Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Techniczne  |  Pomoc, uwagi, testy  |  Wątek: Jak wstawić zdjęcie ? Jak skrócić link ? - vademecum

poprzednia następna
Strony: [1] Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: Jak wstawić zdjęcie ? Jak skrócić link ? - vademecum  (Przeczytany 10856 razy)
nine

In love with the ordinary

«Start : Kwiecień 20, 2010, 20:13:23 »
Odpowiedz cytując
Ponieważ dostaję dużo pytań na pw w tej sprawie postanowiłam stworzyć małe vademecum i przykleić. Mam nadzieje, że jest wręcz przesadnie proste i jasne do zrozumienia uśmiech  kwiatek

Jak wstawić zdjęcie ?

Po pierwsze ważne jest by takie zdjęcie zrobić, zmniejszyć do przepisowych 800 x 800 pikseli [jeśli program hostingujący tego nie robi sam] i umieścić na którymś z dostępnych portali zajmujących się hostingiem zdjęć.
Potem sprawa jest prosta, jeśli serwis sam nie podaje bezpośredniego linku do zdjęcia kończącego się na .jpg to musimy kliknąć  prawym przyciskiem myszy na zdjęcie i dać "pokaż obrazek"

Po tym zabiegu otrzymujemy gotowy link do zdjęcia

i ten link wklejamy między bez spacji .

I wysyłamy na forum uśmiech

Jak wstawić zdjęcie z naszej re-voltowej galerii ?

Quanta ułatwiła znacznie nam sprawę tworząc galerie w której po dodaniu zdjęcia wystarczy skopiować ten kod.

I wstawić na forum sam bez żadnych img czy innych takich  uśmiech

Jak skrócić link ?

Link zazwyczaj wklejamy między a jeśli jednak zdarzy się, że link jest bardzo długi, jak naprzykład aukcje z ebaya to należy go skrócić w następujący sposób.

Gotowy link wklejamy pomiędzy [ url =      a    ] tutaj piszemy dowolny tekst [  / url ] i zamykamy. Oczywiście między znakiem równości a zamknieciem nawiasu nie powinno być spacji. Np.

#link
FasOlka

« #1 : Maj 11, 2010, 08:17:15 »
Odpowiedz cytując
tak , dzięki wink
#link

Gość

« #2 : Lipiec 02, 2010, 22:20:23 »
Odpowiedz cytując
a trzeba wstawiać na jakaś str?ja np nie mam ..
#link
Facella

"in 30 Seconds i'm leaving To Mars"

« #3 : Luty 19, 2012, 15:21:02 »
Odpowiedz cytując
nine odkopała wątek, to odpowiem siwej.
zdjęcie możesz dodać też jako załącznik. do treści posta wymagany jest odnośnik. możesz zdjęcie wstawić na imageshacka, skopiować odpowiedni link i działać tak jak opisała to nine.
#link
JESTEŚ ZAJEBISTA kocham

Ida Za skutki uboczne w duecie Mysza i Facella - nie odpowiadam wysmiewa
Strony: [1] Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Techniczne  |  Pomoc, uwagi, testy  |  Wątek: Jak wstawić zdjęcie ? Jak skrócić link ? - vademecum

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.032 sekund z 19 zapytaniami.