Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: Byly Kozienice - nie bedzie Kozienic

poprzednia następna
Strony: [1] Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: Byly Kozienice - nie bedzie Kozienic  (Przeczytany 1425 razy)
A.

master of sarcasm :]

«Start : Sierpień 10, 2011, 19:00:51 »
Odpowiedz cytując
SK Kozienice zostala skreslona z listy spolek o szczegolnym znaczeniu dla gospodarki narodowej. Rozporzadzenie wchodzi w zycie 19 sierpnia 2011r.

link

(nie umiem skrocic linku  kwiatek)
a to bardzo latwe jest wink

Kozienice stracily plynnosc finansowa juz lata temu i pojda teraz pod mlotek. jedynymi panstwowymi stadninami hodujacymi konie pelnej krwi pozostaly: Golejewko, Iwno i Krasne.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2011, 22:29:17 wysłane przez katija » #link
the fish doesn't think 'coz the fish knows everything

stara kobieto, wez ty sie odczep
konikBlog 2012 Blog prywatny
agull

Dążąc do celu

Moje ogłoszenia
« #1 : Sierpień 11, 2011, 08:17:11 »
Odpowiedz cytując
Jestem z Kozienic i w ragionalnej telewizji jakies 2 tygodnie temu ogłosili (chyba nawet sam pan Burmistrz), że proces prywatyzacyjny SK Kozienice TRWA.
O tym, że sprawy przybiorą taki a nie inny obrot mówilo się u nas w mieście już bardzo dawno temu (pewnie jakieś przecieki były).
Od siebie powiem, że aktualnie szkoda mi miejsca, bo widzę jak się marnuje. Mam nadzieję, że SK przejmie ktoś z kasą i stworzy tam fajny ośrodek (ot takie pobożne życzenie).
#link

deidre

« #2 : Sierpień 11, 2011, 08:58:01 »
Odpowiedz cytując
Czyli jakieś tam interwencje czy pisma do kogoś z góry (ministra chyba?) nie pomogły? Szkoda smutek
#link
A.

master of sarcasm :]

« #3 : Sierpień 12, 2011, 20:59:35 »
Odpowiedz cytując
Deidre, byla spozniona, bardzo spozniona interwencja Parlamentarnego Zespolu ds. Wyscigow Konnych i Jezdziectwa. Polski klub Wyscigow Konnych zareagowal o czasie - ale nic to nie dalo.

katija ale ja analfabeta komputerowy jezdem kwiatek
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2011, 21:01:53 wysłane przez A. » #link
the fish doesn't think 'coz the fish knows everything

stara kobieto, wez ty sie odczep
konikBlog 2012 Blog prywatny
maniak75

« #4 : Sierpień 31, 2011, 20:12:43 »
Odpowiedz cytując
no już nie ma Kozienic sa wykręslone z ksiąg stadnych. klacze wywożone aktualnie do stadnin (Iwne,Krasne<golejewko)...interwencja -niby interwencja -powiedzmy szczerze ,bo czas w jakim coś chcieli zmieniać( a chcieli?) był za krótki...raczej nic nie będzie w tym miejscu...potem ktoś wyprzeda sprzęt rolniczy , ktory tu pozostal a ziemia będzie rozparcelowana...ot poszła pierwsza...a ktora następpna?.....zobaczymy
#link
deidre

« #5 : Wrzesień 01, 2011, 07:05:05 »
Odpowiedz cytując
Konie wszystkie wywożą czy tylko najlepsze a reszta na sprzedaż ewentualnie do rzeźni?
#link
Tania

« #6 : Wrzesień 01, 2011, 07:11:35 »
Odpowiedz cytując
http://www.skkozienice.dt.pl/sk_kozienice_histotia.htm
Młodszym warto przypomnieć, zanim zniknie nawet strona.
Ech... i ja pamiętam konie z Kozienic,
Szkoda. Bardzo szkoda.
#link
Грива ветра, грива дыма,
Грива бури и огня
wrotki

« #7 : Wrzesień 01, 2011, 07:22:45 »
Odpowiedz cytując
jak tak szkoda, no to skrzyknąć bogatych znajomych, założyć spółkę i dalej ciągnąc ten, nikomu innemu niepotrzebny, wózek...dlaczego obciążać tym podatnika?
#link
wrotki ignoruje wpisy:
lostak,zen,deborah,Gillian,F,shark,guli,Katja,Likier,adrianna32, noen, zabeczka17, trusia, A+A, jasminowa
ash

Moje ogłoszenia
« #8 : Wrzesień 01, 2011, 07:24:15 »
Odpowiedz cytując
Szkoda, bardzo szkoda!

Co dalej będzie z tym miejscem? Trochę się martwię, bo nasza mała pojechała tam na odchów!
#link

maniak75

« #9 : Wrzesień 02, 2011, 16:53:08 »
Odpowiedz cytując
oczywiście wywożą te lepsze-gorsze zostają,WROTKI ja powiem tylko tyle że nikt nie chciał ich ratować -jak przynosiły zyski( czytaj sprzedaż zboża np.) to załoga nie miała regularnie wypłacanych pensji ,ale pracownicy ARIWR i owszem,a jak nie przynoszą zysku to Agencję g. obchodziły ,jak pojawił się ze 3-4 lata temu człowiek , który chciał je ratować( zaczął notabene wypłacać w terminie pracownikom pensje -i nie mówię tutaj o Józefie K.(!)) to go przenieśli do SK Ochaby....Muszę pisać więcej?
#link
blucha

Moje ogłoszenia
« #10 : Wrzesień 02, 2011, 21:56:40 »
Odpowiedz cytując
wczoraj w lużnej rozmowie z naszym kierownikiem ZHK wspomniałam o Kozienicach , okazuje sie że zarząd PZHK jest bardzo zainteresowany zakupem stadniny , o ile zostanie wystawiona do sprzedania tak jak jest czyli z ziemią , infrastrukturą , a nie jak wysprzedadzą  ziemię na dzialki budowlane , wtedy zamiast dzierżawić BB kupili by to .
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2011, 11:17:35 wysłane przez blucha » #link
bera7

« #11 : Maj 01, 2012, 14:17:37 »
Odpowiedz cytując
Kozienice mają nowego właściciela http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/warszawa/kozienice-prywatyzacja-stadniny-koni,1,5109979,wiadomosc.html
#link
gajowa

Moje ogłoszenia
« #12 : Maj 01, 2012, 14:39:51 »
Odpowiedz cytując
będzie jakiś przetarg na szkapiny? może jeszcze coś fajnego uda się wyrwać?
#link
Strony: [1] Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: Byly Kozienice - nie bedzie Kozienic

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 18 zapytaniami.