Aktualności:

Zapraszam do testowania nowych ogłoszeń początkowo może strona wyglądać pusto, ale mam nadzieję, że się szybko zapełni uśmiech
Dodawanie ogłoszeń - tutaj

Wszelkie uwagi, zgłoszenia błędów lub pomysłów na usprawnienia - link na samym dole strony lub PW do użytkownika root

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: oddam, przyjmę, czyli nowy dom dla konia

poprzednia następna
Strony: [1] 2 Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: oddam, przyjmę, czyli nowy dom dla konia  (Przeczytany 239456 razy)
m.indira

407 ...

«Start : Listopad 28, 2008, 19:56:00 »
Odpowiedz cytując
ten temat był na "starym" forum , dobrze się spisywał , pomógł wielu zwierzakom , chyba powinien i tutaj także się znaleźć ...

Uzupełniając:
1. W tym wątku umieszczamy tylko informację o koniach potrzebujących pomocy. Takich do oddania za darmo lub za drobniejszą kwotę, oraz tych, którym grozi rzeźnia.
2. Osoby chcące przyjąć konia, który czeka na emeryturę mogą zostawiać tu odpowiednie ogłoszenie.
3. Ogłoszenia o kupnie/sprzedaży koni zdrowych (niezagrożonych w żaden sposób) oraz płatnych dzierżawach itp będą karane tygodniowym ostrzeżeniem.
4. odpowiedzi należy udzielać na pw.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 08:05:15 wysłane przez katija » #link
havana

« #1 : Styczeń 02, 2012, 12:25:37 »
Odpowiedz cytując
w Grabówce tuż obok Białegostoku czeka 14-letnia klaczka rasy halfinger do adopcji.
Szczegóły  nr.tel. 604911866
#link
bajka

« #2 : Styczeń 02, 2012, 16:52:08 »
Odpowiedz cytując
Witam, poszukuje osoby ktora zgodzi sie mi pomoc i przyjac mojego konia na kilka miesiecy (do wiosny).
Moje zycie wywrocilo sie do gory nogami i nie moge juz pozwolic sobie na konia, a mam go ponad 10 lat... Znalazlam dla niego dom w ktorym bedzie mu dobrze, ale prawdopodobnie dopiero na wiosne, a musze go zabrac jak najszybciej z miejsca w ktorym jest, bo nie bedzie tam juz stajni.
Kon ma 16 lat, walach, spokojny, wychowany, ale ma swoj charakter i w pracy duzo energii, w obejsciu 100% spokoju, do innych koni rowniez.
Jezeli znalazlby sie ktos kto moze mi pomoc i przyjac konia do siebie w zamian za ewentualne uzytkowanie (szczegoly do omowienia), bardzo prosze o kontakt mailowy, lub lepiej telefoniczny: 518 855 551. Prosze o kontakt osoby z okolic ''pod Warszawa''...Z gory dziekuje za wszelki odzew...
#link
starlet89

« #3 : Styczeń 02, 2012, 18:55:52 »
Odpowiedz cytując
Poszukuję domu dla 18 letniej kobyłki. Bardzo spokojna, kochana w obyciu... z powodu trudnej sytuacji muszę znaleźć dla niej dobry, kochający dom i osoby które podarują jej  ciepło na resztę życia. Konik emeryt na lekkie spacerki i do towarzystwa. Siwa Klaczka z hreczką uśmiech wink

#link
fundacjasos

« #4 : Styczeń 02, 2012, 19:21:20 »
Odpowiedz cytując
FUNDACJA SOS DLA ZWIERZĄT POSZUKUJE DOBREGO DOMU DLA ŹREBAKA O IMIENIU LENNY!

Lenny to Hucułek.Zostanie on przeznaczony do adopcji. Ma 9 miesięcy jest radosny i pogodny. Został on uratowany przed rzeźnią wykupiony i przeznaczony na dożywocie do Fundacji. Nowy dom zostanie sprawdzony oraz będzie zobowiązany do podpisania umowy adopcyjnej. Jest to tylko i wyłacznie aukcja informacyjna,więc fundacja zastrzega sobie prawo do wyboru najlepszego miejsca dla zwierzęcia.

Fundacja udzieli wszelkich informacji pod nr. tel.505445617,506116690

http://allegro.pl/show_item.php?item=2029567008
#link
sasza12312

« #5 : Styczeń 03, 2012, 16:49:22 »
Odpowiedz cytując
Witam. Jestem zainteresowany przyjęciem konia do przydomowej stajni .. Zależy mi aby konik był w pełni zdrowy i co najważniejsze nadający się do pełnego użytkowania pod siodłem. Oferuje czysty suchy boks oraz jedzenie (siano,owies). Chodzi mi o to aby móc sobie pojechać od czasu do czasu do lasu itp. Po prostu kocham konie a na zakup mnie nie stać ... Jest to woj. Warmińsko-Mazurskie, zainteresowanych proszę o kontakt gg 10911378 e-mail waldi177@interia.pl
Rozważę każdą propozycje wink
#link
koniarka111

« #6 : Styczeń 03, 2012, 16:52:22 »
Odpowiedz cytując
odpowiadamy na pw!
 odpowiedz w watku ogloszeniowym
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2012, 20:46:38 wysłane przez katija » #link
Magdusia839

Konie moja pasja

« #7 : Styczeń 06, 2012, 17:11:40 »
Odpowiedz cytując
Przyjme klacz najlepiej z Warminsko Mazurskiego chodz tez moze byc okoliczne wojewodzstwa  maksymalnie do 200km  od Olsztyna:-) w wieku do 15 lat..nie kontuzjowana ..i nadajaca sie do przejazdzek w siodle glownie w teren...klaczka mialaby dobra opieke cieple miejsce i towarzystwo 2 koni ktore widac na zdjeciu..konik moze byc obojetnej rasy...
ps nie posiadam wlasnego transportu i jedynie moge zwrocic koszty paliwa:-)
w razie propozycji to prosze pisac na pw badz gg 17552150
pozdrawiam Magda
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2012, 18:45:26 wysłane przez Magdusia839 » #link
ewcim
Moderowany

« #8 : Styczeń 08, 2012, 00:04:50 »
Odpowiedz cytując
Witam!

Przyjme chetnie konika najlepiej zdrowego wink do Towarzystwa mialby 3 inne koniki:)
#link
Ania L.

« #9 : Styczeń 08, 2012, 12:35:58 »
Odpowiedz cytując
nieaktualne
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2012, 15:15:00 wysłane przez Ania L. » #link
Alicja 54

« #10 : Styczeń 09, 2012, 17:34:51 »
Odpowiedz cytując
odpowiadamy na pw!
 odpowiedz w watku ogloszeniowym
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2012, 19:37:07 wysłane przez katija » #link
PauliSiianka

« #11 : Styczeń 09, 2012, 18:08:54 »
Odpowiedz cytując
Witam!

Przyjmę pod opiekę kucyka. Będzie miał całodobową opiekę , własny boks i całe podwórko z trawą do dyspozycji. ; )
Ma być to kucyk to towarzystwa. Obojętny wiek , stan zdrowia. Byle nie wymagał zbyt dużych kosztów leczenia.
#link
Życie jest rumakiem, który nie znosi tchórzliwego jeźdźca. ; )
crazy

« #12 : Styczeń 09, 2012, 23:25:07 »
Odpowiedz cytując
Oddam cudownego konia na emeryture, kon nie nadaje sie do uzytkowania, ale jest bezproblenmowy w obsludze i moze byc rewelacyjnym towarzyszem dla innych koni,  wlasciciel bedzie za niego placil, aczkolwiek szukamy jak najtanszego pensjonatu.
#link
Sepet

« #13 : Styczeń 10, 2012, 16:54:07 »
Odpowiedz cytując
poprzedni post nalezalo wyedytowac z dopiskiem nieaktualne. to nie jest watek sprzedazowy- chcesz sprzedac konia idz do ogloszen  zły
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2012, 21:46:31 wysłane przez katija » #link
Mikołaj Rey
bajka

« #14 : Styczeń 10, 2012, 20:06:55 »
Odpowiedz cytując
Chcialabym prosic osobe ktora do mnie wczoraj wyslala smsa w sprawie pomocy dla mnie i mojego konia, o ponowny kontakt, niestety wiadomosc mi sie skasowala, i nie moge oddzwonic.., dziekuje
#link
ostat

« #15 : Styczeń 11, 2012, 12:36:57 »
Odpowiedz cytując
Zaadoptuję (bądź kupię za symboliczną kwotę) klacz/wałacha.
Poszukuję konia nadającego się do jazdy, wzrost powyżej 160 cm (ze względu na mój wzrost)
Koń będzie stacjonował w Warszawskim pensjonacie.

Proszę o kontakt przez r-v.
Przemyślę każdą propozycję  uśmiech
#link
śpiąca-królewna

« #16 : Styczeń 11, 2012, 23:39:47 »
Odpowiedz cytując
Oddam klacz w dobre ręce.

Klacz bardzo młoda- 6,5 roku. Do tej pory nigdy nie chorowała. Tydz temu zakulała pierwszy raz w swoim życiu i niestety diagnoza po zrobieniu zdjęć rtg jest brutalna- klacz ma dość zaawansowane skostnienie chrząstki kopytowej w lewym przednim kopycie. Na chwilę obecną ciężko stwierdzić czy będzie się jeszcze nadawała do jazdy- teoretycznie to młody koń, jeśli przestanie kuleć (kuleje od tyg) to nie przeszkadza to jeździe rekreacyjnej. Nie wymaga żadnego wkładu finansowego (kostnienia nie da się zatrzymać, ani wyleczyć) jedynie regularnie werkować. Klacz ma dobre, pełne pochodzenie, jest ładnej budowy, grzeczna, na pewno sprawdziłaby się w hodowli. Lubi dzieci i akceptuje inne zwierzęta, jest niepłochliwa i lubi wszelkie zabiegi pielęgnacyjne w tym przytulanie, głaskanie i buziaki w oko uśmiech Klacz jak każde inne zwierze potrzebuje miłości i uwagi. Proszę o dojrzałe i odpowiedzialne propozycje. Klacz stoi w stajni pod Warszawą. Zainteresowanym mogę dać namiar na wet który klacz prowadzi. Klacz zaszczepiona i odrobaczona- (od dwóch lat wszystko odbywa się regularnie), świetnie też sprawdziłaby się w roli konia do towarzystwa.
#link
mela86

« #17 : Styczeń 12, 2012, 17:01:41 »
Odpowiedz cytując
Przyjmę kuca (wałach,klacz) za symboliczą kwotę na dożywocie
w dobre warunki, przydomowa stajnia, miałby towarzystwo 3 innych koni, nie szkółka, nie dla dzieci, nie jestem handlarzem
Jedyny warunek jest taki ze musi być grzeczny i lubić towarzystwo człowieka.
Warunki do obejrzenia na miejscu w woj. łódzkim
#link
Klaudia001

« #18 : Styczeń 12, 2012, 20:34:23 »
Odpowiedz cytując
            PRZYJMĘ  KONIA / KUCA
Posiadam bardzo dobre warunki, ciepłą stajnie, wybiegi, 3własne konie i dużeee doświadczenie.
Przyjmę TYLKO NA DOŻYWOCIE, nie w dzierżawę, może być to źrebak, koń nie ujeżdżony itp.  Konik najlepiej w wieku  do 13lat, rasa i płeć bez znaczenia,
dobrze by było aby koń nie chorował na chorobę wymagającą wkładu finansowego, tj. COPD, ochwat, trzeszczki, itp.
Zwierzak w prywatne ręce do kochania, do własnej domowej hodowli i jeżeli odpowiedni na tyle wiekowo to do sporadycznej jazdy.    Jesteśmy z woj. Lubelskiego.
  tel:  883 724 996  e-mail pati2431@wp.pl
#link
"Milczenie nabiera nowej jakości, gdy jedynym dźwiękiem, jest odgłos końskich kopyt..''
ania_041982

« #19 : Styczeń 13, 2012, 15:17:22 »
Odpowiedz cytując
.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 09:03:25 wysłane przez ania_041982 » #link
Ircia

Nie pier...tylko grzej mi tu łapki...:)

« #20 : Styczeń 13, 2012, 21:27:32 »
Odpowiedz cytując
Witam  uśmiech
Przyjmę lub kupię za symboliczną kwotę kuca [ raczej z większych ], najlepiej źrebaka, do towarzystwa mojego 8 m-c źrebaka. Woj war-maz. Kontakt PW
nieaktualne
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2012, 13:02:21 wysłane przez Ircia » #link
Nie można żyć szczęśliwie, nie żyjąc godnie, moralnie i uczciwie!!!
Titanic

« #21 : Styczeń 14, 2012, 12:02:23 »
Odpowiedz cytując
Witam przyjmę kucyka do towarzystwa dla mojego  konia uśmiech
Woj. Pomorskie
Więcej na pw
#link
SARA

« #22 : Styczeń 14, 2012, 14:30:40 »
Odpowiedz cytując
Witam
Oddam w dobre ręce klacz -16 lat, wzrost 165cm, nigdy nie chorowała, w doskonałej kondycji.
Nadająca się na długodystansowe tereny.
Woj. Dolnośląskie

Nieaktualne

« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2012, 06:00:27 wysłane przez SARA » #link
mikusmm

« #23 : Styczeń 14, 2012, 20:03:49 »
Odpowiedz cytując
Przyjmę konia pensjonat, dzierżawa, adopcja....
Towarzystwo  klaczy zimnokrwistej.

Bardzo dobre warunki, nie rekreacja, przydomowa rodzinna stajenka, zapewniony wolny wybieg na pastwisko przez caly rok.
3ha zielonej łąki,

Proszę pisać na pw. opiszę warunki, prześlę zdjęcia.

Naprawdę warto!!!

woj. opolskie
okolice Namysłowa

Zapewnię b. dobre warunki dla konika jak również dla właściciela wink, jazda w teren, łąki, las.
#link
sylwia2887

« #24 : Styczeń 15, 2012, 00:08:40 »
Odpowiedz cytując
WITAM :kwiatek:PRZYJMĘ KONIA NIE WAŻNE JAKA PŁEĆ ANI WIEK.ISTOTNE JES DLA NAS ABY MÓGŁ JESZCZE TROCHĘ POWOZIĆ NAS NA SWOIM GRZDIECIE.NIE JESTEŚMY WYKFALIFIKOWANYMI JEŻDZCAMI ALE COŚ TAM UMIEMY MAMY PADOKI ŁĄKI I STAJNIE I POTRZEBUJEMY KONIKA DLA SIEBIE  MAMY JEDNEGO WAŁASZKA TAKZWANY PROFESOR I JEST CUDOWNY I KOCHANY .JESTEŚMY Z WOJ. ZACHODNIOPOMORSKIEGO POZDRAWIAM WSZYSTKICH SYLWIA tel. 511216672
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2012, 21:13:04 wysłane przez sylwia2887 » #link
toke8009

« #25 : Styczeń 15, 2012, 01:06:59 »
Odpowiedz cytując
to jest zwykle ogloszenie i prosze tam sie udac.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2012, 01:30:56 wysłane przez katija » #link
Famfi

« #26 : Styczeń 15, 2012, 20:20:03 »
Odpowiedz cytując
nieaktualne
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2012, 18:41:55 wysłane przez Famfi » #link
Tatianaaa

« #27 : Styczeń 16, 2012, 14:11:29 »
Odpowiedz cytując
Do Oddania

Klacz Amanda okolo 19lat, Kasztanka, okolo 160cm, Rasa NN.
Zostala kupiona 4-5 lat temu, bez jakich kolwiek papierow ze 3 miesieczna corka.
Przy zakupie powiezieli, ze Klacz urodzila sie 1992roku, przechodzila z rąk do rąk,
zamiast opisu charakteru itp, padlo haslo "Lekko rodzi"  I na tym jej życie polegało:
rok w rok źrebak a w dodatku chodzenie pod siodłem i skakanie do ostatnich dni ciąży&
U poprzedniego właściciela po odstawieniu źrebaka miała pójść do rzeźni, bo było ryzyko,
że mogą być problemy z zaźrebieniem. I tak kobylka zostala uratowana.
Były rozmowy z dziewczynami, które jeździły w stajni w której była Amanda i to od nich się dowiedziano, że nie raz było tak, że Amanda na treningu galopowała i skakała, a na następny dzień jak przyjeżdżały Amanda była już ze źrebakiem.
Kobyłka ma zwyrodnienie stawów, także jest koniem do towarzystwa, a nie do szalonej jazdy.
Kobyłka jest do oddania w dzierżawe dożywotnia. Na wzglad trundych spraw osobistych.
Wiecej info na priv lub prosze w komentarzach zostawiac jakies kontakty do siebie.

Wrazie osob chetnych prosze o kontakt
emeil: laskowy_orzeszek@wp.pl
tel. 501-370-849[/b][/i]

NIE AKTUALNE
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 14:49:14 wysłane przez Tatianaaa » #link
Magdusia839

Konie moja pasja

« #28 : Styczeń 16, 2012, 14:48:52 »
Odpowiedz cytując
odpowiadamy na pw!
 odpowiedz w watku ogloszeniowym.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2012, 15:36:38 wysłane przez katija » #link
mamuteq

« #29 : Styczeń 16, 2012, 16:17:55 »
Odpowiedz cytując
poszukuje od ok kwietnia miejsca/ przydomowej kameralnej stajenki w okolicy skarzyska gdzie moglabym wstawic konia na ok rok na zasadzie "emerytury". zalezy mi aby kon dostal jesc, cale dnie spedzal na lace, byl w razie potrzeby pod okiem weta. cena jaka mnie interesuje to max 350zl/mc. oczywiscie pokrywam rowniez pozostale koszta zwiazane z wetem, kowalem itp. info na priv. oferty tylko z okolic skarzyska.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2012, 21:02:22 wysłane przez mamuteq » #link
Strony: [1] 2 Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: oddam, przyjmę, czyli nowy dom dla konia

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.048 sekund z 18 zapytaniami.