
Nie mieści mi się w głowie że można by...
«
Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2010, 05:48:50 wysłane przez orjentica
»
#link
anderwil
« #17 : Marzec 05, 2010, 09:43:19 »
Cytat:
Kaprioleczka
Marzec 04, 2010, 18:07:10
Moim zdaniem to nie jest zaden przypadek, ze TYLE stajni sie spalilo w tym roku. W zeszlym roku tyle sie nie palilo, ani dwa lata temu tez nie.
Po prostu ludzie maja gdzies zabezpieczenia, wszystko sie robi po kosztach a na BHP sie gwizdze i tyle. Z tych wszystkich pozarow moze 2 to byl przypadek, ale reszta to sa ewidentne zaniedbania, glupota albo beztroska niestety.
Ale czy inne lata było inaczej? Ludzie tak samo dbali i pilnowali...
Nie płoną nowe nudynki, niechlujnie postawione, a te co stoją od lat... Może i wina zaniedbania, może i powinni wymienić instalację - ale od 10 lat tak samo... rok tu nic nie zmienia...
#link
Bombal
« #18 : Marzec 06, 2010, 22:49:53 »
Cytat:
Kornelia
Marzec 04, 2010, 23:18:09
że w Książu po raz drugi to jest tak samo straszne co śmieszne... poprzedni pożar nikogo nic nie nauczył? ja wiem, że to bardzo przykre, ale glupota ludzka nie zna i chyba nie pozna granic...
Nauczył, czy nie- znajdź teraz wykwalifikowanych pracowników do takiego obiektu, niepijących i bez pegeerowskich nawyków.. Nawet o JEDNEGO dobrego stajennego do niewielkiej stajni trudno..
#link
thaya
« #19 : Marzec 07, 2010, 11:38:57 »
Faktem jest , że wydaje nam się , że tych pożarów jest więcej. Moim skromnym zdaniem na taki obraz rzeczy wpływa jedynie ilość i dostęp do informacji z każdego zakątka kraju. Teraz wiemy w jakiej pipidówce jakie drzewko rośnie, kiedyś było z tym gorzej.
A stajnie płoną niestety, czy z niedbalstwa, złośliwości albo i przypadku.
Ważne żeby konie nie ginęły, a właściciele wyciągali wnioski i podnosili się po upadku.
#link
Kaprioleczka
« #20 : Marzec 09, 2010, 03:36:13 »
Cytat:
anderwil
Marzec 05, 2010, 09:43:19
Cytat:
Kaprioleczka
Marzec 04, 2010, 18:07:10
Ale czy inne lata było inaczej? Ludzie tak samo dbali i pilnowali...
Nie płoną nowe nudynki, niechlujnie postawione, a te co stoją od lat... Może i wina zaniedbania, może i powinni wymienić instalację - ale od 10 lat tak samo... rok tu nic nie zmienia...
tak, ale instalacje trzeba sprawdzac. to nie jest tak, ze raz zrobiona jest na zawsze dobra. Rzeczy sie zuzywaja.
Poza tym na prostym przykladzie mojego mieszkania: mieszkam tu juz blisko 21 lat. Przez 15 lat my nawet
nie wiedzielismy
, ze nie mamy w domu uziemienia. Nic sie nie dzialo, korki czasami tylko strzelily. A potem nagle w sylwestra o 22:00 z korkow poszly nam fajerwerki, i tyle widzielismy prad. Po wezwaniu na naprawe mialy byc wstawione swietne uziemiajace kable, zmieniana cala elektryka mieszkania. Po 1,5 roku okazalo sie - po tym, jak sciana rozgrzala nam sie do czerwonosci i spalily sie w niej wszystkie przewody - ze zalozono nam tanie, byle jakie, ktore nie wytrzymaly obciazen. Nie uziemione. Przy kolejnej wymianie elektryki ktos w kolko stal i sprawdzal, jakie kable sa wprawiane w sciany. Od czasu naprawy, kazde wyskoczenie korka jest dla mnie sygnalem, ze cos z elektryka moze byc nie tak. Dodatkowo warte odnotowania jest to, ze wczesniej korki wyskakiwaly bezustannie; od czasu ostatniej naprawy mialam wyrzucone korki chyba tylko 2 razy, a zostala dostawiona zmywarka, piec elektryczny i czasami wszystkie gniazdka w kuchni chodza na raz - niczemu nie przychodzi do glowy wysadzac korkow
Takze widzisz - stare budynki starymi budynkami, ale rzeczy po 1) zuzywaja sie, po 2) naprawy przeprowadza sie tez w starych budynkach i od jakosci naprawy zalezy czy cos wytrzyma i ile, po 3) jak nie pilnujesz to dzieja sie dziwne rzeczy, po 4) kiepskie kable sa tansze. A mamy kryzys (podobno).
hipoteza wrotka tez chodzi mi po glowie, ale staram sie ja ciagle odrzucac.
#link
Lublin
Kandydat
armara
« #21 : Marzec 09, 2010, 21:27:11 »
http://www.stadoksiaz.pl/?p=192
pojawiła się prośba o pomoc na stronie Stada
#link
Teraz Polskie Konie
Strony:
[
1