Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: Sesja/Studia i t d ;)

poprzednia następna
Strony: 1 ... 337 338 [339] 340 341 ... 357 Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: Sesja/Studia i t d ;)  (Przeczytany 243216 razy)
Nesca92

« #10140 : Luty 03, 2012, 14:12:54 »
Odpowiedz cytując
A ja jestem załamana biologią komórki. Tak chciałabym zdać, a chęci do nauki brak z powodu jaka ta baba jest...
#link
` nikt nie zmuszał mnie do miłości. sama wpadłam na tak głupi pomysł. <3

michal

« #10141 : Luty 03, 2012, 14:49:48 »
Odpowiedz cytując
jednak nie jestem biochemicznym debilem, jestem biochemicznym farciarzem duży uśmiech biochemia zdana!! nie wiem jakim cudem, ale w pon z samego rana jade po wpis zanim sie rozmyślą duży uśmiech
#link
Horsiaa

« #10142 : Luty 03, 2012, 16:20:34 »
Odpowiedz cytując
Ja miałam tak w fizjologii. Zadzwoniłam do docent P. i mi powiedziała "Zdała pani" ale im dalej było od telefonu a im bliżej do zaniesienia indeksu, tym bardziej mi sie wydawało, że ona wcale nie powiedziała "zdałą pani" tylko "nie zdała pani". A nie chciałam dzwonić żeby drugi raz się dowiadywać;p Na szczęście zdałam;p
#link
Mam cynamon na powiekach, pod paznokciem i na plecach. Mam!
Koniec Świata
Cariotka

Cariotkowa ostoja^^

« #10143 : Luty 03, 2012, 17:08:08 »
Odpowiedz cytując
michal gratuluje:)
#link
Justyna A.
michal

« #10144 : Luty 03, 2012, 17:50:53 »
Odpowiedz cytując
dzięki, dzięki uśmiech ciesze się strasznie duży uśmiech jest takie powiedzenie u nas na studiach:
"jeśli się zda biochemie to się skonczy studia, jeśli się zda mikroby to wiadomo kiedy" duży uśmiech
#link
Horsiaa

« #10145 : Luty 03, 2012, 18:17:22 »
Odpowiedz cytując
To ja narazie wiem, że skończę studia. A kiedy okaże się czy będę wiedziała pewnie ok. środy. Albo w pon. jak dostane pytania i zrobię mine:  ke
#link
Koniec Świata
karolinag4

« #10146 : Luty 03, 2012, 18:43:32 »
Odpowiedz cytując
Gatuluję zdanych egzaminów  konik

Dzisiaj pisałam toksykologię, ale zadowolona nie jestem  ehh Za to właśnie doszły wyniki z rolnictwa i zaliczone  tanczacalinka Marna 3, ale dobre i to  hihi
#link
"Móżdżku, co będziemy robić dzisiaj w nocy?"
"To samo co każdej nocy Pinky. Spróbujemy zawładnąć światem!"
"You got to lose to know how to win"
Nesca92

« #10147 : Luty 03, 2012, 20:36:33 »
Odpowiedz cytując
Edit. Nie zczaiłam co pisało wyżej i moja odp była wyrwana z kontekstu;p
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2012, 20:41:51 wysłane przez Nesca92 » #link
` nikt nie zmuszał mnie do miłości. sama wpadłam na tak głupi pomysł. <3

ovca

Per aspera donikąd

Moje ogłoszenia
« #10148 : Luty 04, 2012, 15:37:34 »
Odpowiedz cytując
Dziś załapałam dwie 4 i 5  tanczacalinka jeszcze tylko jutro zdanie projektu i za tydzień egzamin i koooooniec  ukłon
#link
Nigdy nie wywołuj zerwanego filmu.
Bischa

Przyszły krowi żywieniowiec

« #10149 : Luty 04, 2012, 15:54:17 »
Odpowiedz cytując
michal, super, przyjedź za tydzień i za mnie egzamin z biochemii zdaj hihi
A ja zaliczyłam ćwiczenia z drobiu nareszcie hurra! hurra! hurra!
Teraz jeszcze egzamin z drobiu, biochemii i fakultet w tym semestrze. A potem ostatni semestr i wielka masakra, czyli metody pracy hodowlanej (całe), nieco łatwiejsze towaroznastwo, seminarium, jeden fakultet, egzamin z genetyki i chyba niestety mikrobiologii... Miałam podejść do egzaminu komisyjnego, ale ponoć jak się go nie zda, to prowadzący nakazuje ponowne podejście do ćwiczeń, mimo, że te mam zaliczine ke ke ke ke No i się boję... Muszę ze swoim dziekanem pogadać co i jak.
#link
michal

« #10150 : Luty 04, 2012, 15:57:13 »
Odpowiedz cytując
michal, super, przyjedź za tydzień i za mnie egzamin z biochemii zdaj hihi

ooo nie, nigdy więcej duży uśmiech
#link
bianca

Rude wredne. Obie.

« #10151 : Luty 04, 2012, 19:37:03 »
Odpowiedz cytując
Macie może jakieś strony o matmie, z zadnaiami i wyjaśnieniami typu różnorodność funkcji z arcusami itd? Bo książka wymięka, a w necie albo liecalne albo płatne.  zemdlal
#link
Gillian

four letter word

WWW Moje ogłoszenia
« #10152 : Luty 05, 2012, 01:16:37 »
Odpowiedz cytując
bianca, czy ja dobrze pamiętam, że Ty studiujesz inżynierię środowiska? jak oceniasz te studia i gdzie się uczysz? pytam, bo jak widzę jakie hity serwuje studentom tego kierunku Politechnika Koszalińska to aż mi się wierzyc nie chce...
#link
a jak nie Ty - to kto mi został...?
Horsiaa

« #10153 : Luty 05, 2012, 14:25:15 »
Odpowiedz cytując
Proszę o kciuki jutro 9-11. Mam egzamin z mikrobiologii. Bakterie, wirusy i grzyby śnią mi się po nocach...
Pierwszy egzamin do którego się szczerze, sumiennie i bardzo dużo uczyłam. A mam wrażenie kompletnej pustki... Wszystko zależy od pytań i od humoru pani prof i od ich owianego tajemnicą "systemu sprawdzania", którego przez tyle lat istnienia katedry NIKT nie rozgryzł.
#link
Koniec Świata
akzzi

:)

Moje ogłoszenia
« #10154 : Luty 05, 2012, 14:34:49 »
Odpowiedz cytując
ehh... za 3 dni obrona, a ja nie mam natchnienia na naukę... to jakaś masakra, no!
Kto mi zasadzi porządnego kopasa by zmobilizować??
#link
Breva

changing orientation

« #10155 : Luty 05, 2012, 14:41:59 »
Odpowiedz cytując
ha!!! 6:0 dla mnie:D:D:D i nic poniżej 4.0 uśmiech jeszcze tylko jutro Metody i finito:)))
#link

kotlet

Moje ogłoszenia
« #10156 : Luty 05, 2012, 14:50:37 »
Odpowiedz cytując
a ja mam jutro egzamin z matmy, nie mam totalnie żadnej motywacji żeby sie uczyć...  :S
jeszcze w środę botanika która w sumie ogarniam duży uśmiech i w piątek fizyka... no i bankowo ze 2 poprawki na początku semestru... :S
#link
Gavi

Mon cheri.

Moje ogłoszenia
« #10157 : Luty 05, 2012, 14:53:04 »
Odpowiedz cytując
Muszę opracować jeszcze trzy zagadnienie i wreszcie wyryć te 15stron (toż to nic, gdyby tych stron było 300 to pewnie miałabym mobilizację do nauki..) i zaliczyć jutrzejszy egzamin na 5.0
Bardzo proszę o kciuki jutro od godz.16 do 17.

Breva, gratuluję i zazdroszczę. Ja niestety nie uratowałam się przed jedną poprawką..., także sesję zakończę dopiero 17.02.

...ale za to we wtorek pełen chillout, jak nie będę miała co robić, to zajmę się przesypywaniem jednej kupki śniegu na drugą, ale nawet na jedną kartkę notatek nie spojrzą, na nic, co wymagałoby czytania. Wiadomości też nie obejrzę. Koniec. Mam dość wiedzy. Na caaaały wtorek!
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 14:55:25 wysłane przez Gavi » #link
Nie zapomnij, że im wyżej wzlatujesz, tym mniejszy wydajesz się być tym, którzy latać nie potrafią.
karolinag4

« #10158 : Luty 05, 2012, 15:19:10 »
Odpowiedz cytując
kotlet co studiujesz?

To jutro cały dzień trzymania kciuków  duży uśmiech

O 12 mam egzamin z gospodarki ściekowej, też proszę o kciuki  uśmiech Potem dopiero czwartek SIP i prawdopodobnie w piątek ekonomika (jutro mają byc wyniki z I terminu).

To jest dla mnie najgorsza sesja ever  ehh Rozwleczona w czasie, z 4 tydzień już będzie  zemdlal Od 13.02 ferie, a potem znowu poprawki  zemdlal
#link
"Móżdżku, co będziemy robić dzisiaj w nocy?"
"To samo co każdej nocy Pinky. Spróbujemy zawładnąć światem!"
"You got to lose to know how to win"
rtk

Moje ogłoszenia
« #10159 : Luty 05, 2012, 16:05:02 »
Odpowiedz cytując
Uff, ja na razie wszystko do przodu.
Pediatria 4,5, Logika zaliczenie 5, za tydzień egzamin z Logiki, za 2 tygodnie dwie wielkie kobyły...
Dziś pisałam przedtermin z prawoznawstwa, odpowiedziałam na wszystkie pytania, ale niedużo. Mam nadzieję, że uda się to pchnąć.
Ależ to wykańcza...

Jak liczycie średnią do stypendium to liczycie tylko oceny z egzaminów, czy z zaliczeń też?
#link
bianca

Rude wredne. Obie.

« #10160 : Luty 05, 2012, 16:35:25 »
Odpowiedz cytując
Gillian Tak, studiuję w Bydgoszczy na UTP. Jak oceniam... eh.. ciężko powiedzieć, bo ja na cokolwiek bym poszła, bym mówiła, że nudne, bez sensu itp. :P Ale studia do przejścia. Oprócz matmy, nie widzę problemu na razie. A co za hity im tam serwują?
#link
akzzi

Moje ogłoszenia
« #10161 : Luty 05, 2012, 18:07:49 »
Odpowiedz cytując
czy Wy też tak macie, że im więcej się uczycie tym mniej umiecie?
#link
michal

« #10162 : Luty 05, 2012, 18:22:57 »
Odpowiedz cytując
czy Wy też tak macie, że im więcej się uczycie tym mniej umiecie?

też xD nie wiem jak ludzie potrafią się uczyć na jeden egzamin bez przerwy np tydzien. Mi by mózg się zwiesił duży uśmiech dla mnie optymalnie jest uczyc 2-3 dni przed egzaminem, z czego dzien przed tak naprawde cały dzien. I robie sobie przerwy, nawet takie 5-10min żeby sobie na yt puścic coś głupiego np, albo na herbate, albo ide kogoś odwiedzić w akademiku, pogadac chwile, czy sie przejść do sklepu. I też wychodze z założenia że skoro uczyłem się na ćwiczenia, to egzamin to kwestia powtórzenia i doczytanie tego czego na cw nie było. I złota zasada "nie ma spiny, są drugie terminy" wink teraz mam 11 sesje w życiu i jak narazie moja metoda daje rade wink
#link
pony

inspired by pony

« #10163 : Luty 05, 2012, 18:29:04 »
Odpowiedz cytując
tak, im więcej się uczę naraz to tak mam, to jest udowodnione naukowo nawet. Cytat z moich wykładów: "Uczenie skomasowane prowadzi do zwiększonej produkcji fosfatazy
białkowej I = ZAPOMINANIE"
Tak więc uczyć trzeba się regularnie, po trochu. I nie jest to tylko 'takie tam gadanie' :P
#link
akzzi

Moje ogłoszenia
« #10164 : Luty 05, 2012, 18:31:59 »
Odpowiedz cytując
michal ja zawsze wychodziłam z takiego założenia i całkiem nieźle mi to wychodziło uśmiech ale tym razem nie ma drugiego terminu....;/
#link
michal

« #10165 : Luty 05, 2012, 18:40:36 »
Odpowiedz cytując
pony, "lubie to" duży uśmiech

akzzi, jak nie ma drugiego terminu to gorzej, ale ale pozostaje jeszcze fart, szczęscie, urok osobisty, bajer i wrodzona inteligencja duży uśmiech
ustny masz? bo na ustnym ja zawsze parafrazuje zasade ujezdzenia "co sie nie dopowie, to się dowygląda" duży uśmiech
#link
akzzi

Moje ogłoszenia
« #10166 : Luty 05, 2012, 18:42:48 »
Odpowiedz cytując
tak, ustna obrona inż wink czyli w sumie najpoważniejszy egzamin na studiach jak do tej pory...
#link
pony

inspired by pony

« #10167 : Luty 05, 2012, 18:47:39 »
Odpowiedz cytując
wiem, że co uczelni to inaczej, ale u mnie obrona to była czysta formalność. Jeśli napisałam pracę sama, dobrze, z głową i wkładając w to trochę pracy, następnie została ona dopuszczona do obrony przez promotora i recenzenta to raczej nie ma szansy, zeby nie obronić:)
Ale zdaję sobie sprawę, że na wielu uczelniach na obronie jest egzamin z toku studiów, a to już co innego:)
#link
akzzi

Moje ogłoszenia
« #10168 : Luty 05, 2012, 18:49:51 »
Odpowiedz cytując
u nas nie bronimy pracy. bronimy się na zasadzie egzaminu. mamy 3 gatunki zwierząt i z każdego po 1 pytaniu. Najgorzej, że z trzody mamy w komisji "kosę"...
#link
michal

« #10169 : Luty 05, 2012, 18:51:45 »
Odpowiedz cytując
akzzi, wierz mi, to nie jest najpoważniejszy egzamin duży uśmiech nie dostałas pytań?
na mój egz inż mieliśmy podany zbiór pytań, ze 100 chyba było. Promotorka pozwoliła mi sobie wybrac, to sobie wziąłem rodzaje stajni :P a jak poszedłem do ... (jak sie nazywa ta druga osoba co ocenia Ci prace?) zapytać się co sądzi o mojej pracy i mówie ze za tydzien mam obrone, a on wział tylko liste, zapytał "nazwisko?" zapisał sobie i "cykl rozpłodowy krowy moze byc?" duży uśmiech nie miałem pytania od dziekana, ale on uczyl genetyki, wiec wykułem pytania z genetyki, a zapytał mnie o cechy użytkowe swin duży uśmiech ale wybrnąłem duży uśmiech śmiesznie było duży uśmiech znam tylko jeden przypadek ze oblali typa na egz inż - przyszedł narąbany i go wyrzucili duży uśmiech
#link
Strony: 1 ... 337 338 [339] 340 341 ... 357 Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: Sesja/Studia i t d ;)

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 18 zapytaniami.