Aktualności:
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Re-Volta.pl
|
Forum główne
|
Towarzyskie
| Wątek:
Zwierzaki do adopcji
poprzednia
następna
Strony:
1
[
2
]
3
4
Autor
Wątek: Zwierzaki do adopcji (Przeczytany 56770 razy)
armaquesse
Dzień bez Kucki dniem straconym!
« #30 : Grudzień 18, 2011, 15:59:20 »
Do końca grudnia 2011 psy ze Swarzędza szukają domów.
W nowym roku mają zostać skazane na śmierć pałką przez łeb.
17 bardzo łagodnych psów szuka nowych lub tymczasowych domów. 4 z nich się juz poszczęściło, jeszcze 13 ma szansę na nowe życie. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany podaję stronę internetową:
http://schronisko.psiaki.com.pl/?mod=adopcje&cat=15
http://www.epoznan.pl/news-news-29246-Schronisko_w_Swarzedzu_zdjecia_psow_zachecaja_do_adopcji
Ja w środę jadę po jednego więcej niestety wziąć nie mogę
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2011, 16:07:25 wysłane przez armaquesse
»
#link
777
« #31 : Grudzień 19, 2011, 13:51:26 »
Pies Husky szuka domu.
Jest to młody bardzo sympatyczny i zupełnie nieagresywny piesek. Błąka się już miesiąc czasu w okolicy. Z uwagi na to iż lubi pogonie za ptactwem niestety nikt z sąsiadów nie chce go przygarnąć.
Jest chudy - czego na fotce nie widać z uwagi na długą i gęstą sierść.
Każdy kto może dokarmia go - codziennie czeka u mnie pod bramką na michę.
Fajnie by było aby znalazł właściciela.
Pies znajduje się w woj. podlaskim (Białystok).
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2011, 14:12:50 wysłane przez 777
»
#link
klapcio89
Walczący z cieniem...
« #32 : Grudzień 21, 2011, 22:40:49 »
Oddam w dobre ręce dwie suczki
Kiara i TeQila
Suczki mają po 9 miesięcy, wychowane w kojcu, ale bardzo lubią spędzać czas z nami w domu
Grzeczne i bardzo wierne
Moja suczka (Sake, mieszaniec Husky i owczarka niemieckiego) urodziła na wiosnę 11 szczeniąt, i zostały nam dwie do oddania.
#link
Cały czas do przodu, pniemy się do góry!
Dramka
« #33 : Grudzień 26, 2011, 12:11:42 »
Znaleziona młoda sunia w Choszczówce szuka domu
Bardzo przywiazuje sie do czlowieka, uwielbia dzieci, spokojna, grzeczna, pieszczoch.
#link
Nie osiągnie nigdy championatu blasku
kto się wraz z koniem nie tarzał w piasku.
Met
« #34 : Styczeń 02, 2012, 19:54:48 »
http://nasza-szkapa.idl.pl/index2.php?strona=adopcje
7-letni wodołaz szuka nowego właściciela! oddany z powodu zmieniającej się sytuacji mieszkaniowej jego dotychczasowej rodziny. dominujący samiec. łagodny w stosunku do innych psów, głośno zauważa konie, jest intensywnie zainteresowany kotami. do domu z ogrodem - całe życie mieszkał w kojcu.
agnieszka.zera@gmail.com
lub 669 114 427
#link
1% podatku: 0000015352 *** Komitet Pomocy dla Zwierząt *** dopisek: "DLA SZKAPY"
Dworcika
Kierowca Bombowca
Fantasmagoria
« #35 : Styczeń 03, 2012, 20:04:06 »
W grudziądzkim (woj. kuj-pom) schronisku mieszka Max. Około 3-letni pies rasy (raczej w typie, chociaż ja się nie znam) amstafa.
Nie wiem o nim zbyt wiele - tyle, że spokojny, sympatyczny.
Więcej informacji można uzyskać u osoby zajmującej się adopacjami psów TTB:
jankowskister@gmail.com
#link
Nie jestem wariatem. Jestem samolotem!
somebody
« #36 : Styczeń 08, 2012, 21:38:00 »
Oddam w dobre ręce niedużą suczkę 1,5 roczna.
Czarna z krawatem.
Jest bardzo przyjacielska i dobrze wychowana.
Niestety nie mogę się nią już dłużej zajmowac.
Jest przyzwyczajona do przebywania w stajni z końmi.
Zainteresowanym prześlę zdjęcia.
Pies przebywa w okolicy Zielonej Góry
#link
SIWA FOLBLUTKA
i jej miedziana arabka
« #37 : Styczeń 10, 2012, 15:29:30 »
Pilnie szukamy domu dla Helenki!!!!
Kontakt lek. wet. Marzena Sidor 502 387 206 lub Iwona Bacciarelli 668 878 280
okolice Warszawy, ale państwo Bacciarelli na pewno zawiozą sunię gdzieś dalej
Sunia już w nowym domku:-)
«
Ostatnia zmiana: Luty 03, 2012, 13:20:50 wysłane przez SIWA FOLBLUTKA
»
#link
nefferet
« #38 : Styczeń 10, 2012, 18:19:07 »
Młody owczarek niemiecki długowłosy szuka domu. Przybłąkał się do mnie w zeszłym tygodniu. Chłopak jest bardzo grzeczny, lubi towarzystwo innych psów, nie przeszkadzają mu też koty. Doskonale wie co to dom, lgnie do ludzi i dzieci. Został zaszczepiony i odpchlony. Teraz wymaga jedynie kąpieli i porządnego czesania.
Szukamy mu dobrego domu. Istnieje możliwość dowiezienia w okolicach Warszawy.
http://allegro.pl/zjawiskowy-owczarek-sab-pilnie-szuka-domu-i2049040820.html
#link
RioBrawo
« #39 : Styczeń 13, 2012, 08:19:39 »
Szukam osoby chętnej wziąć 6-letnią
dalmatynkę
( najchętniej osoby znającej tę rasę psa i jej cechy). Pomorskie. Szczegóły na pw.
#link
ostat
« #40 : Styczeń 14, 2012, 20:32:31 »
Sunia (4,5 lat) sznaucer miniaturka pieprz i sól szuka domu.
Jest przyzwyczajona do życia z kotami i innymi psami.
Szukam odpowiedzialnych właścicieli, mała zostanie wysterylizowana przed adopcją.
#link
Biczowa
« #41 : Styczeń 15, 2012, 20:20:55 »
Znajomy ma 5 letniego grzywacza chińskiego power puff do oddania, piesek ma super charakter, nie nadaje się do domu z małymi dziećmi, ma na imię Gucio.
«
Ostatnia zmiana: Luty 11, 2012, 18:21:24 wysłane przez Biczowa
»
#link
azzawa
« #42 : Styczeń 16, 2012, 17:43:36 »
do oddania w dobre ręce:
FRED młody pies (ok 2-3 lata) w typie labradora, błąkał się po wioskach w okolicy stajni, najprawdopodobniej został wyrzucony. Właścicielka stajni przygarnęła go, ale niestety jest za duży żeby mógł zostać na stałe
Pies jest radosny, towarzyski i bardzo łagodny. Nie wykazuje agresji do dzieci i innych zwierząt. Nie interesuje się kotami, nie obszczekuje koni i bez problemu dogaduje się z innymi psami dużymi i małymi. Zna podstawowe komendy i widać, że jest przyzwyczajony do przebywania w domu (gdzie głównie śpi).
Jest trochę trochę zabiedzony i wychudzony, ale zdrowy
Pies aktualnie przebywa w Leokadiowie (okolica Puław, woj. Lubelskie). Naprawdę jest super materiałem na domowego pieszczocha-przyjaciela.
Kontakt: 508 099 826,
stajniabajka@gmail.com
#link
Vuko
KNIFE!
« #43 : Styczeń 16, 2012, 20:26:36 »
Do oddania owczarek niemiecki długowłosy, pies ma na imię Harry i ma około 7 lat. Przez całe życie stróżował przy budynku firmy, więc nie nadaje się do mieszkania. Myślę, że najszczęśliwszy byłby przy domu i gdyby miał własną budę. Ma super charakter. Tylko w dobre ręce.
Pies do obejrzenia w Nysie, woj. opolskie.
#link
Don't ever think it´s too much - too much!
michal
« #44 : Styczeń 17, 2012, 09:43:43 »
LUBLIN
Czekan to przesympatyczny około 2,5-3 letni pies. Mimo tego przebywa już w schronisku dość długo... Przechodząc obok jego boksu trudno nie zwrócić na niego uwagi - mądre spojrzenie, sterczące uszy i uroczy wyraz pyska. Wiele ludzi zatrzymuje się przy nim, ale nikt nie zdecydował się zabrać go do domu. Dlaczego? Ma on niesprawna tylną lewą łapkę. Mało kto chce zaadoptować kulawego psa. Ale Czekanowi ta łapa w niczym nie przeszkadza. Biega i
skacze jak każdy młody pies. Uwielbia się bawić i rozrabiać. Ładnie chodzi na smyczy, ale prowokując do zabawy lubi ją podgryzać, na zdecydowane "nie wolno!" puszcza. Jest przyjazny tak samo wobec ludzi jak i do innych psów. Nie przejawia objawów agresji.
Otoczony miłością i troską nowego właściciela, który poświecił by troszkę czasu na rehabilitacje jego łapy, mogłaby wrócić do 75% sprawności.
Na pewno odwdzięczy się jako wspaniały przyjaciel
Pies znajduje się w Schronisku dla bezdomnych zwierząt w Lublinie na ul. Metalurgicznej 5, ma nr
823
i mieszka w boksie
17
Godziny otwarcia:
poniedziałek-piątek: 10.00-17.00
sobota: 10.00-14.00
niedziela: 11.00-14.00
Tel. do biura: 81-466-26-42
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 10:01:51 wysłane przez michal
»
#link
SIWA FOLBLUTKA
i jej miedziana arabka
« #45 : Styczeń 17, 2012, 12:19:00 »
Okolice Warszawy
Sunia z 3-miesięcznym szczeniakiem
(ostatanim, który przyżył zimno i głód), do oddania razem lub osobno.
Dane kontaktowe na końcu filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=XeSx5D_dZlY
Pieski już w nowym domku:-)
«
Ostatnia zmiana: Luty 03, 2012, 13:32:12 wysłane przez SIWA FOLBLUTKA
»
#link
panga
« #46 : Styczeń 18, 2012, 14:18:34 »
http://tablica.pl/oferta/-pilnie-oddam-psa-do-domu-z-ogrodem-do-pilnowania-IDDH8h.html
#link
Met
« #47 : Styczeń 20, 2012, 13:52:01 »
aaaaaaa
aaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
właśnie przywieziono mi 7 takich...:
będą większe niż mniejsze. w miocie są dwa "berneńczyki", "kaukaz" i dużo "owczarków belgijskich"
chłopcy i dziewczynki... z dłuższym i krótszym włosem...
mają około miesiąca, może 5 tygodni
okolice krakowa
pilnie potrzebna też jest karma i mleko - utrzymanie takiego stada mnie przeraża...
gdyby ktoś chciał pomóc rzeczowo, adres do wysyłki:
Fundacja "Nasza Szkapa"
Wojsławice 111
28-500 Kazimierza Wielka
wsparcie finansowe:
52 1020 2472 0000 6602 0184 8472
Fundacja "Nasza Szkapa"
ul. Morcinka 1/3
44-330 Jastrzebie Zdroj
#link
1% podatku: 0000015352 *** Komitet Pomocy dla Zwierząt *** dopisek: "DLA SZKAPY"
ecia
« #48 : Styczeń 21, 2012, 19:01:22 »
PRZYGARNE ZWIERZAKA
NAJLEPIEJ PIESKA
(CHOĆ INNE TEŻ ROZWAŻE)
NAJLEPIEJ SAMCA MAŁEJ RASY
MIESZKANIE W BLOKU
WIEC DUŻE RASY ODPADAJĄ
MŁODEGO
NIE MUSI BYĆ RASOWY
WAŻNE ŻEBY BYŁ TOWARZYSKI I NIE BYŁ AGRESYWNY
MA BYĆ DLA MNIE DO TOWARZYSTWA I DO KOCHANIA
NIE NA ŻADEN PREZENT DLA DZIECKA!!!
JAKBY KTOS MIAŁ DO ODDANIA WESTY
TO BIORĘ OD RAZU
WARSZAWA I OKOLICE
#link
bera7
« #49 : Styczeń 22, 2012, 15:16:11 »
Znajoma ma kłopot.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.332334443465658.85190.100000673149385&type=1
Może ktoś zechce 2,5 owczarka?
#link
Cień na śniegu
« #50 : Styczeń 23, 2012, 20:53:30 »
Szukamy domu dla poturbowanej sierotki:
http://www.photoblog.pl/rufusiasta/113295925/
#link
" Koń jest niebezpieczny z dwóch końców i niewygodny pośrodku"
kjolimpia
« #51 : Styczeń 24, 2012, 07:40:32 »
Młoda suńka pilnie poszukuje domu,
Suczkę przygarnełyśmy gdy była w stanie totalnego wygłodzenia, i odkarmiłyśmy.
Niestety nie możemy jej dłużej trzymać, na razie znajduje się w domu tymczasowym, jednak i tam nie będzie mogła zostać.
Jest bardzo towarzyska, uwielbia zabawy, nie przeszkadzają jej konie czy inne psy, a także koty.
Na dniach będzie wysterylizowana.
#link
O&M
Karolcia
« #52 : Styczeń 27, 2012, 09:42:38 »
niestety jestem zmuszona szukać domu dla mojej 4-ro letniej kocicy
Kocica jest strasznie kochana, grzeczna i spokojna- typowy koci Garfield- kanapon
nie rozrabia, nie skacze po firankach, nie grzebie w kwiatkach bo.. jej się po prostu nie chce
) jest strasznie czysta- załatwia się wyłącznie do kuwety, je wszystko- nawet to, co się zostawi przez przypadek na blacie
jest wysterylizowana, odrobaczona, szczepiona i zdrowa. Jestem zmuszona ją oddać bo się nabawiłam po kilku latach alergii
http://s228.photobucket.com/albums/ee203/zulficzka/?action=view¤t=niewiniatko.jpg
oddam wyłącznie w dobre ręce z całą wyprawką- kuwetą krytą, żwirkiem drewnianym, miskami i porcją jedzenia.
więcej info pod nr 508050160
Karolina
#link
Nigdy nie wchodź w dyskusje z debilem. Najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem
Nugatowa
Mały Konik Z Wielkim Sercem :)
« #53 : Styczeń 27, 2012, 13:42:03 »
Nowego domu szuka Bols. Ma on 3,5 roku, jest to mieszaniec w typie "kaukaza-leonbergera"
Bols jest psem przytulakiem, lgnie do ludzi, nie wykazuje nawet najmniejszej agresji. Nie nadaje się do mieszkania całe życie był psem podwórkowym ale broń Boże nie łańcuchowym i takie coś nie wchodzi w grę!!! Od szczeniaka przebywał z innym psem i raczej był tym dominującym. Nie wiem jak by zachowywał się do innych zwierząt. Uwielbia zabawy, pieszczoty i potrzebuje wybiegania się
Ciepła buda kochający ludź to wszystko czego mu potrzeba. Odwdzięczy się miłością z całego swojego psiego serducha.
Pies przebywa w Pruszkowie, jest super stróżem i towarzyszem.
Zainteresowanych proszę o kontakt na pw. bądź tel. 793-222-523
Szukam jedynie dobrego i kochającego domu, bo właśnie na taki zasługuje psinka
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 20:07:04 wysłane przez Nugatowa
»
#link
Met
« #54 : Styczeń 27, 2012, 16:49:49 »
łagodna w stosunku do ludzi i psów, absolutnie nie toleruje kotów, dorosła suczka średniej wielkości - okolice krakowa:
agnieszka.zera@gmail.com
tel. 669 114 427
#link
emptyline
Big Milk Straciatella
« #55 : Styczeń 27, 2012, 17:48:13 »
SZUKAM DOMU TYMCZASOWEGO! BARDZO PILNE! Najlepiej w Warszawie.
Jesteśmy zmuszeni znaleźć dla królika JAROSŁAWA jakiś sympatyczny dom tymczasowy
.
Broń boże nie zależy Nam na pozbyciu się królika! Niestety sytuacja rodzinna uniemożliwia Nam zajmowanie się Jarkiem. Największym, a nawet jedynym problemem jest niemożność ustawienia klatki rozmiar 100 w nowym mieszkaniu. Z uwagi na to, że nie wiem, jak długo ta sytuacja się utrzyma, bardzo nie chcę wciskać go w 50-tkę, zwłaszcza, że w tygodniu bardzo długo nie ma Nas w domu, więc nie jesteśmy w stanie zapewnić mu dostatecznej ilości ruchu, a przy zmniejszeniu rozmiarów lokum, to byłaby dla niego katorga.
Zwracam się więc z prośbą do Was o przechowanie naszego uszaka przez jakiś czas. Jarek jest kochany, ma około półtora roku, nie sprawia problemów. Trafił do Nas przypadkiem - przyniesiony do sklepu w którym pracowałam z przeznaczeniem "do sprzedaży lub na śmietnik" - zabrałam więc go domu. U nas mieszka rok i na swoim koncie ma tylko zagryzione 4 kable i jedne spodnie. Nie znaczył nigdy terenu, załatwia się do kuwety/klatki. Nie jest typem do przytulania, ale nie jest agresywny. To raczej kontaktowy, bardzo spokojny i miły zwierzak. Lubi walczyć z rolkami papieru i oczywiście męczyć kulę-smakulę, denerwując sąsiadów piętro niżej
Do DT przekazujemy oczywiście klatkę, Ferplastowego Rabbita 100 z wyposażeniem i torbę transportową. Do tego jedzenie (Cuni Complete, siano Zuzali i zioła Zuzali). Ze swojej strony zobowiązuję się dostarczać do DT nowe zapasy suchego pokarmu
(wymienionego wyżej) z uwagi na to, że nie cierpimy na problem finansowy, a raczej lokacyjny. Dlatego też, bardzo chciałabym, żeby królik był gdzieś w okolicach Warszawy.
Znajdzie się ktoś, kto zechce Nam pomóc?
Proszę o kontakt na maila:
mdjanuszkiewicz@gmail.com
lub na PW.
#link
Naturalsi
Julia & Chorał
« #56 : Styczeń 28, 2012, 20:41:34 »
PILNIE POTRZEBNE DOMY STAŁE LUB TYMCZASOWE!
http://img252.imageshack.us/img252/7359/36712117.jpg
Poszukuję domku dla ok.7 miesięcznego kocurka. Ktoś wyrzucił to biedne stworzonko na działki, gdzie dzikie koty go gryzły i nie dopuszczały do jedzenia. Bidulek był pogryziony. Po zachowaniu kotka widać, iż mieszkał kiedyś w domu. Jest już wykastrowany, odrobaczony i odpchlony. Jest bardzo pięknym, spokojnym biało-burym kotkiem lubiącym pieszczoty i zabawy. Bawi się z innymi kotami. Gdyby ktoś chciał pokochać to bezbronne stworzonko, on na pewno odwdzięczy się tym samym i pokocha całym swoim małym serduszkiem!
http://img694.imageshack.us/img694/5185/11560227.jpg
Mała 2-miesięczna kicia szuka odpowiedzialnego i kochającego opiekuna. Została znaleziona na ulicy, była wycieńczona i strasznie chora. Najprawdopodobniej w ten sposób ktoś pozbył się chorego kota. Wyrzucając ją jak śmieć, skazał ją na śmierć. Na szczęście, ktoś zlitował się nad konającą kicią i przywiózł ją do lecznicy. Obecnie jest już zdrowa. Siedzi bidulka w swojej małej klateczce i każdego prosi o odrobinę czułości zaczepiając łapką. Jest śliczna, ufna i bardzo lubi pieszczoty człowieka. Niestety, jeśli nie znajdzie domku trafi do schroniska, a tam wiadomo, różne choroby, więc mały kociak może szybko zachorować. Drugi raz jej małe ciałko może już nie dać sobie rady z chorobą. Bardzo potrzebuje miłości.
http://img821.imageshack.us/img821/2153/75956761.jpg
Porzucony ok. 8 miesięczny kocurek szuka domku. Kotek snuje się po działkach, widocznie ktoś go podrzucił. Jest jeszcze zadbany, ale coraz gorzej znosi zimno. Zaczynają łzawić mu oczka i niedługo może się rozchorować, dlatego pilnie szukam dla niego domku. Jest oswojony, łasi się do nóg. Jest odrobaczony i odpchlony. Inne koty odganiają go od jedzenia. Jest bardzo smutny, co widać na zdjęciu, jak siedzi za bramką. Ożywia się na widok człowieka, ale jak odchodzę siedzi zrozpaczony. Jeśli ktoś zdecydowałby się przygarnąć to piękne, smutne stworzonko, to wykastruję kotka.
W sprawie adopcji proszę o kontakt 504 200 743 Magda, dowiozę kotka (Bydgoszcz i okolice).
#link
armaquesse
Dzień bez Kucki dniem straconym!
« #57 : Styczeń 31, 2012, 10:04:17 »
Do oddania dwa szczeniaki. Pies i suczka. Będą malutkie. Niestety nie mam na te chwilę zdjęć.
Pieska moge dowieść gdzies w okolice Poznania.
Pieski są z Obornik Wlkp. i tam tez można zobaczyc je osobiscie.
kontakt PW
#link
nine
In love with the ordinary
« #58 : Luty 06, 2012, 02:23:13 »
! SAMA SŁODYCZ ! JUŻ ZAZDROSZCZĘ PRZYSZŁYM WŁAŚCICIELOM !
Suczka szuka domu.
7-8 tygodni.
Urośnie raczej większa. Więc więcej ciepłego ciałka do przytulania
Więc te słodkie oczka będą jeszcze większe !
Agnieszka "Met" Zera
telefon:
669 114 427
gg:
4972864
e-mail:
agnieszka.zera@gmail.com
«
Ostatnia zmiana: Luty 06, 2012, 02:25:28 wysłane przez nine
»
#link
MY FACEBOOK
Aprilla
« #59 : Luty 06, 2012, 22:09:37 »
Beagle, 5 miesięcy, suczka.
Do oddania podrośnięty szczeniak beagla. Informacje mam z drugiej ręki, mała łagodna, oddawana ze względu na alergię dzieci.
Okolice Bydgoszczy.
#link
Strony:
1
[
2
]
3
4
Re-Volta.pl
|
Forum główne