Aktualności:
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Re-Volta.pl
|
Forum główne
|
Konie
| Wątek:
Służbowa Skrzynka Moderatorów
poprzednia
następna
Strony:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
89
Autor
Wątek: Służbowa Skrzynka Moderatorów (Przeczytany 109864 razy)
Zairka
Dziwny osobnik płci końskiej:P
« #360 : Lipiec 21, 2009, 00:04:28 »
katija
upomniana została najpierw przez
opolanke
:
cytuje
,,caroline, cenię Twoją wiedzę, ale myślę, że już wszystko zostało powiedziane. Sądzę, że nie można już zbyt wiele wnieśc do tematu, dziewczyny przemyślą, a dla wielu bedzie to przestroga "
potem dopiero dostała ostrzeżenie od
dworciki
z wyjasnieniami własnie:
,, Cytat: opolanka Lipiec 20, 2009, 13:20:58
a dla wielu bedzie to przestroga
jak widac po poprzedzającym mój post wpisie Oliwii - raczej jest to tylko pobożne życzenie hihi
Jara, oczywiście, zaraz po sprzedawcy-oszuscie cool
Regulamin:
1. Obowiązuje szeroko rozumiana kultura osobista oraz szacunek dla poglądów innych użytkowników.
OSTRZEŻENIE ZWYKŁE na TYDZIEŃ otrzymuje forumowicz, jeśli:
- wypowiada się w niekulturalny sposób, używając wulgaryzmów, słów obraźliwych etc.
- obraża innych użytkowników: używa wobec nich słów i określeń uznanych powszechnie za obraźliwe
Ostrzeżenie zostalo wlepione za całokształt wypowiedzi w tym wątku. Styl wypowiedzi, to jedno, ale uważam, że psunęłaś się za daleko. D.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2009, 14:07:13 wysłane przez Dworcika »
jezeli ktos pisze mi ze :
,,jesteś dla mnie PIENIACZEM, jesteś NIEPOWAZNA,.... normalny człowiek już dawny by siedział u prawnika, a nie robił z siebie idiotę.."
i jeszcze dodaje ze nie odwołuje tych słów to jest to dla mnie obraźliwe
zresztą Caroline akurat nie raz pojawiała sie w rożnych watkach, nawet jeszcze na starym forum tylko po to żeby macic wode albo komuś dokuczyć.... chyba liczba ignorujących ja osób (7) mówi sama za siebie...
tyle ode mnie, moze
dworcika
zle sformułowała ,,za całokształt wypowiedzi w watku",ale podparła sie regulaminem w 100% zgodnie z nim moim zdaniem
#link
Cytat:
sei
Styczeń 20, 2011, 23:48:08
Zairka jesteś wcieleniem zła. propagujesz czysty czaprak co jazdę. i dobrze wyglądającego konia ze sprzętem pod kolor..
caroline
siwek złotogrzywek :)
« #361 : Lipiec 21, 2009, 00:36:18 »
Cytat:
Zairka
Lipiec 21, 2009, 00:04:28
,ale podparła sie regulaminem w 100% zgodnie z nim moim zdaniem
ze twoim zdaniem to sie nie dziwie
ale wskaz mi ten calokształt w regulaminie.
dworcika po raz kolejny sie osmieszyła, zadna nowość.
a ze tobie na reke jej zachowanie, to mnie akurat nie dziwi
i nie, absolutnie nie wycofam słów, ze dla mnie twoje zachowanie to pieniactwo, że jest to zachowanie niepoważne, i tak dalej. tym bardziej, ze z kazda twoja wypowiedzią utwierdzam się w tym poglądzie.
z reszta nie tylko ja. Pisz, zairka, więcej, bedzie mniej poklepywaczy
katija
, dla rozwiania wątpliwości, wypowiedziałam się w tamtym wątku nie dla poklepania po główce za robienie głupot, i nie dla pocieszania ani dawania dobrych rad (w tym porad prawnych) - tylko wyraziłam moją opinię o tym co w tym watku przeczytałam. to sie aktualnie nazywa (a) mącenie, (b) naruszanie regulaminu. Cool
«
Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2009, 00:38:28 wysłane przez caroline
»
#link
katija
Global Moderator
Skąd: za pewnym wzgorzem trzebnickim, w wawozie ciemnym ;).
K&H SQUAD
« #362 : Lipiec 21, 2009, 08:19:27 »
caroline
jesli cie drazni jakis watek, to mozesz go zwyczajnie nie czytac- wolna wola. pojawienie sie w watku, zeby obrazic pare osob, lub wyrazic niewiele wnoszace opinie, nie jest ok. nie widze nic zlego w tym, ze zairka sie o cos pyta, duzo osob bierze udzial w dyskusji, sama rowniez z zainteresowaniem watek czytalam. przykro mi
caroline
, ale nie masz w tym momencie racji, niezaleznie od tego jak mocno teraz na mnie naskoczysz. w moich oczach wykreowalas sobie wizerunek osoby na poziomie, maja cej duza wiedze. bardzo bym cie prosila, abys nie spowodowala, ze to sie drastycznie zmieni.
ale nie jest ok rowniez cenzurowanie wypowiedzi uzytkownikow, przypomina mi to niestety okres minionej epoki. niedlugo nie bedzie mozna napisac nic, co nie jest zgodne z mysla partyjna, a takie wypowiedzi karane internwaniem. paranoja!!!! opamietajcie sie.
#link
guidam zza stodoly
GNIADY B/O !!!
gwaltownie spadla mi tolerancja na pociskanie pierdoletow i smazenie skwar...
caroline
« #363 : Lipiec 21, 2009, 09:09:08 »
katija
, ale czy to, że wg. ciebie nie mam racji, powoduje, ze nie mam prawa się w tej sprawie wypowiadać? wytłumacz mi to - dwa razy o tym napisałaś w jednym poście, a ja się pytam: no i co z tego?
bo ja nie zamierzam uczestniczyć w czymś co uważam za głupie i niestosowne (-> pomaganie w wyłudzeniu/naciaganiu/oszustwie) i jeśli mam na to ochotę - będę pisać o tym, ze coś za takowe uważam. bez względu na to czy inni uważają, ze mam rację czy nie.
#link
opolanka
psychologiem przez przeszkody
« #364 : Lipiec 21, 2009, 09:10:17 »
A ja uwazam, że Caroline jak najbardziej miala rację w tym, co w tamtym watku napisala - i nie ona jedna taki pogląd wyraziła. Należy oddzielić formę od treści.
Ja się akurat z Toba katija nie zgodze, że opinie Caro były niewiele wnoszące. Może ironiczne, może wyrażone uszczypliwie, może wg niektórych obraźliwie (?) ale jednak prawdziwe i adekwatne.
#link
SamSam
« #365 : Lipiec 21, 2009, 09:14:54 »
Opolanko,skoro podzielasz zdanie Caroline,to czy podzielasz decyzję Dworcicki?
#link
opolanka
« #366 : Lipiec 21, 2009, 09:33:06 »
Tak jak pisałam - nie karzemy za treść, ale za formę. każdy ma prawo napisać w wątku co chce, tylko należy pamiętać o tym, aby nie zawierało to rożnych treści - np. obraźliwych czy też wulgarnych. I zgadzam się z tym, co Caroline pisała w tamtym wątku ( o konieczności zrobienia badań przed kupnem konia etc ).
Ja już chyba gdzieś pisałam, że nie podzielam decyzji Dworciki w sprawie ostrzeżenia Caroline za wypowiedzi w tamtym wątku.
«
Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2009, 09:35:41 wysłane przez opolanka
»
#link
SamSam
« #367 : Lipiec 21, 2009, 09:53:45 »
Dziękuję za odpowiedź Opolanko.
gdzieś - przy okazji jakiegoś innego sporu - czytałem,że ostrzeżenia nakładacie demokratycznie?
#link
opolanka
« #368 : Lipiec 21, 2009, 09:56:55 »
Staramy sie. Natomiast nie zawsze jestesmy wszystkie, a ostrzeżenie nałożyć trzeba.
#link
ElMadziarra
nie ma jak długie nogi i figura modelki
« #369 : Lipiec 21, 2009, 11:44:44 »
Mam prośbę odnośnie zamieszczonej przeze mnie ankiety. Czy można by przykleić ją przynajmniej na jakiś czas, żeby potem nie zniknęła w ferworze walki na dalszych stronach
Bardzo proszę.
#link
Koń jaki jest każdy widzi, a i tak darowanemu w zęby się nie zagląda.
Nazywa się Jeans, Blue Jeans.
Zairka
Dziwny osobnik płci końskiej:P
« #370 : Lipiec 21, 2009, 11:46:33 »
Cytat:
caroline
Lipiec 21, 2009, 00:36:18
Pisz, zairka, więcej, bedzie mniej poklepywaczy
sorki ale nie zależy mi na poklepywaniu
każdy ma prawo wyrazić swoja opinie, ale może w trochę mniej naskakujący sposób???
«
Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2009, 11:48:07 wysłane przez Zairka
»
#link
Cytat:
sei
Styczeń 20, 2011, 23:48:08
Zairka jesteś wcieleniem zła. propagujesz czysty czaprak co jazdę. i dobrze wyglądającego konia ze sprzętem pod kolor..
opolanka
« #371 : Lipiec 21, 2009, 11:49:25 »
Cytat:
ElMadziarra
Lipiec 21, 2009, 11:44:44
Mam prośbę odnośnie zamieszczonej przeze mnie ankiety. Czy można by przykleić ją przynajmniej na jakiś czas, żeby potem nie zniknęła w ferworze walki na dalszych stronach
Bardzo proszę.
Przykleiłam, nastepnym razem proszę jednak o link do watku, który chcecie przykleić.
#link
dragonnia
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."
« #372 : Lipiec 22, 2009, 22:55:16 »
Proszę o przykejenie na jakis czas Apelu o POMOC DLA GNIADOSZKI. Sprawa ważna i pilna. Gniadoszkę znamy jeszcze z Volty.
#link
"Vaesse deireadh aep eigean"
deborah
koń by się uśmiał...
« #373 : Lipiec 24, 2009, 21:15:04 »
ratunku w KR rozjechał mi się wątek przez moje foto
nie moge edytwać
#link
"cham pozostanie chamem. na wieki wieków AMEN"
caroline
« #374 : Lipiec 24, 2009, 21:18:23 »
wcisnij kilka razy klawisze Ctrl i - az zmniejszysz strone tak zeby widziec brakujace przyciski
lub wejdz na swoje konto na PB i zmniejsz fotki.
P.S. u mnie wyswietla sie normalnie
#link
deborah
koń by się uśmiał...
« #375 : Lipiec 24, 2009, 21:20:28 »
zmniejszałam ale przycisków nadal nie było. zdjęcia miałam w rozmiarze malutkim ale wstawiłam dwa obok siebie. usunęłam jedno z photobucketa i poprawiłam wtedy
dziękuję
#link
"cham pozostanie chamem. na wieki wieków AMEN"
wrotki
« #376 : Lipiec 27, 2009, 21:47:43 »
proszę moderację, o publiczne wyjaśnienie, mi dlaczego w wątku "ja wygldawasz trening" wpisy "personalne,obraźliwe i nie na temat" Lotneej, feno i Sigmy, nie zostały ukarane ostrzeżeniem. zwracam też uwagę na wpis Zen w tym watku, składa się on z samego emota i niczego nie wnosi do dyskusji.
ps. proszę o wskazanie mi miejsca, gdzie nie pytany przez samego zainteresowanego, personalnie kogoś obraziłem wpisem nie na temat!
#link
wrotki ignoruje wpisy:
lostak,zen,deborah,Gillian,F,shark,guli,Katja,Likier,adrianna32, noen, zabeczka17, trusia, A+A, jasminowa
Lotnaa
I'm lovin it! :)
« #377 : Lipiec 27, 2009, 22:28:07 »
wrotki
Najwyraźniej moderatorki dostrzegły subtelne różnice w "personalnie obraźliwym" tonie naszych wypowiedzi i nieco innym tonie wypowiedzi Twoich. Bijesz pianę a później przybiegasz na skargę? Żałosne.
#link
Well I don't know what I'm looking for
But I know that I just wanna look some more
And I won't be satisfied
'Till there's nothing left that I haven't tried
http://www.youtube.com/watch?v=-HP1Cvjmdio&feature=related
wrotki
« #378 : Lipiec 27, 2009, 22:58:00 »
zwracam jeszcze uwagę,że Lotna zupełnie nie odniosła się do problemów zawartych w wyżej wymienionym wątku, tylko"wycieczką personalną" (które są na tym forum karane) rozpoczęła bicie piany.
#link
wrotki ignoruje wpisy:
lostak,zen,deborah,Gillian,F,shark,guli,Katja,Likier,adrianna32, noen, zabeczka17, trusia, A+A, jasminowa
Dramka
« #379 : Lipiec 27, 2009, 23:14:45 »
Czy nie za dużo tych samych tematów:
Przyczepy, transport, prawo jazdy...
#link
Nie osiągnie nigdy championatu blasku
kto się wraz z koniem nie tarzał w piasku.
vampiria
Aliger Equus Negrus ♥
« #380 : Lipiec 28, 2009, 09:37:54 »
Dworcika
ja zostalam uciszona nie z powodu ogloszen tylko z powodu calkowitej edycji posta! Wiec prosze nie pisz, ze to bylo przez ogloszenia, bo przez nie zostalam tylko ostrzezona.
Post, ktory skasowalam praktycznie nic nie wnosil do dyskusji.
I fajnie jest pisac o kims kto jest nieobecny na forum.
Dziekuje za uwage.
#link
"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
Paulo Coelho "Alchemik"
_kate
« #381 : Lipiec 28, 2009, 10:14:18 »
Nie przesadzaj, nikt Ci dupy nie obrabiał
rozmowa była o ostrzeżeniach a nie urokach charakteru.
#link
Dworcika
Kierowca Bombowca
Fantasmagoria
« #382 : Lipiec 29, 2009, 14:17:50 »
Cytat:
Dworcika
Lipiec 15, 2009, 11:57:48
Więc wyjaśnie.
Vampiria
została raz
upomniana
w wątku ogloszeniowym (upomnienie w edycji posta, nie poprzez PW). Nie poskutkowało ono poprawą i przy kolejnym wstawieniu tego samego ogłoszenia (pierwszy raz pojawiło się 2 lipca, drugi 11-tego, trzeci kolejne 2 dni później) V.
otrzymała ostrzeżenie
.
Z całkowitą edycją posta spotkalam się w przypadku tej użytkowniczki pierwszy raz, dlatego też
zwróciłam uwagę
(również w edycji) wysyłając dodatkowo link do tego posta przez PW.
Jeśli sprawa się powtórzy Vampiria
zostanie uciszona
zgodnie z regulaminem.
Vampiria
, znajdź mi proszę w tym poście fragment mówiący o tym, że zostałaś uciszona z powodu ogłoszeń.
#link
Nie jestem wariatem. Jestem samolotem!
opolanka
« #383 : Lipiec 29, 2009, 14:22:05 »
o ogłoszeniach pisałam ja
#link
Dodofon
« #384 : Lipiec 30, 2009, 10:11:28 »
Cytat:
wrotki
Lipiec 27, 2009, 21:47:43
proszę moderację, o publiczne wyjaśnienie, mi dlaczego w wątku "ja wygldawasz trening" wpisy "personalne,obraźliwe i nie na temat" Lotneej, feno i Sigmy, nie zostały ukarane ostrzeżeniem. zwracam też uwagę na wpis Zen w tym watku, składa się on z samego emota i niczego nie wnosi do dyskusji.
ps. proszę o wskazanie mi miejsca, gdzie nie pytany przez samego zainteresowanego, personalnie kogoś obraziłem wpisem nie na temat!
ostrzeżenie nadane przez Moderatorki jednogłośnie za to, na co powyżej zwróciłeś uwagę - a przede wszystkim za ROZPOCZĘCIE "offu" w temacie,
- skierowanie rozmówców do lekarzy specjalistów, obraźliwe ocenianie wyglądu wspó-formułowiczki,
#link
guru jeździectwa rzekł: ...natomiast west to zupełnie nie jest sport jeździecki, a tylko efekciarski show...taki cyrk, jarmarczne kuglarstwo w scenografii rewii Bronco Billiego...
nine
In love with the ordinary
« #385 : Lipiec 30, 2009, 10:53:27 »
Cytat:
Aquarius
Lipiec 30, 2009, 10:27:33
Cytat:
Dodofon
Lipiec 30, 2009, 10:11:28
Cytat:
wrotki
ostrzeżenie nadane przez Moderatorki jednogłośnie za to, na co powyżej zwróciłeś uwagę - a przede wszystkim za ROZPOCZĘCIE "offu" w temacie,
- skierowanie rozmówców do lekarzy specjalistów, obraźliwe ocenianie wyglądu wspó-formułowiczki,
Cytat:
opolanka
Lipiec 30, 2009, 06:50:22
Osoba, która nadawała to ostrzeżenie, jest aktualnie nieobecna. Ja zaraz zobacze, o co chodzi i postaram sie sprawe załatwić.
edit: Rzeczywiście, Sigma również w swojej wypowiedzi zawarła treści, które można uznać za obraźliwe. Wypwiedź Lotnej lub feno również są wycieczkami osobistymi. Myślę, że sprawiedliwie będzie, jeśli Tobie wrotku zdejmę ostrzeżenie. Czy taki obieg sprawy Cię satysfakcjonuje czy powinnam ukarać dziewczyny? myślę, że karanie ich tydzień po przewinieniu nie jest "wychowawcze". Przychylę się do propozycji.
Samsam moderacja nie jest ślepa, nie jest po prostu wszechobecna.
To w końcu decyzja jednogłośna wszystkich czy tylko jednego moderatora?
Przenoszę też tutaj pytanie Aquarius, bo jestem ciekawa odpowiedzi.
#link
MY FACEBOOK
Dodofon
« #386 : Lipiec 30, 2009, 10:57:22 »
ninevet,
o mojej decyzji poinformowałam obie współ-MODERATORKI i przchyliły się do niej
#link
guru jeździectwa rzekł: ...natomiast west to zupełnie nie jest sport jeździecki, a tylko efekciarski show...taki cyrk, jarmarczne kuglarstwo w scenografii rewii Bronco Billiego...
opolanka
« #387 : Lipiec 30, 2009, 13:34:14 »
ninevet,
ale ja nie napisałam nigdzie, że nie wiedziałam o tym, że ostrzeżenie jest nadawane, tylko konsultacja z osobą, która je nadawała jest niemożliwe. Musiałam przypomnieć sobie sytuację i zobaczyć o co kaman.
Tak jak pisze Dodofon, decyzja była jednogłośna.
Czasem nie moge zobaczyc danego wątku czy wpisu, czasem spraw jest zbyt duzo, zeby spamietac. Stąd moja potrzeba wrócienia do wątku i sprawdzenia co tam sie działo.
#link
wrotki
« #388 : Lipiec 30, 2009, 21:03:39 »
Cytat:
Dodofon
Lipiec 30, 2009, 10:11:28
Cytat:
wrotki
no to widzę że R-V dokonała przedefiniowania pojęcia OFF-TOPIC, bo z tego co można przeczytać, mój pierwszy wpis dotyczył tylko nieadekwatności schematyczności działań treningowych, wobec poziomu wyszkolenia jeźdźców i zbyt małego akcentowania pracy nad człowiekiem,kompensowanej naciskiem na poprawienie stymulacji konia-jeżeli to jest off-topic, w wątku "jak trenujecie" , no to ja mam pytanie,czy w ogóle ten watek jest miejscem na dyskusję, czy tylko miejscem ogłoszenia tygodniowego rozkładu jazd konia.
co do "obraźliwej oceny wyglądu współforumowiczki", to pragnę zauważyć,że niczego nie napisałem o jej wyglądzie, dopóki w bezpośredni sposób nie oświadczyła,że jestem zainteresowany jej fizycznością-proszę nie zrozumieć, ale byłem zmuszony zaprzeczyć temu niezasłużonemu pomówieniu
w kontekście oświadczenia Opolanki, o jednomyślności decyzji przeprowadzenia sankcji za moją wypowiedź, nadal bez odpowiedzi,lub z odpowiedzią kłamliwą podaną w wątku "ostrzeżenia", pozostaje moje pytanie, o przyczynę braku ukarania wymienionych przeze mnie forumowiczek.
#link
wrotki ignoruje wpisy:
opolanka
« #389 : Lipiec 30, 2009, 21:10:56 »
w kontekście oświadczenia Opolanki, o jednomyślności decyzji przeprowadzenia sankcji za moją wypowiedź, nadal bez odpowiedzi,lub z odpowiedzią kłamliwą podaną w wątku "ostrzeżenia", pozostaje moje pytanie, o przyczynę braku ukarania wymienionych przeze mnie forumowiczek.
Wrotki, wybacz ale nie wiem o co Ci chodzi. Dobrze by było, jakbyś nie sugerował, jakobym kłamała. Dodam jeszcze, że byłoby miło, jakbys przeczytal moje wpisy dokładnie - odpowiedzialam na to pytanie.
Zasugerowałam także formy rozwiązania tej sytuacji.
Nie mam nic wiecej do powiedzenia w tym temacie.
#link
Strony:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...