Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: PROSZĘ O POMOC po ekstremalnym wypadku jeździeckim..

poprzednia następna
Strony: 1 [2] 3 4 ... 11 Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: PROSZĘ O POMOC po ekstremalnym wypadku jeździeckim..  (Przeczytany 32210 razy)
Nat

« #30 : Luty 09, 2011, 19:30:27 »
Odpowiedz cytując
też o tym myślałam ale tak samemu z siebie to chyba nie wypada wiec myśle że Ania w tym kierunku sama pójdzie...a wtedy My za nią uśmiech
#link
<br /><br />
esef

« #31 : Luty 09, 2011, 19:39:04 »
Odpowiedz cytując
8| nie wsiadam więcej na konia....
O mamo!!taki sobie sport wybraliśmy..jesteś zdziwiona?? :S

Tak. Wiesz, mnie już też zbierała karetka nieprzytomną z ujeżdzalni, chociaż nie jeżdzę wyczynowo. Więc wiem jakie to uczucie obudzić się w szpitalu i nic nie pamiętać. Ale to co się przytrafiło Ani to naprawdę okropne! Podziwiam ją, że chce wrócić do jazdy. Poza tym - założę się, że 90% z nas (z wypowiedzi Ani wynika, że ona też) nie zdawało sobie sprawy z ryzyka kiedy zaczynało przygodę z jeździectwem.
Kurcze, już miałam zadecydowane dać 1% całej rodziny na fundację końską z którą mam trochę do czynienia, ale po tym co przeczytałam zmieniam zdanie...
#link
wirtualnie hodujemy psiaki na www.doggi-game.pl uśmiech
majeczka

Galopem przez życie!

Moje ogłoszenia
« #32 : Luty 09, 2011, 19:42:11 »
Odpowiedz cytując
Trzymaj się i wracaj szybko do zdrowia, rozpuszczam wici wśród znajomych i przekazuje procent!
#link

do 18.05.2012 jestem za granicą, mam utrudniony dostęp do neta i moge nie odpowiadać na wiadomości, nadrobie po 26 wink
cieciorka

kocioł bałkański

Moje ogłoszenia
« #33 : Luty 09, 2011, 19:49:26 »
Odpowiedz cytując
Trzymaj się Aniu!
#link
Karmelita

Poszukiwana.

« #34 : Luty 09, 2011, 20:11:55 »
Odpowiedz cytując
Również zrobię co tylko się da, żeby pomóc.
Dziewczyno, jesteś wielka.
#link
'Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć.'
Tania

« #35 : Luty 09, 2011, 20:15:14 »
Odpowiedz cytując
Ja też się oczywiście melduję z pomocą.
Mój znajomy miał podobny uraz i podobne zabiegi w Austrii.
Było ciężko, ale wrócił do pełnego zdrowia. I Tobie się uda na pewno.
 kwiatek
#link
Грива ветра, грива дыма,
Грива бури и огня
Dorcysia

« #36 : Luty 09, 2011, 20:33:48 »
Odpowiedz cytując
Ania trzymamy kciuki za Ciebie, dasz radę!!!
Już robię przelew, przyda się napewno.
#link
ententa

syndykat rządzi i radzi

Moje ogłoszenia
« #37 : Luty 09, 2011, 20:34:20 »
Odpowiedz cytując
możesz liczyć na moją pomoc. Trzymaj się!  kwiatek
#link
'the greatest thing you'll ever learn, is just to love and be loved in return' <3'
cykutnik

« #38 : Luty 09, 2011, 20:47:38 »
Odpowiedz cytując
a dowiadywałaś się może w klinice chirurgii plastycznej w Polanicy Zdroju... Tam jest bardzo dobry szpital... uśmiech  Może akurat pomogą.
#link
Tuptek

WWW Moje ogłoszenia
« #39 : Luty 09, 2011, 20:52:41 »
Odpowiedz cytując
napewno pomoge jak bede mogła , i imieszcze to swojim fbl .
trzymaj się !;)
#link
bera7

« #40 : Luty 09, 2011, 20:55:58 »
Odpowiedz cytując
Napewno przekażę swój 1%. Rozesłałam też maile wśród znajomych. Trzymam kciuki za pomyślność leczenia!
#link
Cierp1enie

Konie, dumne konie...

Moje ogłoszenia
« #41 : Luty 09, 2011, 21:16:52 »
Odpowiedz cytując
Aniu trzymaj się
rozgłośnie gdzie się da  kwiatek
#link
wiola178

« #42 : Luty 09, 2011, 21:19:08 »
Odpowiedz cytując
Trzymaj się dzielnie Aniu,Twoja historia bardzo mnie poruszyła.Jesteś silną osobą,i wierzę że z pomocą dobrych ludzi uda Ci się powrócić do zdrowia.Oczywiście przelew będzie,i nagłaśniam sprawę na wszystkie strony świata.
#link
" Wielkość narodu i jego postęp moralny można poznać po tym w jaki sposób obchodzi się on ze swymi zwierzętami"
Mahatma Gandhi
fin

Moje ogłoszenia
« #43 : Luty 09, 2011, 21:25:51 »
Odpowiedz cytując
Ode mnie też możesz liczyć na 1% kwiatek

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i podziwiam, że chcesz w przyszłości wrócić do koni kwiatek
#link
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchett
Precelek

Love is responsibility

Moje ogłoszenia
« #44 : Luty 09, 2011, 21:30:33 »
Odpowiedz cytując
Ja również przesyłam co mogę, i trzymam kciuki, z całej siły....  kwiatek
#link

JARA

Co mnie nie zabije to mnie boli

WWW Moje ogłoszenia
« #45 : Luty 09, 2011, 21:34:15 »
Odpowiedz cytując
Można prosić linka do strony fundacji gdzie jest o Tobie wzmianka?
#link

Ocal życie. Adoptuj TTB.
Wrocławskie bulle do adopcji
Hermes

Myszate rulez ♥

« #46 : Luty 09, 2011, 21:35:00 »
Odpowiedz cytując
Kobieto jesteś dla mnie wzorem jak bardzo jesteś dzielna!!!!! Trzymaj się i ode mnie też uzyskasz wielkie wsparcie i od moich znajomych i rodziny. 
#link

Gość

« #47 : Luty 09, 2011, 21:48:18 »
Odpowiedz cytując

... wiecie jaką siłę daje tyle ciepłych słów? Coś niesamowitego, chyba nie ogarniam jeszcze...

strach przed zagrożeniem, przed końmi minie w końcu - taka mieszanka checi kontaktu znów, a zarazem panicznego leku z palpitacjami serca. to normalne, nawet u mnie tak bylo, a mialam "tylko" obrzęk mozgu i bylam poobijana.
U mnie akurat nie wynikło to bezpośrednio z wypadku, bo znerwicowania w podejściu do koni nabawiłam się przez pracoholizm w Irlandii. Po powrocie do Polski, kiedy przychodziło mi wsiadać czysto przyjemnościowo, po prostu momentalnie ścisk, walące serce, zawroty głowy i zbieranie na wymioty (raz nawet zwróciłam), świadkiem tego Parolowa, na której koniu jechałam akurat hubertusa, byłam po prostu zielona przy wsiadaniu..

Chciałam tylko się dowiedzieć co na to właściciel stajni gdzie stał się wypadek ,powinien mieć on OC i ono powinno pokryć koszty twojego leczenia i rehabilitacji .
Do każdej stajni za granicą gdzie się przyjeżdża do pracy, obowiązuje okres próby określany przez pracodawcę, by sprawdzić czy obu stronom odpowiadają warunki. Na ten czas jest się na czarno, bez umowy. Uległam wypadkowi właśnie w tym okresie, w związku z tym prawnie nie mają wobec mnie żadnych zobowiązań. Kiedy wyjeżdżałam zapowiedzieli, że złożyli wniosek o odszkodowanie dla mnie z ubezpieczenia tamtejszego trenera, jednak pisałam i dzwoniłam do nich wielokrotnie, od 24 grudnia jak rozmawiałam z nimi poraz ostatni, nie ma żadnego odzewu. Gdyby wniosek złożyli, zakład ubezpieczeniowy zażądałby dokumentacji medycznej, a nie zwrócili się do mnie po nią, więc raczej nie ma na co liczyć.

nie wiem czy pytanie na miejscu, ale możnaby założyć na facebooku wydarzenie tam umieścić całą informacje zaprosić ludzi ze środowiska konskiego i nie, wtedy więcej ludzi się dowie niż przez tablice.
Szczerze, słabo się znam na fb, pomysł dobry uśmiech, postaram się później wyszperać coś takiego. Dzisiaj nie wiem czy dam radę bo połowę zeszłej nocy siedzieliśmy w szpitalu, w oczekiwaniu na wieści o ojcu po operacji i delikatnie mówiąc padam na twarz.

Jeśli chodzi o wszelkie kliniki w Polsce - robiliśmy wywiad w całej Polsce w tym temacie, przez blisko 2 miesiące.
Operowana byłam przez kilkunastu chirurgów, w tym również przez światowe sławy szkolące się w Ameryce. Cała technika operacji opiera się na najwyższej medycznej technice, a mimo to, dla nich było to naprawdę ogromne wyzwanie, również zawodowe. W naszym kraju wciąż stosuje się głównie rekonstrukcje na przeszczepach kości z organizmu macierzystego, te na siatkach tytanowych dopiero raczkują. W całej historii Polskiej medycyny operacji na tym metalu było ok 20, przy czym były one dosłownie malutkie - pojedyńcze, najczęściej zespalające "szwy" kostne wstawki, i to już uważane jest w Polsce za wyczyn i szczyt naszej techniki.
Dalej, może się wydać śmieszne, ale wszelkie elementy tytanu medycznego, siatki, wstawki oraz śrubki, posiadają swoją... firmę. Bardzo prawdopodobne, że te w Polsce są inne, bo niemieckie jak wiadomo najdroższe. Niby banał, ale żeby coś takiego rozmontować, trzeba znać te produkty, a nawet mieć odpowiedni śrubokręt, który będzie pasował.
Finałowo - rzeczą powszechną, a wręcz jedyną akceptowaną na całym świecie jest zasada - gdzie tytan wsadzają, tam mają go wyjąć. Na takie operacje nie ma podręcznikowych schematów, każdy chirurg/szpital/kraj robi to po swojemu. I tylko dana jednostka w pełni bez wątpliwości będzie wiedziała, jak należy to wszystko rozmontować.

Płaszczę się przed wszystkimi za tak pozytywną chęć pomocy, w dodatku na tak dużą skalę. Po prostu zaczyna się wierzyć w happy end, a tego brakowało mi od blisko 3 miesięcy..
#link
zabeczka17

moja mała Iskierka .... nadziei :)

« #48 : Luty 09, 2011, 21:51:13 »
Odpowiedz cytując
hehe nie wiesz do czego jest zdolna re-volta  czy voltopiry ;]
Damy rade a ty nigdy sie nie poddawaj i zdrowiej uśmiech
#link
Konie nie są dla nas.... To my jesteśmy dla Nich....
Dorcysia

« #49 : Luty 09, 2011, 21:54:12 »
Odpowiedz cytując
Dałam na facebooku linka do tego tematu, już znajomi udostępniają:)))
 konik  im więcej ludzi zobaczy, tym lepiej.
#link

Gość

« #50 : Luty 09, 2011, 21:57:24 »
Odpowiedz cytując
JARA fundacja "Połączeni Pasją" www.polaczenipasja.pl , wzmianki żadnej na stronie nie ma, bo dopiero co udało nam się z nimi nawiązać współpracę, poza tym nie oczekujemy od nich żadnej pomocy i działalności na moją rzecz jak tylko udostępnienie subkonta na zbieranie podatków. Nie grozi mi jakaś katastroficzna niepełnosprawność zrzucająca mnie na wózek, mam działające dwie ręce, dwie nogi i narządy w stanie znośnym. W ich fundacji są osoby, które wymagają na pewno więcej uwagi niż ja..
Oczywiście w razie wątpliwości można do nich napisać, odpowiadają dość szybko uśmiech
#link
enklawa

« #51 : Luty 09, 2011, 22:02:13 »
Odpowiedz cytując
trzymam kciuki i udostępniam gdzie sie da... pomogę !
#link
Bee.

przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.

Moje ogłoszenia
« #52 : Luty 09, 2011, 22:02:56 »
Odpowiedz cytując
pomagamy, jak się tylko da. ja jestem za stworzeniem wydarzenia.
EDIT: i oczywiście trzymaj się mocno Aniu.
#link
Bea1

« #53 : Luty 09, 2011, 22:03:51 »
Odpowiedz cytując
Trzymaj sie dziewczyno i WALCZ - napewno dasz rade  :!:trzymam kciuki i tez postaram sie cos wyslac.
#link
Zmienilam nick z "Gosc 10" na "Bea1"
** alleXandra **

« #54 : Luty 09, 2011, 22:05:38 »
Odpowiedz cytując
do JARA
mysle ze kazda osoba ktora ma watpliwosci moze wejsc na strone fundacji i przede wszystkim sprawdzic nr konta na ktory ten podatek jest przekazywany wink
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2011, 22:08:48 wysłane przez ** alleXandra ** » #link
emade

« #55 : Luty 09, 2011, 22:07:42 »
Odpowiedz cytując
prosze http://www.facebook.com/event.php?eid=182584105113232&pending
#link
maybe. maybe not. maybe fuck yourself.
bera7

« #56 : Luty 09, 2011, 22:11:15 »
Odpowiedz cytując
A.Nalazek, nawet nie myśl o operacji w PL. Prawda jest taka, że u Nas zarówno sprzęt jak i pewne technologie są 100 lat.. i nie wyobrażam sobie, żebyś swoją twarz miała traktować jak pole doświadczalne. A kasa jakoś się znajdzie. RV pomoże ile da radę.
W piątek wrócę do firmy to przetrzepię wizytownik i roześlę gdzie tylko się da. Może napisz też list do OZHK, PZJ, niech umieszczą komunikat na swoich stronach, tam napewno codziennie trochę ludzi zagląda.
#link
breakawayy

« #57 : Luty 09, 2011, 22:17:05 »
Odpowiedz cytując
Szczęka mi opadła jak to przeczytałam... Jesteś dla mnie wzorem siły i woli walki, walcz i nie poddawaj się!
A siła r-v jest ogromna - już ponad 400 zaproszeń do wydarzenia na facebooku... wink
#link
Pozytywne nastawienie do świata to podstawa, żeby podnieść ludzi dookoła z kolan niespełnienia. (;
Karmelita

Poszukiwana.

« #58 : Luty 09, 2011, 22:20:11 »
Odpowiedz cytując
Rozesłałam po wszystkich znajomych na fejsie, ponadto udało mi się już załatwić koło 10 firm, które przekażą podatek. Razem damy radę!
#link
'Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć.'
zabeczka17

moja mała Iskierka .... nadziei :)

« #59 : Luty 09, 2011, 22:22:57 »
Odpowiedz cytując
Ja także kombinuje z firmami i mediami. No cóż zobaczymy co z tego wyjdzie uśmiech Aniu jeden post na forum .... i lawina ruszyła uśmiech
#link
Konie nie są dla nas.... To my jesteśmy dla Nich....
Strony: 1 [2] 3 4 ... 11 Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: PROSZĘ O POMOC po ekstremalnym wypadku jeździeckim..

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.051 sekund z 17 zapytaniami.