Aktualności:
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Re-Volta.pl
|
Forum główne
|
Konie
| Wątek:
BUBLE czyli czego nie kupować
poprzednia
następna
Strony:
[
1
]
2
3
...
19
Autor
Wątek: BUBLE czyli czego nie kupować (Przeczytany 46975 razy)
Ada
harder. better. faster. stronger.
«Start : Styczeń 30, 2009, 23:29:39 »
W ramach tego iż został reaktywowany znanym nam wszystkim wątek "Hity długowieczności" zakładam wątek o produktach krótkowiecznych.
W skrócie czego nie kupować !!!
A więc, bagienko w jakie ja osobiście się wpakowałam z zapamiętanych mi to:
*
sztyblety Sergio Grasso (model bodajże Torino ale nie jestem pewna, są bardzo charakterystyczne, jasno brązowe z nabuku, model zimowy z futerkiem w środku, wiązane) cena nowych 550zł
Rozumiem że futerko w butach się przeciera ale chyba nie po miesiącu czy dwóch jazdy ?
W miejscu pięty zlazło całe i teraz wystaje tam jakiś szew, który upija. W środku odlepiają się jakieś kawałki skóry, które się zawijają przy zakładaniu buta... po prostu jakaś makabra.
Ah i poza tym z wierzchu pęka nabubk i mam wrażenie że któregoś pięknego dnia po prostu zrobi się dziura.
*
sztyblety Hippica (skórzane, czarne, wiązane z przody, zamek z tyłu)
Nic dodać nic ująć- po około pół roku zrobiła się dziura, dojeździłam je do końca w efekcie -5 dziur + w jednym bucie zepsuty zamek. W sumie żyły niecały rok !!!
*
rękawiczki Tattini, ten model ogólnie znany, nie wytrzymały nawet 2 miesięcy, cała warstwa tego "zmaszu-meszku" zlazła
*
ah i jeszcze jakiś kantar (za cholerke nie pamiętam jaki), który wytrzymał dokładnie 2 dni, kobyła lekko szarpneła głową do tyłu gdy ją prowadziłam a kantar TRACH.
«
Ostatnia zmiana: Październik 13, 2009, 09:08:09 wysłane przez opolanka
»
#link
Libella
« #1 : Styczeń 30, 2009, 23:35:39 »
Rękawiczki Kieffera! Fakt, były tanie (koło 40zl na allegro) ale nie upoważniało ich to do totalnego rozlecenia się i podziurawienia po miesiącu? rękawiczki z decalthonu wytrzymują dłużej...
#link
Znalazłam swoje miejsce na ziemi:)
szuffladka.blogspot.com
Achaja
« #2 : Styczeń 31, 2009, 00:02:51 »
Tak, tak - rękawiczki Kieffera! Makabra, już wolę te bawełniane za 10zł - wytrzymałość porównywalna.
#link
Edytka
era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
« #3 : Styczeń 31, 2009, 00:03:30 »
bryczesy Pfiffa- lej zmechacil sie po 2-3 jazdach, jeszcze przed praniem
do tego sa strasznie sztywne
#link
Powiedzieć komuś: Idiota! - to nie obelga, lecz diagnoza.
Zuziasta
Zakupoholik na odwyku...
« #4 : Styczeń 31, 2009, 00:04:10 »
Moje Kifferowskie też sie poprzecierały, ale lubię je bardziej niż nieprzetarte Fair Playa.
Ogłowia HKM
#link
-Co robisz w sobotę wieczorem?
-Popełniam samobójstwo!
-Hmm...w takim razie co powiesz na piątek wieczorem?
— Woody Allen
Breva
changing orientation
« #5 : Styczeń 31, 2009, 00:23:09 »
uchh ogłowia HKM to dla mnie największy wkurz z rozmiarami! mój się w naczółku COB UTOPIŁ! więc przydałoby się ogłowie COB, naczółek PONY:/ a z shitów jakościowych - zgadzam się co do rękawiczek tattini - cały zamsz złazi chociaż używane nie za często!
#link
Dworcika
Kierowca Bombowca
Fantasmagoria
« #6 : Styczeń 31, 2009, 00:46:52 »
A ja jestem w kiefferowskich rękawiczkach zakochana :P
Ale w moim wypadku, to nawet te za dyszkę były ok i wytrzymały kilka lat regularnego szarpania na koniach
Aż je zgubiłam gdzieś w domu
#link
Nie jestem wariatem. Jestem samolotem!
Anaa
luv ya. x.o.x.o.
« #7 : Styczeń 31, 2009, 01:30:22 »
z moich doświadczeń:
bryczesy daslo: mam dwie pary i obydwie prują się w kroku.
rękawiczki tattini: mam białe, 2 pary zresztą. Te starsze, użyte może dosłownie kilka razy (zawody i kilka jazd) wyglądają jakby je mój pies przeżuł i wypluł
a, i jeszcze rękawiczki kenig. Niestety są piękne do pierwszego prania. Później to już masakra zwykle...
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 01:57:59 wysłane przez Anaa
»
#link
FACEBOOK
Dorotheah
मेरी प्यारी घोड़ी
« #8 : Styczeń 31, 2009, 04:35:10 »
U mni:
- Bryczesy Horka - zdechły poprzecierane total po paru miesiącach pracy.
- Sztyblety Geologic z włoskiego Decathlonu - szajs totale, sztywne, podobne efekty specjalne jak w butach SG Ady (z tym ze tu bez futerka i zamka, a odrywały się różne części, podeszwa itp. ) bardzo krótko żyły nie dając też cienia satysfakcji i wygody.
- szczotka do grzywy i ogona Hass- skuteczna, pękajaca rączka po kilku uzyciach -kruchy plastik.
- rekawiczki wszelkich firm zamszowe (choć obecne tattini żyją już stosunkowo długo)
- ochraniacze hampy skorupy- wyjatkowo szybko zdychające w stosunku do podobnych ochraniaczy innych firm, a do tego bardzo twarde skorupy
- poręgi bawełniane, te z piankowymi wypełnieniami (w wersjach nie wypasionych, ale tez nie ekonomikach) - np. całkowicie pękające podczas jazdy.
- ogłowie pfiff - lipa total, kiepsko spasowane długości, sztywne, zdechło szybko . I całe szczęście
#link
"... nocą uwielbia samotne spacery, kiedy poświata księżyca oblewa ją całą. ... Gatunek: koń Płeć: klacz Wiek: dorosła Charakter: dobra, ale kłótliwa."
_kate
« #9 : Styczeń 31, 2009, 07:51:41 »
kask Jabu- nienawidziłam go ze szczerego serca!!!! nawet w zimowe dni głowa pociła się w nim jakbym miała jakąś nadpotliwość czy cóś. Przestałam jeździć w ogóle w kasku, bo zimą non stop chorowałam przez niego /jak go zdejmowałam to miałam głowę mokrą jak po prysznicu/
nie miał żadnych wywietrzników praktycznie.
Jabu zakończył swój żywot w terenie- jak mi spadł MIMO ZAPIĘCIA!!!nie wiem jak to się stało, bo galopowałam z taką prędkością, że nie miałam czasu o tym pomyśleć.
teraz mam inny i nie mam takiego problemu.
#link
KuCuNiO
Dressurponyreiter
« #10 : Styczeń 31, 2009, 09:44:13 »
Ja mam rękawiczki Kieffera takie za 70zł, podobne do Roeckla i bardzo je sobie chwalę więc nie wiem od czego to zależy.
Nie polecam popręgów Pfiffa (szybko się przetarł, zardzewiał....).
Jakoś więcej nie mogę sobie przypomnieć, jak przypomnę sobie to napiszę:P
#link
smarcik
dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
« #11 : Styczeń 31, 2009, 10:15:49 »
Cytat:
Ada
Styczeń 30, 2009, 23:29:39
*
sztyblety Hippica (skórzane, czarne, wiązane z przody, zamek z tyłu)
Nic dodać nic ująć- po około pół roku zrobiła się dziura, dojeździłam je do końca w efekcie -5 dziur + w jednym bucie zepsuty zamek. W sumie żyły niecały rok !!!
a ja miałam kiedyś te sztyblety, jeździłam w nich jakieś 4 lata, a potem oddałam koleżance bo wyrosłam
to były moje najlepsze sztyblety, bardzo je lubiłam
#link
teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu!
izydorex
« #12 : Styczeń 31, 2009, 11:11:22 »
Zimowe bryczesy Dublin, takie z zamkami po obu stronach. Nie ma to jak galop po polach z powiewającą nogawką. Zamek do wymiany z obu stron.
#link
Karla:)
« #13 : Styczeń 31, 2009, 11:22:57 »
czaprak loesdau zwykly klasyczny za 40cos zlotych- po pierwszym praniu odpadla ozdobna lamowka, zeszmacil sie starsznie, strasznie sie go kurz czepia, srednio przyjazny dla grzbietu konia
czaprak kavalkade taki grubasny- ohyda! wogole nie przyjmuje potu- kon wyglada jakby wyszedl z kapieli, nei uklada sie pod siodlem , paski sa za krotkie
oficerki sergio grasso-wytrzymaly 4, 5 miesiaca, najpierw odpadla podeszwa, potem luk gorny zaczal sie wyginac, skora pieknie sie odbarwila, do tego od poczatku do konca obcieraly
czaprak, bryczesy, ochraniacze pfiffa- szajn najwyzszej miary, pruje sie wszystko , odbariwa , koni poobcierany
kaloszki neoprenowe mustang- niby podwojny rzep a przestal trzymac po pol roku, do tego kolnierzyk gorny obciera wrazliwsze konie, trudne w utrzymaniu czystosci
cukierki sukces- 3 konie dostaly wysypki na pysiaku
bryczest tcm brazowe- lej zaczal sie odpruwac po 3 jazdach, do tego zesztywnial
#link
nie udzielam porad wet via net
Gosic
« #14 : Styczeń 31, 2009, 11:30:49 »
Bryczesy Horki, wytrzymały parę miesięcy i strzelił zamek, szwy się popruły.
Myślałam że cena będzie porównywalna z jakością, a tu psikus.
No i podpisuję się pod rękawiczkami Tattini - bardzo szybko się wycierają, pierwsza dziura po miesiącu
#link
darolga
Indywidualistka i LP Ekstrawertyk
« #15 : Styczeń 31, 2009, 11:35:33 »
Bryczesy Nowak Center - szajs jakich mało, cienki materiał, lej zamszopodobny, t-r-a-g-e-d-i-a. Po miesiącu jazdy (a zatem jeździłam w nich około 30 razy, bo wówczas miałam jednego konia) - lej przetarł się do materiału, a na dupie poszły szwy. Poza tym niemiłosiernie uwierały przy kostce.
Ogłowia HKM - PRZESTRZEGAM!
#link
We're the best,
fuck the rest.
Hanna Team :-)
Dorcysia
« #16 : Styczeń 31, 2009, 11:44:58 »
Derki HKM, te tańsze padokowo stajenne, podszyte polarem. Czerwono-granatowe.
Odpruwają się mocowania pasków, zarówno z przodu, jak i z tyłu.
Urywają się karabinki.
Sztyblety Hippika- odklejające się podeszwy.
Derki ortalionowe firmy stajnia.pl- miała być na padok, koń się wytarzał, derka w strzępach.
Fatalnie była skrojona, a paski krzyżowały się koniowi przy fiutku
skarpety Jackson, po praniu zmechacona szmata.
Niestety nie mam również dobrej opinii o rękawiczkach Roeckl. W nowej parze miały niedoszyte palce i zaraz się dziura zrobiła w pierwszy dzień użytkowania.
#link
fin
« #17 : Styczeń 31, 2009, 11:47:38 »
Ja najbardziej nacinam się na ogłowia...
RTS + HKM (miałam złożone z dwóch ogłowi bo w jednym popękały paski policzkowe) - są twarde nawet po smarowaniu, skóra jest bardzo brzydka, połamana, zmechacona
HKM taki z meksykańcem i snapsami skóra była brzydka, zapięcia pękły bo nie mieściło się wędzidło, szybko się go pozbyłam...
Fouganza - najtwardsze ogłowie jakie kiedykolwiek miałam
i na dodatek nic nie jest w stanie go zmiękczyć...
#link
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości
- Terry Pratchett
« #18 : Styczeń 31, 2009, 11:54:09 »
zapomnialam:D
biale bryczesy z czarnym pseudolejem firmy nowak center- szajs szajs!! powiesilam w szafie na wieszaku, po 2 tygodniach pojawily sie rozowe plamy od leja....
,puscilam w praniu na 30 stopniu i co?? mam rozowe bryczki z czarnym lejem
a skarpetki jacsona...juz po 2 jazdach pod oficerka pozaciagaly sie, a po praniu nadaja sie tylko jako zabawka dla psa:D
#link
Gillian
four letter word
« #19 : Styczeń 31, 2009, 12:01:01 »
ogłowia HKM - tragedioza jakich mało.
#link
a jak nie Ty - to kto mi został...?
Petit.
Amuś
« #20 : Styczeń 31, 2009, 12:29:03 »
Rękawic Tattini, tragednia,używane z 5 razy na zawodach a wygladaja jak po dwóch latach używania.
Bryczesy Horka i Nowak Center,okropieństwo, żle wykrojona skóra na lej.
Ochraniacze do stajni firmy Escapade
Komplet na 4 nogi kosztuje 140 zł, nie wytrzymały do pierwszego prania,rzepy sie odpruwają, i to ostre z rzepa wypadło, do tego sie odbarwily i sa w kolorze żołto-sraczkowatym
#link
Artanis
« #21 : Styczeń 31, 2009, 12:45:23 »
Cytat:
_kate
Styczeń 31, 2009, 07:51:41
kask Jabu- nienawidziłam go ze szczerego serca!!!! nawet w zimowe dni głowa pociła się w nim jakbym miała jakąś nadpotliwość czy cóś. Przestałam jeździć w ogóle w kasku, bo zimą non stop chorowałam przez niego /jak go zdejmowałam to miałam głowę mokrą jak po prysznicu/
nie miał żadnych wywietrzników praktycznie.
Jabu zakończył swój żywot w terenie- jak mi spadł MIMO ZAPIĘCIA!!!nie wiem jak to się stało, bo galopowałam z taką prędkością, że nie miałam czasu o tym pomyśleć.
teraz mam inny i nie mam takiego problemu.
Posiadałam takowy i nawet w przy największym upale czy mrozie nic sie z nim nie działo.
Pewnie lezał na głowie, nic sie nie przesówało i nic nie uwierało..
Ja osobiscie wrecz POLECAM !!!!
#link
m0niSka
Małymi kroczkami.. :))
« #22 : Styczeń 31, 2009, 13:50:01 »
Cytat:
KuCuNiO
Styczeń 31, 2009, 09:44:13
Ja mam rękawiczki Kieffera takie za 70zł, podobne do Roeckla i bardzo je sobie chwalę więc nie wiem od czego to zależy.
Od modelu:]
Sądząc po cenie, dziewczyny wyżej pisały o najtańszym modelu rękawiczek kiefferowskich - madird
Swoja drogą popieram opinie - straszny szajs...
Moje nie wytrzymały nawet 2 tygodni codziennej jazdy...
(tylko jazdy! nie mam nawyku np. czyszczenia konia w rękawiczkach...) dramat.
#link
Lotnaa
I'm lovin it! :)
« #23 : Styczeń 31, 2009, 14:07:20 »
Ja tu chciałam stanąć w obronie 3 produktów.
=> rękawiczki Tattini - nie wiem, o którym modelu mówicie. Ja miałam takie a la zamszowe, ale to było jakieś sztuczne tworzywo. Wytrzymały ponad 2 lata baaardzo intensywnego użytkowania.
=> sztyblety Hippica, ale model tradycyjny bez zamka. Used and abused, żyły w dobrym zdrowiu przez lat kilka, noszone kilkanaście godzin dziennie. W końcu wytarła się dziura w podeszwie, ale skóra wciąż była w przyzwoitym stanie.
=> Bryczesy Horka sztruksowe z małym lejem - nosiłam je jak drugą skórę przez około 5 lat. Dopiero niedawno poprzecierały się z tyłu gdzie spotykały się z siodłem.
#link
Well I don't know what I'm looking for
But I know that I just wanna look some more
And I won't be satisfied
'Till there's nothing left that I haven't tried
http://www.youtube.com/watch?v=-HP1Cvjmdio&feature=related
« #24 : Styczeń 31, 2009, 14:15:54 »
Lotnaa przej do watku o hitach- tam sa podane te stare modele hipikowe
#link
asior
-nothing but eventing-
« #25 : Styczeń 31, 2009, 14:19:42 »
Bryczesy Horka - totalny szajs. Porwaly sie po 2 (slownie: dwoch) jazdach. Wymienili mi je w sklepie na nowe (czekalam rok) i bylo to samo. Tragedia.
#link
silverstar
« #26 : Styczeń 31, 2009, 14:24:54 »
Bryczesy nowak center- dziadostwo, najpierw wyblakł kolor, później zepsuł się zamek, w końcu odpadł guzik, a niedawno zaczął odpruwać się lej, który jest mega cienki i beznadziejny.
Natomiast jeżeli chodzi o ogłowia HKM to mam odmienne zdanie, moje ogłowie ma 3 lata, a przez ostatnie pół roku jest używane praktycznie codziennie i wygląda super
...może trafiłam na wyjatkowy egzemplarz
#link
ganasz
« #27 : Styczeń 31, 2009, 16:37:30 »
zeszłoroczne termobuty piffa- za krótkie, tyły rozpruły się w połowie sezonu, nogi szły osobno a buty sobie- totalny kit, Tegoroczne termobuty jacsona wysokie, wygodne po niecałym miesiacu zaczęły pekać i rozdzierać się wzmocnienia od wewn str. buta. Łaty ze zbyt sztywnego plastiku zostały obszyte jednym szwem bardzo blisko krawędzi, a powinno być obszyte dwoma szwami jak w innych markach. Zareklamowałam i czekam na wyrok, prawdopodobnie do 3 tyg. :marze:a tu zima wróciła. Może się dowiem, że to buty stajenne i niepotrzebnie w nich jeździłam
#link
"Zdobądź serce swego konia, potem dotrzyj do jego umysłu, a wtedy będziesz mógł użyć jego siły według swego zamysłu" (przysł. arabskie)
Tattini
panna Be.
« #28 : Styczeń 31, 2009, 16:45:41 »
Termobuty Pfiffa
Te takie pseudo-skórkowe leje od razu się odpruły, buty w środku makabrycznie się zeszmaciły (musiałam wymieniać wkładkę, bo z tej "firmowej" prawie nic nie zostało). Oprócz tego zaczęły przemakać
! Rzeczywiście są troche za krótkie, przede wszystkim jednak mało wytrzymałe...
#link
Solina
Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
« #29 : Styczeń 31, 2009, 17:05:26 »
Cytat:
Gillian
Styczeń 31, 2009, 12:01:01
ogłowia HKM - tragedioza jakich mało.
ja mam oglowie HKM juz drugi rok i jestem z niego bardzo zadowolona!!
nie wiem od czego to zalezy ze niektore super sie trzymaja a niektore totalna porazka, kolezanka tez byla niezadowolona z HKM ja wrecz przeciwnie to jedno z lepszych ogłowi jakie mialam a mialam rozne w roznych przedzilach cenowych.
moze to tez zalezy od modelu, ceny??
drugie oglowie mam z RTSu i jestem srednio z niego zadowolona, po pierwsze rozm 2 ma takduzy nachrapnik ze muslalam dorobic do niego 5 dziurek, za to podgardle zapinam na pierwsza dziurke bo jest za ciasne, skora jest taka sobie, strasznie sztywna
#link
Strony:
[
1
]
2
3
...
19
Re-Volta.pl
|
Forum główne