Aktualności:
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Re-Volta.pl
|
Techniczne
|
Pomoc, uwagi, testy
| Wątek:
spam z R-V
poprzednia
następna
Strony:
[
1
]
Autor
Wątek: spam z R-V (Przeczytany 1980 razy)
wrotki
«Start : Wrzesień 15, 2010, 09:15:17 »
mam nadzieję, ze wklejając adres tego spamera
hippika@pdmpromocja.pl
, spowoduję, że roboty przeszukujące sieć w celu znalezienia adresów, skutecznie go zaatakują.
zupełnie nie rozumiem, dlaczego znów dostałem zaproszenie z tego adresu, na uczestniczenie w sabacie światowego oszusta Roberta Millera..?
#link
wrotki ignoruje wpisy:
lostak,zen,deborah,Gillian,F,shark,guli,Katja,Likier,adrianna32, noen, zabeczka17, trusia, A+A, jasminowa
wawrek
Sułtan Kosmitów
Global Moderator
« #1 : Wrzesień 16, 2010, 08:58:24 »
Nie rozumiem... nie możesz podać nazwy nicka?
#link
wrotki
« #2 : Wrzesień 16, 2010, 10:50:52 »
nie mogę, z tym że mail przyszedł na konto stosowane wyłącznie do R-V, ergo ktoś spamuje korzystając z listy userów
#link
wrotki ignoruje wpisy:
lostak,zen,deborah,Gillian,F,shark,guli,Katja,Likier,adrianna32, noen, zabeczka17, trusia, A+A, jasminowa
wawrek
Sułtan Kosmitów
Global Moderator
« #3 : Wrzesień 16, 2010, 12:04:33 »
Rozumiem... W takim wypadku zidentyfikowanie spamera tutaj na forum może być niewykonalne.
#link
nine
In love with the ordinary
« #4 : Wrzesień 16, 2010, 13:38:56 »
na naszym forum nie ma użytkownika zalogowanego na ten adres e mail.
#link
MY FACEBOOK
kujka
new better life mode: on
« #5 : Wrzesień 17, 2010, 23:25:51 »
ninevet,
zalogowany na forum z tym adresem byc nie musi, ale ilu z nas ma wiecej niz 1 maila (np prywatny i pracowy)?
#link
GILU GILU NA BADYLU FEEL THE GIL
wrotki
« #6 : Wrzesień 17, 2010, 23:43:09 »
to pewnie Wielce Szanowna Moderatorka jeszcze ogarnia...mnie bardziej interesuje ilu forumowiczów dostało niechcianą korespondencję z tego adresu, bo taka informacja mogła by wykluczyć moja paranoję
#link
wrotki ignoruje wpisy:
nine
In love with the ordinary
« #7 : Wrzesień 17, 2010, 23:53:11 »
Kujka napisałam to w kontekście tego, ze nie możemy połączyć użytkownika z adresem e mail w celu zbanowania za spam.
#link
MY FACEBOOK
Batu Chan
« #8 : Wrzesień 19, 2010, 08:28:59 »
Cytat:
wrotki
Wrzesień 15, 2010, 09:15:17
mam nadzieję, ze wklejając adres tego spamera
hippika@pdmpromocja.pl
, spowoduję, że roboty przeszukujące sieć w celu znalezienia adresów, skutecznie go zaatakują.
zupełnie nie rozumiem, dlaczego znów dostałem zaproszenie z tego adresu, na uczestniczenie w sabacie światowego oszusta Roberta Millera..?
Spamowanie z tego adresu zdecydowanie jest nie od dziś /z własnych doświadczeń /. Właścicielem jest jeden z organizatorów "myśląc o koniu" jak i kursów naturala prowadzonych wg. zasady hojnego czerpania z doświadczeń innych / z dokładnością do kropek i przecinków a nawet rodzaju czcionki
/- TAK TANIEJ. Podobnie jak automianowanie do rangi instruktora /bo chyba żadna z "uznanych" szkół działających na międzynarodowej arenie nadaniem takiego stopnia się nie skalała
- może wymagają jakiś kursów-egzaminów
/ - TAK TEŻ TANIEJ.
Do tego potrzeba BARDZO TANIEJ REKLAMY celem zwiększenia WŁASNYCH ZYSKÓW.
I stąd zapewne - spam
Samo życie. Więcej zrozumienia dla potrzeb innych
#link
wrotki
« #9 : Wrzesień 28, 2010, 09:00:53 »
dostałem wczoraj taki list, który jest odpowiedzią na moja prośbę, skierowaną do dysponenta konta adresowego
hippika@pdmpromocja.pl
Witam, odnośnie pana prośby o usunięcie z naszej bazy adresów mailowych informujemy iż adres "tumójadres"@gmail.com nie istnieje w żadnej posiadanej przez nas bazie. Jeśli otrzymuje pan od nas maile prosimy o podanie adresu na który otrzymuje pan niechcianą korespondencję w celu wykasowania jej z naszej bazy.
dodam dla jasności, ze przyszło to na e-maila
jakim cudem do mnie dotarł ten list, skoro adresu nie ma w żadnej bazie?...generalnie, całość tej wypowiedzi to alogiczny majstersztyk
#link
wrotki ignoruje wpisy:
Nestor
« #10 : Wrzesień 28, 2010, 21:00:22 »
Cytat:
wrotki
Wrzesień 28, 2010, 09:00:53
jakim cudem do mnie dotarł ten list, skoro adresu nie ma w żadnej bazie?
To pewnie jak z tym rabinem, co pisał do siebie listy. Lekarz pyta go, co napisał w ostatnim - a rabin odpowiada: skąd mam wiedzieć, jeszcze go nie dostałem.
Wychodzi na to, że spam to przejaw tej brzydkiej rzeczy na "a"
#link
Ludzie inteligentni to tacy, którzy zmieniają zdanie wcześniej niż inni.
André Frossard
katija
Global Moderator
Skąd: za pewnym wzgorzem trzebnickim, w wawozie ciemnym ;).
K&H SQUAD
« #11 : Październik 07, 2010, 12:25:10 »
wie ktos moze, w jaki sposob od uzytkowniczki
namo
dostalam zaproszenie do gry howrse na moj adres email, skoro jest ukryty tutaj???
#link
guidam zza stodoly
GNIADY B/O !!!
gwaltownie spadla mi tolerancja na pociskanie pierdoletow i smazenie skwar...
magda
« #12 : Październik 29, 2010, 23:51:25 »
arizonka rozsyla spam
nie zycze sobie..
#link
BaŚ
« #13 : Luty 10, 2011, 21:53:47 »
Mam pytanie techniczne co do spamu:
Otóż w firmie mamy na stronie firmowej forum. I za każdym razem, jak dodam jakiś wpis, nagle pojawia się mnóstwo nowych anglojęzycznych tematów o treści erotycznej lub reklamowej. Jak się przed tym bronić?
#link
Strony:
[
1
]
Re-Volta.pl
|
Techniczne
|
Pomoc, uwagi, testy
| Wątek:
spam z R-V