Aktualności:
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Re-Volta.pl
|
Forum główne
|
Towarzyskie
| Wątek:
Zwierzaki do adopcji
poprzednia
następna
Strony:
[
1
]
2
3
4
Autor
Wątek: Zwierzaki do adopcji (Przeczytany 56770 razy)
karolinag4
«Start : Listopad 16, 2008, 00:48:00 »
Bardzo ważny wątek, być musi.
Zwierzęta do adopcji
+
Adopcje
Rottweilery
Setery i Wyżły
Boksery
Bernardyny
psy w typie bull
Filla Brasileiro
Cane Corso
Dogi Niemieckie
Posokowce
Mastify Napoleońskie
Basety
Spaniele
Owczarki Szwajcarskie
Charty
Dog Canario
Labradory
Ogary i gończe
Pudle
Sznaucery
Owczarki
Koty wszelkiego rodzaju
www.rott.pl
poprawiłam linki
«
Ostatnia zmiana: Luty 08, 2011, 23:58:02 wysłane przez caroline
»
#link
"Móżdżku, co będziemy robić dzisiaj w nocy?"
"To samo co każdej nocy Pinky. Spróbujemy zawładnąć światem!"
"You got to lose to know how to win"
aniapa
« #1 : Listopad 03, 2011, 20:42:14 »
Został znaleziony jako jednodniowy kociak razem z trójką rodzeństwa - po całym dniu obserwowania sytuacji matka nie pojawiła się u młodych, które leżały na zapuszczonej działce w gęstej trawie. Gdy zapadała noc, zabraliśmy maluchy - bez matki nie przeżyłyby nocy. Dzięki pomocy wspaniałych ludzi z forum agiliscattus udało się maluchy odratować - w tej chwili mają prawie 8 tygodni i trzy z nich jutro wyjeżdżają do nowych domów. Został jeden. Ze względu na zdrowie osoby u której się znajdują, oraz kotki rezydentki, która niezbyt łatwo znosi towarzystwo "intruzów" także powinien znaleźć swój dom jak najszybciej.
Smok - chłopak, który został całkowicie wykarmiony na butelce, jest teraz miziastym i przytulaśnym maluchem. Rozkosznie mruczy, lubi zasypiać na moich kolanach, gdy tylko go odwiedzam, szaleje za piłeczką. Jest z niego troszkę ciamajda - z wyższych miejsc nie umie zeskakiwać za dobrze, musi zawsze chwilkę pomyśleć. Zjada suche (RC BabyCat 34 lub RC Weaning), ładnie pije mleczko, je już też ładnie mokre. Bezproblemowo korzysta z kuwetki. Jest po pierwszym szczepieniu, dwukrotnym odrobaczeniu, odpchlony i odkleszczony. Posiada oczywiście książeczkę zdrowia. Zdjęcia nie oddają jego uroku - na żywo skrada serce swymi wielkimi oczami.
Maluch ma na uszkach (wciąż leczoną) grzybicę (niewiele przerzedzona sierść na uszkach) - może pójść do nowego domu pod warunkiem, że jeżeli są tam inne koty, to muszą zostać zaszczepione na grzybicę. Maluch wymagać będzie smarowania uszek preparatem grzybicznym przez jakiś czas. W 11 tygodniu życia będzie wymagał szczepienia przypominającego, a potem dwukrotnego szczepienia przeciw grzybicy.
Pomóżcie znaleźć maluchowi szybko kochający domek, w którym poczuje się dobrze! Maluch znajduje się w Jasienicy (kilka km od Bielska-Białej). Myślę, że z dowozem kotka w bliższe okolice też nie będzie problemu.
EDIT:
Tu znajdziecie całą historię maluchów:
http://www.forum.agiliscattus.pl/viewtopic.php?t=1511&postdays=0&postorder=asc&start=0
Tutaj to kociak, który siedzi:
«
Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2011, 20:44:36 wysłane przez aniapa
»
#link
Rzuć serce za przeszkodę, a na pewno tam je znajdziesz!
kjolimpia
« #2 : Listopad 04, 2011, 07:15:44 »
suczka szuka domu
Parę dni temu zauważyłam błąkającego się psa. Stał ze smetnie zwieszoną głową, którą podnosił tylko wtedy, gdy ktoś koło niego przechodził.
Wtedy zapalały się one nadzieją, która szybko gasła, gdy przechodzień mijał go obojętnie, a on nie rozpoznawał w nim swojego pana.
Zwróciło to moją uwagę, wiec podeszłam i chciałam przywitać się z nim. Jednak gdy znalazłam się bliżej, okazało się że pies jest strasznie wychudzony, praktycznie ledwo stał na łapach. Nogi mu drżały i ledwo utrzymywały ciężar drobnego ciałka. Wziełąm go na ręce i zaniosłam do domu, gdzie okazało się ze psiak jest przemiłą i bardzo towarzyską suczką.
Niestety nie moge jej zatrzymać, sama mam dwa psy w domu, a pozwolono mi ją zatrzymać tylko pod warunkiem znalezienia jej innego domu lub oddania do schroniska.
Bardzo chiałabym uniknąć tego ostatniego, gdyż wiem i widzę, że ta suńka się tam nie odnajdzie. Gdy jest więcej zwierząt, czuje się przytłoczona i wystraszona, chowa się wtedy i cała drży. Bardzo zależy mi na jej losie, więc proszę o pomoc.
Suńka, jest odrobaczona i odpchlona, stopniowo zwiększamy jej ilość karmy. Jest bardzo żywym i na ogół rezolutnym psem. Uwielbia aportować, bawić się. Niei ma żadnych problemów z kotami, w sumie to oprócz tego że ja fascynują, to trochę się ich boi, np. nie zje nic w ich obecności.
Z innymi psami także nie ma problemów, jednak czasem jak już wyżej pisałam czuje się przytłoczona większym towarzystwem.
bardzo zależy nam na czasie, wiec jesli jest ktoś, kto chciałby przygarnąć suńkę, prosze o kontakt. Chiałabym żeby trafiła do dobrego domu.
kontakt na pw lub maila
maria.kuczaj@gmail.com
#link
O&M
le bon
« #3 : Listopad 06, 2011, 22:48:43 »
witajcie
szukam nowego domu dla wyjątkowej suczki, ktora 3 dni temu straciła nogę (bardzo byla pogryziona przez psy). mieszkala w Bialowieży z 90 letnią wlaścicielką. Bardzo się kochały. Niestety pani nie byla w stanie pomóc suczce. W tej chwili nawet po wyleczeniu i rehabilitacji suczka nie może tam wrócić. Jak to na wsi watahy półdzikich psow po prostu ją zagryzą. Dziś przyjechala do mnie. ma bardzo zrownoważony charakter i przezd pogryzieniem była w doskonałej kondycji fizcznej. na razie obserwuję jej zachowanie. W tej chwili jest wszystko w porządku a w domu chmara dzieci, koty, pies.
mój tel 600353800
lub
agula.penkala@gmail.com
sunia jest na moim profilu fb
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000607491320
«
Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2011, 22:56:14 wysłane przez le bon
»
#link
www.pieskot.eu
www.wesolalapka.pl
sushi
« #4 : Listopad 07, 2011, 17:32:48 »
Przyjmę kotka, najchętniej rudego, ale nie jest to konieczne. Kotek byłby niewychodzący, oczywiście miałby zapewnione jak najlepsze warunki
Warszawa i okolice.
#link
Lanka_Cathar
Rude to nie kolor, rude to chaRRRakter. :)
« #5 : Listopad 09, 2011, 20:35:49 »
!!!PILNE!!!
[/size]
Do oddania są dwie łaciate ok. 2 miesięczne kocice. Ktoś podrzucił je do nas do stajni. Ponieważ mamy już 8 kotów, to nie możemy ich zatrzymać, bo starsze je tłuką. Czas mamy do piątku, inaczej maluchy pojadą do schroniska.
Koty znajdują się w SK Ławra w Łajskach k./Legionowa.
Kontakt: Marcin Seroka, tel. 606 518 873.
#link
Szukaj mnie,
Cierpliwie dzień po dniu,
Staraj się podążać moim śladem.
Szukaj mnie, bo sama nie wiem już...
Bo nie wiem, kiedy sama się odnajdę.
ash
« #6 : Listopad 10, 2011, 10:52:27 »
Carbon Junior szuka nowego domku.
Słodki czarny, młody kociak znaleziony w okolicach stajni szuka domu. Zdrowy.
#link
Met
« #7 : Listopad 10, 2011, 14:43:26 »
zostałam zasypana szczeniakami!
http://nasza-szkapa.idl.pl/index2.php?strona=adopcje
jeśli ktoś szuka psiaka, zapraszam do kontaktu:
agnieszka.zera@gmail.com
tel. 669 114 427
edit - usuwam nieaktualne psiaki
mikro suczka Tula - 5-miesieczna, nauczona czystosci, lagodna, towarzyska:
Malina i 3 slodziaki czekaja na domy! Mloda suczka i jej potomstwo - 3 pieski - potrzebuja nowych wlascicieli! pieski znajduja sie pod krakowem, na naszej farmie w wojslawicach (Marmurek jest na tymczasie w katowicach):
Słupek - starszy chłopak, wykastrowany:
Borys
mlody, sredniego wzrostu pies, typowy burek podworkowy; nie potrafi chodzic na smyczy, wykastrowany:
Hiena
2-letni pies, przyjacielski, sredniego wzrostu, wykastrowany:
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2012, 02:15:48 wysłane przez Met
»
#link
1% podatku: 0000015352 *** Komitet Pomocy dla Zwierząt *** dopisek: "DLA SZKAPY"
Platyna
Platynowe szczęście a smaku Karmelu :P
« #8 : Listopad 10, 2011, 23:29:32 »
Znalazłam na drodze błąkającą się około czteromiesięczną suczkę ( może mieć do pół roku, nie mam pojęcia jak to sprawdzić), jest to piesek w typie małego shih tzu, kolor beżowy, jest ładna, towarzyska i widać, że zadbana. Nie mam pojęcia co dalej z nią zrobić a do schroniska nie chce oddać bo tam i tak już za dużo psów mają, w domu mieć jej nie mogę a do stajni czy na podwórko nie mogę ją dać, ponieważ no nie nadaje się
Piesek jest wesoły w dobrej kondycji. zdjęcia na e-mail
.
Edit* Piesek znajduje się na trasie Gliwice -> Mikołów
«
Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2011, 23:32:14 wysłane przez paulina931226
»
#link
JARA
Co mnie nie zabije to mnie boli
« #9 : Listopad 12, 2011, 00:22:42 »
Wrocław i okolice
http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/2877/
#link
Ocal życie. Adoptuj TTB.
Wrocławskie bulle do adopcji
Megane
« #10 : Listopad 12, 2011, 21:05:16 »
Na prośbę Koleżanki
Do oddania w DOBRE RĘCE
Suczka Draka ma 6.5roku, suka, amstaff, nie posiada rodowodu, po rodzicach rodowodowych.
Wychowana z małymi dziećmi, cierpliwa do dzieci, spokojna, nigdy nie była agresywna do innych psów ani tym bardziej ludzi.
Jest pogodnym psem, lubi towarzystwo, gości w domu, lubi ruch, bieganie za patykami itd. tel. kontaktowy 505 494 052 lub 790 203 661.
Bardzo proszę o pomoc w poszukiwaniu nowego, kochającego domu
https://lh6.googleusercontent.com/-4o9AO0ZFhfg/Tr_119ILSiI/AAAAAAAAAo0/V9U1XAEXeB4/s720/lipiec%2525202010%252520073.jpg
«
Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2011, 17:56:38 wysłane przez Megane
»
#link
Gdyby nie Radio Maryja człowiek nigdy by się nie dowiedział, jak wiele
pieniędzy potrzeba do życia w ubóstwie.
SIWA FOLBLUTKA
i jej miedziana arabka
« #11 : Listopad 16, 2011, 18:10:31 »
Wysterylizowana 1,5 suczka z predyspozycjami do agility szuka domu. Woj. mazowieckie.
http://www.youtube.com/watch?v=XDmmM6dg28I
Dane do kontaktu na końcu filmu.
#link
galopada_
Honorowy członek KVP !
« #12 : Listopad 20, 2011, 19:34:02 »
dziewczyny! moja znajoma przygarnela błąkającego się psa i szuka dla niego nowego bo nie ma mozliwosci przygarnięcia kolejnego psa.
suczka, około 8-10 mcy podobna do owczarka nizinnego, sunia jest bardzo grzeczna i mądra - idealna dla dzieci - zero agresji.
może ktoś chciałłby takiego potworka wielkiego? Pies jest w Sandomierzu
edit. kontakt
efcia_fr@poczta.onet.pl
«
Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2011, 20:03:22 wysłane przez galopada_
»
#link
LP ekstrawertyk, PP ekstrawertyk i blondynka=problemy :p
Norquina
Life is too important to be taken seriously
« #13 : Listopad 21, 2011, 22:15:44 »
Nie do końca psiaki do adopcji, ale szukają kochających domów!
W zaprzyjaznionej hodowli skad mam swoje Akita Inu zdazyl sie wypadek i oszczenila się sunia bez uprawnien jeszcze.
Wiec psiaki nie maja rodowodow, ojciec jest z uprawnieniami. Psiaki maja ok 8 tygodni, w typie mojego Cujo
jakby ktoś byl zainteresowany chetnie doradze pomoge. Wiem ze psiaki chcialaby hodowczyni sprzedac po 500zl (ale nieoficjalnie slyszalam ze i za 100zl), zalezy jej zeby znalazly dobry dom.
Dla zainteresowanych sprawa, podam adres hodowli, z tego co wiem sa 4 szczeniaki, moge sie dowiedzieć które psiaki są rodzicami. Również mogę przesłać zdjęcie mojego Cujo(3 lata), żeby było widać jaki to typ Akity, różni się od mojej 10 letniej
jak również opiszę rasę, charakter, szkolenie. Nie jest to rasa dla każdego!!!
info PW
#link
ostat
« #14 : Listopad 24, 2011, 13:34:10 »
Do adopcji piękna sunia w czarne i brązowe kropki.
Idealna do domu z dziećmi i innymi zwierzakami
Posiada aktualne szczepienia i jest po sterylizacji.
#link
anea
« #15 : Listopad 24, 2011, 21:30:14 »
Szukam domu dla dwóch szczeniaków kundelków. Czarna suczka i czarny piesek.Będą to małe pieski idealne do domu:)
Pieski znajdują się w Mikołowie.
Zdjęcia:
https://picasaweb.google.com/104088371964682163814/PieskiSzczeniakiDoWziecia#
Beżowa suczka już znalazła dom
Kontakt pw
#link
PATERA
« #16 : Listopad 25, 2011, 18:03:29 »
Oddam sukę w typie owczarka niemieckiego (mieszaniec) którą znalazłam pod centrum handlowym, gdzie od trzech dni czekała na swojego właściciela (informacja od ochroniarzy parkingu, którzy powiedzieli, że jestem pierwszą osobą która pyta o tego psa) Suka była zapchlona, odwodniona i wygłodzona. Powoli dochodzi do siebie. Jest bardzo wierna, czujna, posłuszna, wesoła, chętna do zabaw, zna podstawowe komendy, potrafi chodzić na smyczy, toleruje koty. Obecnie przebywa w woj. podkarpackim (Przeworsk) Dowiozę ją do nowego domu do 300 km. Kontakt:
katrin8@wp.pl
#link
RaDag
« #17 : Listopad 25, 2011, 20:23:19 »
Do oddania 6letni briard rodowodowy, wychowany w mieście z dzieckiem, wesoły, kontaktowy, był strzyżony.
Właścicielka ze względu na stan zdrowia nie może nadal sprawować nad nim opieki
Zainteresowanym oferuję pomoc i swoje doświadczenie szkoleniowe i fryzjerskie
#link
Gauchowata
Pretty Little Liars <3
« #18 : Listopad 25, 2011, 21:27:26 »
Zapadła decyzja o likwidacji schroniska w Józefowie pod Warszawą, 600 psów i 30 kotów ma być UŚPIONYCH! Błagam was rozpowszechniajcie te wiadomość. Może ktoś wziąłby na dom tymczasowy jakiegoś zwierzaka. Będziemy tez zbierać karmę, pieniądze na hoteliki, by choć trochę ich uratować Artur Starosz nr tel. 668249268 Ula Kurek 880822051 rozsyłaj ten link gdzie się da ! Tu chodzi o życie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
serio nie wiem gdzie to mogę rozesłać , bo chyba wkleiłam to już wszędzie ...! Trzeba pomóc tym zwierzakom
#link
Największe szczęście w świecie na końskim leży grzbiecie;
KOŃ JEST BOGIEM , GALOP NAŁOGIEM , KŁUS PODSTAWĄ A SKOKI ZABAWĄ !!! xD
michal
« #19 : Listopad 25, 2011, 23:05:34 »
W Schronisku w Lublinie przebywa pies - Legitek, który cierpi na przewlekłe zapalenie płuc. Pilnie potrzebuje ciepłego domu, bez wilgoci z dobrą karmą. Szukamy DT lub DS!
Jak możecie to udostępniajcie wydarzenie na fb:
http://www.facebook.com/event.php?eid=283588148346800
#link
Oktawa
« #20 : Grudzień 01, 2011, 09:57:19 »
Do oddania dwie urocze, zdrowe koteczki, 3 miesięczne.
Nauczone czystości.
Jak wszystkie małe kotki, bardzo "spokojne i grzeczne".
Z dobrego domu, nie oddam byle komu :P
Kotki wychowywały się bez mamy, wykarmione przez nas, tak więc bardzo zżyte z człowiekiem.
Zaprzyjaźnione z naszymi psami.
W okolicach Warszawy dowieziemy do nowego domu:)
Zależy nam na dobrych, odpowiedzialnych właścicielach .
Nr kontaktowy do mnie : 511-984-812
#link
"Uważajmy, byśmy naszych koni nie zniechęcili i nie odebrali im ich naturalnego wdzięku, który, jak zapach kwiatów, gdy raz odleci nie wraca". Pluvinel
Dramka
« #21 : Grudzień 01, 2011, 11:52:58 »
Przyjme szczeniaka Jack Russel
#link
Nie osiągnie nigdy championatu blasku
kto się wraz z koniem nie tarzał w piasku.
kpik
kpik bo kpi?
« #22 : Grudzień 01, 2011, 12:15:47 »
Kotka poszukuje stałego domku!! Warszawa-Kraków-Białystok
Na Natolinie w Warszawie błąkała się czarna kotka z młodymi, ktoś musiał ją wyrzucić jak okazało się że jest kotna.
Kotka dożywiana była przez karmicielki na osiedlu, wychowała 3 kociaki, które bardzo dobrze radzą sobie na wolności, są już zupełnie niezależne, kotka jest jednak typowo domowym kotem: chodzi za obcymi, mruczy, wskakuje na kolana, no zupełnie nie zachowuje dystansu od ludzi, wkrótce spotka jakiegoś głupka na swojej drodze i nieszczęście gotowe.
Zabrałyśmy ją więc do siebie, zawiozłyśmy na sterylkę, do odebrania będzie po 05/12.
Kotka jest zdrowa i przyjacielska, ok 1,5roczna, czarna z 4 białymi włoskami na szyi. Dobrze wie, że na łóżku najwygodniej a z lodówki wychodzi dobre jedzonko.
Dzięki re-volcie udało mi się wyadoptować już dwa tymczasy, liczę że i tym razem się uda!
Kontakt na PW, kom (602149988) lub przez facebooka
http://www.facebook.com/events/140867166020766/
#link
Adoration of a Question Mark
ulla
« #23 : Grudzień 05, 2011, 12:59:27 »
Oddam w odpowiedzialne ręce dwie,
kudłate, dwumiesięczne kotki.
Maluchy są odrobaczone, załatwiaja się tylko do kuwety, są bardzo kontaktowe i mruczą już na sam widok człowieka.
Na zdjęciach są od momentu kiedy je zabrałam, ostatnie zdjęcia są zrobione po tygodniu od zabrania. Kotki są zdrowe.
Do adopcji są dwie białe koteczki. Rudy kocurek ma dom.
https://picasaweb.google.com/ulairodzinka/Kotki?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNap9YCApMit7gE&feat=directlink
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2011, 09:41:47 wysłane przez ulla
»
#link
duunia
zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
« #24 : Grudzień 05, 2011, 21:54:53 »
do oddania śliczna koteczka ! w paski, szaro srebrna, młodziutka. niedługo zostanie wysterylizowana
zdjęcia dodam jutro
kontakt: 601 321 096
#link
"- Zabłądziliśmy do strefy o wysokim indeksie magicznym. Nie pytaj, w jaki sposób. Dawno temu ktoś musiał tu generować naprawdę silne pole magiczne, a teraz odczuwamy efekty wtórne.
- Właśnie - zgodził się przechodzący obok krzaczek."
T. Pratchett
zoyabea
« #25 : Grudzień 06, 2011, 21:35:21 »
Ten kot nie ma szans tak po prostu zostać zaadoptowany...
nie ma też szans zostać wypuszczony...
Miednica.
Co to za imię?
Kotka trafila do schroniska prawie rok temu z połamamną miednicą...
ktoś żartobliwie powiedział o niej "Miednica" i tak zostało.
Z pewnością zasługuje na piękniejsze przezwisko.
Kotka jest wyjątkowej urody.
Ma przepiękne tri kolorowe futerko i cudne zielone oczy, w ktorych widać tylko strach.
Miednica jest pół dzika. Czasem przy pierwszym kontakcie trochę syczy, udając, że jest groźna.
To jest jej jedyny sposób na obronę. Mimo to, toleruje człowieka,
nie przejawia żadnej agresji i daje się delikatnie głaskać.
Większość swojecgo schroniskowego życie przemieszkała pod kaloryferem.
Tam było ciepło, tam było bezpiecznie.
Teraz przeniesiona do pokoju adopcyjnego, zamieszkała na dworze w budce.
Mimo mrozów boi sie wejśc do środka - za duże zamieszanie - za dużo obcych ludzi...
Ponieważ kotka nie jest w 100% sprawna, nie możemy jej wypuścić na wolność...
po operacji porusza się bez większych problemów, ale nie mamy pewności czy np. zdążyłaby przed goniącym ją psem.
Dlatego też szukamy dla niej cierpliwego domu.
Domu, któremu nie będzie przeszkadzało, że kot może chcieć mieszkać pod kaloryferem
i wychodzić spod niego tylko jak nikt nie patrzy.
Może za jakiś czas, tak jak się dzieje w przypadku wielu poł dzikich kotów,
kotka się oswoji i przyjdzie sama dac się pogłaskać.
To będzie dla niej wielki dzień.
A dla wlaściciela, będzie to dowód wyjątkowego uznania - uznania przyjaźni przez dzikiego kota
Miednica jest bezproblemowa wobec innych kotów - wręcz szuka w nich oparcia,
wtulając się mocno, przeczekuje dni i godziny marząc o lepszym świecie, o cieple, pełnej misce i spokoju.
Filmik z Kotką
Kotka przebywa w schronisku.
Jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona i zaczipowana.
#link
This street, as any other one, drives to eternity. You only have to follow it in complete silence. It's about time. Go there now! Go there! I walked,.. Then a force which resembled the wind swept the world.
NISSE
Ostroznie z marzeniami, bo jeszcze się spełnią...
« #26 : Grudzień 07, 2011, 18:52:51 »
WROCŁAW
Do oddania w dobre ręce szczeniaki, 8 sztuk ( 7 suczek i jeden piesek) po matce owczarku środkowoazjatyckim i ojcu alaskanie malamute.
Pieski mają obecnie ok 4.5 tygodnia
Więcej zdjęć na maila
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2011, 18:55:00 wysłane przez NISSE
»
#link
enigma
« #27 : Grudzień 08, 2011, 15:51:44 »
Do oddania [/b]
suka
golden
.ok 6 letnia. Miła ale lękliwa. Najpierw pracowała na Słowacji w psiej wylęgarni szczeniąt, potem w Polsce. Trafiła do mnie niejako przypadkiem i nie jest to moja "bajka". Suka wymaga pracy nad jej psychiką. Nauczyła się już wchodzić do domu, nie załatwia się w domu ale też nie woła kiedy potrzebuje. Trzeba ją obserwować. Nie za bardzo chodzi na smyczy- nie chce wychodzić poza teren podwórka, może się boi że straci to co ma. Je i pije w nocy ukradkiem, w kąciku stale się oglądając za siebie. Ciągle jest nieufna ale robi postępy chociaż wolno to idzie. Z psami umie się bawić i chętnie to robi, więc smutna nie jest. Nie gania kotów. Nie boi się koni , nie szczeka na nie. Jakiś problem jest z jednym okiem-niby nic nie widać z wierzchu ale dno oka jest białawe co można dojrzeć świecąc jej w oczy. Być może do wyleczenia a może i nie , nie chciałam jej jeszcze stresować dodatkowo jazdami do okulisty. Jest wysterylizowana.
Kontakt na PW
#link
Met
« #28 : Grudzień 08, 2011, 17:12:50 »
http://nasza-szkapa.idl.pl/index2.php?strona=adopcje
maleńkie szczeniaki, wyrosną na maleńkie pieski - suczka czarna podpalana z białym krawatem, piesek brązowy
mieszkają pod krakowem, możemy pomóc w transporcie
i suczka w typie owczarka niemieckiego
#link
1% podatku: 0000015352 *** Komitet Pomocy dla Zwierząt *** dopisek: "DLA SZKAPY"
Brzask
kucyk,kucyk...a to kawał s.........
« #29 : Grudzień 12, 2011, 21:00:51 »
Szukam kogoś kto chciałby zaadoptować przesympatycznego pieska
tydzień temu przybłąkał się do nas do stajni pies, nie duży przesympatyczny, bardzo grzeczny, zero agresji w stosunku do ludzi czy innych zwierząt ale niestety prawie całkowicie ślepy nie mógł zostać u nas w stajni bo został by zadeptany przez konie które namiętnie na niego polowały dlatego musiałam go oddać do schroniska. Pies znajduje się obecnie w schronisku w kutnie. przez tydzień szukaliśmy właściciela ale nikt się nie odezwał a u nas zostać nie mógł.
Bardzo zależy by ktoś odpowiedzialny się nim zajął bo to na prawdę przesympatyczny zwierzak. I przez te parę dni kiedy u nas był zżyłam się z nim. A w schronisku pewnie zostanie zaraz uśpiony.
tel do mnie 514 837 846
#link
Strony:
[
1
]
2
3
4
Re-Volta.pl
|
Forum główne