**Ola**

Barto Barto Barto!:*

|
|
«Start : Grudzień 14, 2008, 13:05:34 » |
|
Pozwoliłam sobie założyc nowy wątek dotyczący puślisk, który z tego co czytałam był kiedyś na volcie, więc pomyślałam że i tu się przyda. Mam pytanie do osób użytkujących puślisk Kavalsafe. Wklejam link do puślisk dla jasności: http://www.gnl.pl/pu%C3%82%C5%9Bliska-ujezdzeniowe-kavalsafe-p-2786.html?manufacturers_id=109Co robicie z końcówką, te puśliska nie mają żadnych szlufek:/ Są dosyc długie i po dopoasowaniu ich lata mi pasek, końcówka, nie wiem jak to wyjaśnic, ale wtajemniczeni na pewno będą wiedziec i może ułożą to w bardziej sensowne zdania:)
|
цок цок цок 
|
|
|
kare_szczescie

|
|
« #1 : Grudzień 14, 2008, 18:10:00 » |
|
W katalogu kavalkade są takie specjalne zabezpieczenia na to 
|
|
|
|
|
quantanamera
Global Moderator

konie z szopy

|
|
« #2 : Grudzień 14, 2008, 19:25:15 » |
|
W wersji szybkiego rozwiązania problemu polecam dwie duże, szerokie i płaskie gumki frotki do włosów 
|
.
|
|
|
Laguna

|
|
« #3 : Grudzień 14, 2008, 20:06:45 » |
|
Lub kawałek czarnej taśmy izolacyjnej
|
|
Wiem jak ułożyc rysy twarzy, by smutku nikt nie zauważył
|
|
|
**Ola**

Barto Barto Barto!:*

|
|
« #4 : Grudzień 14, 2008, 21:37:20 » |
|
Właśnie myślałam o taśmie izolacyjnej, zresztą gumka też może byc:) kare_szczescie Wiesz może gdzie można je kupic? Tak w ogóle to powinni to sprzedawac razem z puśliskami;)
|
цок цок цок 
|
|
|
pokemon

|
|
« #5 : Styczeń 02, 2009, 20:59:53 » |
|
A jakie Wam dobrze służą? Ujeżdżeniowe i najlepiej z linkami do sklepów  ładnie proszę.
|
|
|
|
|
Solina

Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
|
|
« #6 : Styczeń 02, 2009, 21:05:01 » |
|
ja mam ujezdzeniowe kavalkade baodajrze. mam je od marca 2008 i jestem z nich zadowolona jak narazie nic sie z nimi nie dzieje. ta koncowke co mi lata zakladam na gumke do grzywy i jest dobrze, trzeba tylko uwazac bo gumki lubia pekac i trzeba inna zalozyc
|
|
|
|
|
Brzask

kucyk,kucyk...a to kawał s.........
|
|
« #7 : Styczeń 02, 2009, 21:17:06 » |
|
Ja mam prestigi ujezdzeniowe i bardzo je sobie chwalę.
|
|
|
|
|
_kate

|
|
« #8 : Marzec 01, 2009, 13:33:05 » |
|
a puśliska ujeżdżeniowe mają dużą regulację? pytam, bo jestem niska i nie wiem czy uniwersalne nie będą za duże
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 13:34:43 wysłane przez _kate »
|
#link
|
|
|
|
korsik

|
|
« #9 : Marzec 01, 2009, 14:05:38 » |
|
Właśnie myślałam o taśmie izolacyjnej, zresztą gumka też może byc:) kare_szczescie Wiesz może gdzie można je kupic? Tak w ogóle to powinni to sprzedawac razem z puśliskami;)
tutaj są: http://masterhorse.nazwa.pl/kavalkade/razem.html też mam tepuśliska ale na szczęście nie potrzebuje nakładek, ale myśle, ze kawałek taśmy wystarczy
|
|
|
|
|
lets-go

|
|
« #10 : Marzec 01, 2009, 15:02:55 » |
|
? Ale czy nie są puśliska zawsze sprzedawane w konkretnych rozmiarach? Chyba na pewno, bo skąd bym wiedziała że mam długość puślisk 170 cm?
|
|
|
|
|
|
|
Lena

from the tangoworld
|
|
« #12 : Marzec 01, 2009, 18:53:55 » |
|
Skokowe Prestige służą mi od 4 lat bardzo dzielnie. Ujeżdżeniowe mam Winteca, blisko 2 lata i również bez zarzutu. Wintecowe są chyba w jednym rozmiarze, ale dla niskiej osoby się też nadadzą. Ja mam 174 wzrostu i jeżdżę na 2 dziurce od końca.
|
|
|
|
|
|
|
pokemon

|
|
« #14 : Marzec 01, 2009, 19:09:52 » |
|
Kupiłam sobie prestiga ujeżdżeniowe, dla niskiej osoby jaką jestem - 160 cm - na ostatnią dziurkę, więc niższym nie radzę. No i obcierają mi siodło strasznie  czy to normalne?
|
|
|
|
|
epk

|
|
« #15 : Marzec 01, 2009, 19:32:20 » |
|
Mi te prestigowskie uj. nie obcierają siodła kompletnie... Po roku dalej jestem z nich mega zadowolona...
|
|
Pozwólcie, że zaleję Was blaskiem swej chwały! KARUZELA - WSZYSTKIEMU WINNA JEST KARUZELA. ON JUŻ RZYGA TĄ KARUZELĄ I OD TEGO ZAPALIŁA MU SIĘ WĄTROBA...
|
|
|
IloveMosiek

Mościsław & Co
|
|
« #16 : Marzec 01, 2009, 22:47:59 » |
|
ja mam ujeżdżeniowe Winteca, które odkupiłam od kumpeli, dla której były zbyt długie. ona ma jakieś 160cm, a przynajmniej tak mi się wydaje.
|
 Zadowolić kobietę w 2 minuty może tylko zupka chińska 
|
|
|
Misia

|
|
« #17 : Marzec 01, 2009, 22:55:04 » |
|
przeciez zawsze mozna dziurki dorobic jak na fabrycznych pusliska sa za dłuugie. ja do moich ujezdzeniowych prestige dorobiłam trzy dziurki bez problemu 
|
|
|
|
|
IloveMosiek

Mościsław & Co
|
|
« #18 : Marzec 01, 2009, 23:19:32 » |
|
przeciez zawsze mozna dziurki dorobic jak na fabrycznych pusliska sa za dłuugie. ja do moich ujezdzeniowych prestige dorobiłam trzy dziurki bez problemu  taak, ale w tych są takie bardzo specyficzne dziurki... nie na wylot w każdym razie.
|
 Zadowolić kobietę w 2 minuty może tylko zupka chińska 
|
|
|
lets-go

|
|
« #19 : Marzec 01, 2009, 23:54:33 » |
|
|
|
|
|
|
_kate

|
|
« #20 : Marzec 02, 2009, 07:14:17 » |
|
ale ja pytałam o ujeżdżeniowe. Czy w puśliskach ujeżdżeniowych jest rozmiar? przecież to niemożliwe aby ja 160cm i ktoś 180cm wzrostu miał takie same puśliska. 
|
|
|
|
|
Strucelka

Kto nie walczy o swoje marzenia, nie jest ich wart
|
|
« #21 : Kwiecień 09, 2009, 20:22:52 » |
|
moja koleżanka ma ujeżdżeniowe Winteca  i są genialne  co prawda najlepiej dla jednego jeźdźcca, bo trochę gorzej się je reguluje niż zwykłe, ale mnie się świetnie w nich jeździło, zwłaszcza, że nie wystaje końcówka nigdzie. Są dwa rozmiary - 60 i 70cm
|
It's my life, it's now or never!  
|
|
|
Nirv

:)

|
|
« #22 : Kwiecień 10, 2009, 10:09:16 » |
|
ja w wintecach 70 miałam na ostatniej dziórce >.< a teraz planuje zakup puślisk i myślę, że kupie te z decathlonu, bo jeśli się powyciągają czy coś to nie będzie szkoda ich wyrzucić.
|
|
|
|
|
kujka

new better life mode: on

|
|
« #23 : Kwiecień 10, 2009, 10:13:34 » |
|
moja koleżanka ma ujeżdżeniowe Winteca  i są genialne  co prawda najlepiej dla jednego jeźdźcca, bo trochę gorzej się je reguluje niż zwykłe, ale mnie się świetnie w nich jeździło, zwłaszcza, że nie wystaje końcówka nigdzie. Są dwa rozmiary - 60 i 70cm sa rozmiary 70 i 80. ja mam 80 (dlugonog, 180 cm wzrostu) i sa w sam raz.
|
 GILU GILU NA BADYLU FEEL THE GIL
|
|
|
Lena

from the tangoworld
|
|
« #24 : Kwiecień 10, 2009, 10:55:38 » |
|
Tez mam takie, jak na razie sprawują się bez zarzutu. Tylko na początku bałam się, że wytrą mi siodło, bo są dość ostre na brzegach. Na szczęście jest ok.
|
|
|
|
|
ms_konik

Две вечности сошлись в один короткий день...

|
|
« #25 : Kwiecień 10, 2009, 11:16:57 » |
|
A jakie puśliska skokowe polecacie dla notorycznego zrywacza? TŻ zerwał właśnie 4 parę, umarły prestige, kieffer i 2 pary no-name'ów  . Są jakieś ze wzmacniającą taśmą w środku(improwizuję  ) czy cóś w tym stylu? No ręce opadają...
|
|
|
|
|
afhata

|
|
« #26 : Kwiecień 10, 2009, 11:43:03 » |
|
|
|
|
|
|
Ada

harder. better. faster. stronger.

|
|
« #27 : Kwiecień 10, 2009, 13:48:49 » |
|
ms_konik, najpierw powiedz jak ty to robisz ?
Mhmm miałam kiedyś (z trzy lata temu) Stubben'y, które w środku miały taśmę a z zawnątrz były obszytę skórą. W końcu ta skóra odlazła od taśmy i poszły do kosza, jednak trzymały się bardzo długo.
Obecnie mam zwykłe skórzane Stubben'y, sprawują się super !
|
|
|
|
|
|
|
Strucelka

Kto nie walczy o swoje marzenia, nie jest ich wart
|
|
« #29 : Kwiecień 10, 2009, 18:18:02 » |