Aktualności:
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Re-Volta.pl
|
Forum główne
|
Konie
| Wątek:
Stanie w boksie, a potem na jazdę?
poprzednia
następna
Strony:
[
1
]
Autor
Wątek: Stanie w boksie, a potem na jazdę? (Przeczytany 1273 razy)
Manta
Tyłkoklep leśny =)
«Start : Grudzień 06, 2008, 17:10:30 »
Właśnie się dowiedziałam, że przez całą zimę koń na którym jeżdże poza chwilami, kiedy ja będę o niej przyjeżdżać ma stać w boksie. Ja przyjeżdżam w poniedziałki i piątki, co drugi weekend jeszcze 1 lub 2 dni weekendu (zawyczaj 1) więc ogólnie koń chodzi 2 razy w tyg.
Domyślam się, że jeśli koń ciągle będzie staćw ciepłej stajni też nie za zdrowo dla niego wychodzić odrazu na mróz na jazdę, ale większym problemem będzie chyba stanie w boksie 5 dni w tygodniu.
Zastanawiałam się już nad tym, żeby jednak po pracy lub po zajęciach na uczelni pojechać czasem do niej, żeby z nią pospacerować, ale problem jest taki, że będę tam wtedy po 18, a nie mamy tam oświetlenia, czyli w razie czego pozostaje mi spacerowanie z nią po padoku z latarką w ręcę... ale czy to jest rozwiązanie? Mogłabym tak do niej jeździć 2-3 dni w tygodniu (poza tymi w które przyjeżdżam na jazdę) Czy to cokolwiek da? Czy może macie jakieś inne, dobre rady?
#link
Presja
« #1 : Grudzień 06, 2008, 17:14:12 »
A nie ma tam nikogo na obsłudze stajni kto by np ją wziął na lonże na 20min codziennie?
#link
"Jeśli słyszysz tik tak w swej głowie to znak że słuchasz czasu który ucieka bezpowrotnie..."
zen
Will I ever find my way again?
« #2 : Grudzień 06, 2008, 17:15:16 »
dlaczego kon nie moze wychodzic z boksu na padok? kontuzja? brak miejsca? widzimi sie kogostam?
#link
Manta
Tyłkoklep leśny =)
« #3 : Grudzień 06, 2008, 17:28:52 »
Cytat:
zen
Grudzień 06, 2008, 17:15:16
widzimi sie kogostam?
właściciela konia,
pan ma swoje prywatne 4 konie, stajnie przy domu, dzisiaj koleżanki były u 2 z koni i właśnie jakiś czas temu przekazały mi tą "radosną nowinę". Jedyne rozwiązanie jakie wymyśliłam to to, o którym napisałam, nie jestem w stanie jeździć w godzinach jak jest jasno niestety, może pokombinowałabym coś z czwartkiem jeszcze, ale dalej to są 3 dni wychodzenia na jazde, i 2 dni mojego wieczornego przyjeżdżania na spacerek w ręcę, z latarką... nie więcej, wtedy w najlepszym wypadku koń stoi w boksie 2 dni w tygodniu, w najgorszym jak to teraz może być - 5 dni stoi 2 chodzi (już się nie dziwie, że wczoraj w terenie się szybciej zmęczyła, skoro od poniedziałku po jeździe do wczoraj na jazde nie wyszła z boksu w ogóle)
#link
caroline
siwek złotogrzywek :)
« #4 : Grudzień 06, 2008, 17:31:42 »
skoro nie da sie inaczej, to nawet te spacerki sa dobrym pomyslem.
a te kolezanki nie moga jej na taki spacerek brac kiedy sa u swoich koni? w zamian za to ty np. moglabys brac ich konie na spacerek kiedy ich nie ma (oczywiscie o ile to mozliwe)
#link
Manta
Tyłkoklep leśny =)
« #5 : Grudzień 06, 2008, 17:35:07 »
problem polega na tym, że w 90% przypadków jeździmy w te same dni,
z panem będę jeszcze rozmawiać, może da się go przekonać do wypuszczania (nie wiem jeszcze dokładnie czemu mają stać) ale kłucić się nie będę, bo to jednak jego koń a mi (mimo, że od maja jeżdże do niej zawsze jak mam chwile) nic do niego tak de facto,
problem jest też z czasem, kiepsko tam z pociągami, więc zazwyczaj i tak wychodzi na to, że po jeździe biegniemy na pociąg, choć czasem może się udać, że swoje konie nazwajem ruszymy, ale to będzie naprawdę rzadkość...
kurde, ja chce dzisiaj w lotka wygrać ;(
#link
Strony:
[
1
]
Re-Volta.pl
|
Forum główne
|
Konie
| Wątek: