Dramka

|
|
« #30 : Lipiec 06, 2009, 13:41:01 » |
|
asds, myślalam że zrobisz fotke w samym staniku, bo w bluzce nic nie widać. salto piccolo, "Wy na prawde zwracacie uwage na takie rzeczy?Ja jezdze po kilka koni dziennie,pracuje i nie zauwazylam zeby mi cokolwiek przeszkadzalo mimo najwiekszych upalow,i najbardziej wykonczajacych skokow." "Chociaz ostatnio wsiadlam z braku-laku w koronkowych majtkach i myslalam ze po 2 koniach umre Musialam podjechac do sklepu i kupic zwykle bawelniane zeby nie umrzec przy nastepnych" Jak ktoś ma małe piersi to może jeździć nawet bez stanika..ale jak ktoś ma już C to potrafią przeszkadzać jak się nie ma odpowiedniego stanika.
|
|
Nie osiągnie nigdy championatu blasku kto się wraz z koniem nie tarzał w piasku.
|
|
|
nika77
|
|
« #31 : Lipiec 06, 2009, 13:41:17 » |
|
kupcie sobie najpierw stanik w odpowiednim rozmiarze  na pewno nic nie będzie "latać" prwidłowa rozmiarówka stanikowa nie zaczyna się od 75a - jak głosi ta badziewna firma Triumph - tylko co najmniej od 60 - w górę warto zajrzeć=> lobby biuściastych-co do pierwszego to się podpisuje natomiast nie wiem skąd Masz takie dane o triumph i tym co głosi bo ja z triumpha nosze 70E.... Dobrze dobrany stanik to sto procent trzymania i modelowania i braku deformacji
|
|
|
|
|
asds

Szamotom mówimy ciche nie

|
|
« #32 : Lipiec 06, 2009, 13:58:46 » |
|
Dramka...zbyt wstydliwa jestem 
|
|
|
|
|
Dramka

|
|
« #33 : Lipiec 06, 2009, 14:09:08 » |
|
Jezeli mam nie całe 80cm pod biustem to teoretycznie powinnam miec stanik 75C ale wszystkie mam 80C bo mniejszy mnie uwiera.. 
|
|
Nie osiągnie nigdy championatu blasku kto się wraz z koniem nie tarzał w piasku.
|
|
|
pokemon

|
|
« #34 : Lipiec 06, 2009, 14:34:53 » |
|
Rozmiar 75D przy wzroście 160 cm to już problem. Ja minimizery praktykuję od dawna. Kupuję na allegro, właśnie dzisiaj przyszedł kolejny do przepraktykowania.
|
|
|
|
|
tunrida

Passat

|
|
« #35 : Lipiec 06, 2009, 14:42:35 » |
|
Dramka- uwierać będą tylko na początku- przez kilka dni noszenia. Jeśli kupisz dobrej marki- wystarczy Triumph, to uwierz, że uwierać przestanie. Poza tym każdy biustonosz w trakcie noszenia się rozciąga. I jeśli kupimy dopasowany pod biustem, to po kilku tygodniach nie będzie on już podtrzymywał biustu tak jak należy. Bo się rozciągnie. Wiem co mówię, bo przeczytawszy na innym forum wątek o prawidłowym dopasowywaniu biustonoszy, zmieniłam z 85 B na 80 E. I takich właśnie używam do jazdy konnej. Polecam też biustonosz marki UNNO SPORT. Można kupić na allegro. Są różne typy tych biustonoszy dopasowane do sportu, który się trenuje. Jazda konna według ich tabelek wymaga największej ochrony biustu, czyli biustonosza z "poziomu 4". I biustonosz wygląda jak zbroja. Ale super trzyma, zmniejsza biust optycznie ( co jest chyba przydatne przy jeździe konnej) i do tego jest z materiału oddychającego, który zawsze jest suchy.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2009, 14:45:58 wysłane przez tunrida »
|
#link
|
Muminki cię widzą, Muminki cię śledzą Muminki cię znajdą, zabiją i zjedzą! 
|
|
|
SIWA FOLBLUTKA

i jej miedziana arabka

|
|
« #36 : Lipiec 06, 2009, 14:45:41 » |
|
Siwa_folblutka..Outlet Triumpha jes w \Fashion House w Piasecznie. A w weekend jak przyjdziesz z jakims starym stanikiem np. no name to dodatkowo dostajesz 30% rabatu na nowy stanik. Ja za swój Charming zpłaciłam 69 zł po oddaniui starego stanika  Nawet jak przyniesie się stary zniszczony po babci? Taka promocja tam zawsze jest?
|
|
|
|
|
asds

Szamotom mówimy ciche nie

|
|
« #37 : Lipiec 06, 2009, 14:50:24 » |
|
Nie wiem czy od zawsze, ale od jakiegos czasu jest. Tak i mozesz przyniesc nawet stanik pra babki nadżarty przez mole 
|
|
|
|
|
Teodora

wu wei ;-)

|
|
« #38 : Lipiec 06, 2009, 15:43:54 » |
|
Jezeli mam nie całe 80cm pod biustem to teoretycznie powinnam miec stanik 75C ale wszystkie mam 80C bo mniejszy mnie uwiera..  Dramka, jeśli zmniejszysz obwód to m u s i s z powiększyć miseczkę. Na początek możesz sobie sprawdzić jaki mniej więcej stanik będzie ok: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/A kwestia "ściskania" przez obwód stanika - to trochę kwestia wyboru, czy ma być luźno, czy trzymać.
|
|
YMMV “Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.” - Antoine de Saint-Exupéry
|
|
|
ushia

It's a kind o'magic
|
|
« #39 : Lipiec 06, 2009, 17:42:06 » |
|
Wieki temu pożegnałam się z bawełnianymi "niewymownymi" - są beznadziejne! Tylko mikrofaza - najlepiej bezszwowa mikrofaza  A gdy mnie pytali podopieczni/rodzice o strój do jazdy  to na trzeciej pozycji "listy" leciało "majtki"!  (dla facetów - także). tez jestem fanka mikrofazy i w stringach jezdze 
|
|
|
|
|
Gillian

four letter word

|
|
« #40 : Lipiec 06, 2009, 19:20:11 » |
|
tunrida, a wiesz z doświadczenia czy nie bardzo? masz jakiś materiał zdjęciowo-dowodowy? 
|
|
a jak nie Ty - to kto mi został...?
|
|
|
tunrida

Passat

|
|
« #41 : Lipiec 06, 2009, 19:57:17 » |
|
Gilian- chodzi Ci o ten stanik Unno Sport? Jeśli tak, to owszem- mam taki. Jest brzydki i spłaszcza biust, ale podtrzymuje piersi dużo lepiej niż zwykłe biustonosze. A mówiąc wprost- biust się mniej trzęsie. Mogę fotkę cyknąć jutro ( bo w pracy jestem), ale oczywiście będzie to fotka samego biustonosza. 
|
Muminki cię widzą, Muminki cię śledzą Muminki cię znajdą, zabiją i zjedzą! 
|
|
|
Gillian

four letter word

|
|
« #42 : Lipiec 06, 2009, 20:01:21 » |
|
a ja chciałam na modelu :P może byc na pw. Słowo harcerza, że jest dobry? jak z rozmiarówką? normalna, zanizona, zawyżona?
|
|
|
|
|
Anka

Dressage

|
|
« #43 : Lipiec 06, 2009, 20:05:24 » |
|
Chociaz ostatnio wsiadlam z braku-laku w koronkowych majtkach i myslalam ze po 2 koniach umre  Musialam podjechac do sklepu i kupic zwykle bawelniane zeby nie umrzec przy nastepnych  Koronkowe majtki sa prawie ze udreka  raz mialam takie w pracy i wieczorem nie moglam usiasc nawet. Ze stanikami na szczescie nie mam problemow. Mnie nie ma co latac 
|
|
|
|
|
Zairka

Dziwny osobnik płci końskiej:P
|
|
« #44 : Lipiec 06, 2009, 21:32:01 » |
|
Ja normalnie mam 80 D i własnie zdaje mi sie ze sa za szerokie pod biustem....a teraz w ciazy to jak by mozna bylo jezdzic to bym sobie ząbki na bank wypierdziala  Stringi do jazdy??? nie ma mowy tylko gacie po tacie 
|
 Zairka jesteś wcieleniem zła. propagujesz czysty czaprak co jazdę. i dobrze wyglądającego konia ze sprzętem pod kolor..
|
|
|
NAf1

|
|
« #45 : Lipiec 06, 2009, 22:03:47 » |
|
Jezeli mam nie całe 80cm pod biustem to teoretycznie powinnam miec stanik 75C ale wszystkie mam 80C bo mniejszy mnie uwiera..  Tak naprawdę to od zmierzonego obwodu trzeba odjąć więcej niż 5 cm, i wybrać odpowiednio większą miseczkę, ale to zależy od indywidualnych cech. Tak na oko stawiałabym na 70E. Ja przy obwodzie 88 noszę 75H (tak, produkują też miseczki H). Najważniejsze, żeby biustonosz był dobrze dopasowany i wtedy nic nie będzie wyłazić, latać i potwierdzać teorię drgań harmonicznych. Voltowiczki z Warszawy mogą zasięgnąć porady Pani Hani z ul. Smolnej, odkąd się u niej "ubieram", nawet miseczki H siedzą na swoim miejscu. A co do majtek, to ja jeżdżę tylko w szortach, najchętniej Atlantica. Nic w nich nie uwiera, obciera itp.
|
|
|
|
|
Dramka

|
|
« #46 : Lipiec 06, 2009, 22:07:36 » |
|
Co powiecie na to: Jak byłam nastolatka miałam plaski biust i mi się marzył większy. A teraz jak urodziłam 2 dzieci to mi właśnie teraz rośnie..młodze ma 4 lata  I nie jestem wcale zachwycona. Na koniu się garbie. 
|
|
|
|
|
ushia

It's a kind o'magic
|
|
« #47 : Lipiec 06, 2009, 23:54:02 » |
|
tak a propos czy to nie pani Wąsowska stwierdziła kiedys, że w jeździe konnej najwazniejsze sa wygodne majtki?  naf, myslisz, ze jakby mnie uwieralo czy obcieralo to jezdzilabym w stringach? zwlaszcza ze ja mam dresiarskie zapedy i sporo czasu spedzam w pelnym siadzie 
|
|
|
|
|
salto piccolo

|
|
« #48 : Lipiec 06, 2009, 23:58:43 » |
|
Dramka a kto powiedzial ze mam maly? 75 C moja droga..  Fraczek Pikeura ledwo sie dopina niestety .. 
|
Stadko sie powieksza 
|
|
|
Dramka

|
|
« #49 : Lipiec 07, 2009, 07:22:12 » |
|
Bo te fraczki PIKEUR są małe w biuscie..  I teraz właśnie mam problem sobie kupić frak. Bo jak w biuscie dobry to w pasie za szeroki.
|
|
|
|
|
nitka

|
|
« #50 : Lipiec 07, 2009, 10:31:01 » |
|
kupcie sobie najpierw stanik w odpowiednim rozmiarze  na pewno nic nie będzie "latać" prwidłowa rozmiarówka stanikowa nie zaczyna się od 75a - jak głosi ta badziewna firma Triumph - tylko co najmniej od 60 - w górę warto zajrzeć=> lobby biuściastych-co do pierwszego to się podpisuje natomiast nie wiem skąd Masz takie dane o triumph i tym co głosi bo ja z triumpha nosze 70E.... Dobrze dobrany stanik to sto procent trzymania i modelowania i braku deformacji Nie przeczę, że mogłaś coś w takim rozmiarze ustrzelić - ja w triumphie nie uświadczyłam rozmiarów mniejszych niż 75 a a jak zapytałam o rozmiar 60/65 pod biustem to panie dostawały dużych błękitnych oczu i obowiązkowo wciskały mi 75 a, nawet zwykłej "70" nie miały a taką "70" to mozna już w sieciowych sklepach typu C&A, czy H&M ustrzelić 
|
|
|
|
|
Tania

|
|
« #51 : Lipiec 07, 2009, 10:33:09 » |
|
A ja spytałam w sklepie z bielizną o majtki z mikrofibry i pani się wykrzywiła i powiedziała,że : -"sztuczne i nikt nie kupuje" 
|
|
Грива ветра, грива дыма, Грива бури и огня
|
|
|
Dramka

|
|
« #52 : Lipiec 07, 2009, 16:32:50 » |
|
Bardzo fajna bielizne z mikrofibry oglądałam dzisiaj w Decathlonie.
|
|
|
|
|
Zet

|
|
« #53 : Lipiec 07, 2009, 16:56:29 » |
|
Biustonosze Unno Sport mam dwa, jeden taki jak ten z Allegro, Tokyo bodajże a drugi z tyłem jak koszulka boksera, zdecydowanie lepszy, ale nigdzie go nie widziałam więcej. Są rewelacyjne, dobrze trzymają, chyba rozmiarówka jest adekwatna. Ja noszę 75E i przy skokach nie odczuwam żadnego dyskomfortu. No i cena jest extra.
|
|
|
|
|
Konianka

|
|
« #54 : Lipiec 07, 2009, 18:11:28 » |
|
ja na skoki zakładam dodatkowo zwykły bezszwowy (zabezpieczenie tam "nad"stanikiem  ) i jest jak najbardzie ok  tylko na upał ciężko wyrobic, chociaż przy intensywnym treningu- jak dla mnie jest to niezauważalne 
|
|
|
|
|
Dramka

|
|
« #55 : Lipiec 07, 2009, 18:17:04 » |
|
Ja szczerze mówiąc nie wyobrązam sobie jazdę w dwóch stanikach.. 
|
|
|
|
|
Gillian

four letter word

|
|
« #56 : Lipiec 07, 2009, 19:18:13 » |
|
Dramka, życie czasami zmusza do bardzo niekomfortowych zagrań a wyobrażasz sobie jazdę ujeżdżeniową z podskakującym radośnie biustem o miseczce E przy bardzo ubawionych facetach? zapewniam, że to jest zdecydownaie bardzo przykre
|
|
|
|
|
Lotnaa

I'm lovin it! :)
|
|
« #57 : Lipiec 07, 2009, 19:27:38 » |
|
A ja jeżdżę tylko w stingach  Nieraz po 5 koni dziennie. Wszystko inne mnie obciera 
|
|
|
|
|
Anka

Dressage

|
|
« #58 : Lipiec 07, 2009, 19:36:17 » |
|
Normalnie tak sobie czytam ten watek i po woli coraz lepiej sie czuje z moim biustem 75 minus A 
|
|
|
|
|
foka
|
|
« #59 : Lipiec 07, 2009, 19:42:33 » |
|
Wiesz co Anka? Mam dokładnie takie same myśli  Co stringów... nigdy więcej! Upał, stringi, koń z fochem i trener bez litości równa się kłopoty z toaletą  Edit: literówka
|
|
|
|
|