Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: stajnie na Mazurach

poprzednia następna
Strony: [1] 2 Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: stajnie na Mazurach  (Przeczytany 1418 razy)
Strucelka

Kto nie walczy o swoje marzenia, nie jest ich wart

«Start : Lipiec 10, 2009, 20:04:42 »
Odpowiedz cytując
Szukam stajni na Mazurach. A dokładniej dwóch typów - sportowych, z możliwością treningu skokowego bądź ujeżdżeniowego i bardziej rekreacyjnych z jakąś piękną okolicą, by osoby nie zainteresowane końmi mogły coś porobić (jezioro, kąpielisko, itp.).
Będę wdzięczna za wszelkie info  kwiatek
#link
It's my life, it's now or never!

olenka

Moje ogłoszenia
« #1 : Lipiec 10, 2009, 20:21:51 »
Odpowiedz cytując
Dwa w jednym- skoki i przepiękne okolice.
http://www.palac-galiny.pl/index.php?id=69
#link
ms_konik

Две вечности сошлись в один короткий день...

WWW Moje ogłoszenia
« #2 : Lipiec 10, 2009, 20:28:29 »
Odpowiedz cytując
Robsonowo- genialne jeziorko zaraz za stajniami uśmiech
#link
Jachcy-Drachcy-Jachcy-Droni z Cypką-Drypką-Lampamponi Szacha-Szaracha-Szaragoni wink

Strucelka

Kto nie walczy o swoje marzenia, nie jest ich wart

« #3 : Lipiec 10, 2009, 20:37:28 »
Odpowiedz cytując
a Gałkowo?
#link
It's my life, it's now or never!

ms_konik

Две вечности сошлись в один короткий день...

WWW Moje ogłoszenia
« #4 : Lipiec 10, 2009, 20:41:42 »
Odpowiedz cytując
Też fajnie, tyle że do wody kawałek ale za to są kajaki i inne atrakcje wodne(spływ Krutynią extra sprawa uśmiech ).
Tereny jeździeckie obłędne uśmiech
#link
Jachcy-Drachcy-Jachcy-Droni z Cypką-Drypką-Lampamponi Szacha-Szaracha-Szaragoni wink

Hiacynta

« #5 : Lipiec 10, 2009, 20:47:07 »
Odpowiedz cytując
Rekreacyjna opcja: www.zielonykon.pl - miejsce znane mi od dziecinstwa. Cudowne wakacje - koniki (huc, wlkp, mieszanki - typowe terenowce), lasy, jezioro. Rowery, kajaki (szlak Krutyni), zadaszone grillowisko. Pokoje goscinne (sporo roznych), pole namiotowe. Do najblizszej wsi (baru i sklepu) jakies 2km przez las, tamze jest tez przystanek pks (z Warszawy). Polecam jednak wziac samochód.
Do Mragowa 14km

Moje foty z czerwca:

#link
"We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off."
tunrida

Passat

« #6 : Czerwiec 10, 2010, 13:02:29 »
Odpowiedz cytując
Znacie stajnię rekreacyjną dla 10-letniej dziewczynki w okolicy Pisza? Te, które są zaznaczone w naszym katalogu są zbyt daleko. Chodzi o jazdy w weekend, więc do 20-50 kilometrów od Pisza. Nawet osoba szkoląca nie musi mieć papierów instruktora. Ważne by konie były bezpieczne i instruktor dorosły i odpowiedzialny.
 Mała była raz na obozie konnym. Rodzice sami nie potrafią znaleźć niczego w okolicy. Twierdzą, że "nie ma" Obiecałam, że spytam.  kwiatek
#link
Muminki cię widzą, Muminki cię śledzą
Muminki cię znajdą, zabiją i zjedzą! uśmiech
Cejloniara

« #7 : Czerwiec 10, 2010, 13:56:59 »
Odpowiedz cytując
U nas jest fajnie uśmiech Blisko bardzo Ostródy, ale odciete od miasta laskiem i jeziorem. Tereny do jazdy bardzo dobre. Już 3 raz odbyły sie tu zawody rajdowe ogólnopolskie. Obok stajni jest mała agroturystyka. Za polem ośrodek z domkami i plazą, w Ostródzie też sporo atrakcji (w sumie 7 jesior). Konno do jeziora (innego, ładniejszego) jakieś 20 minut bardzo spacerowym tempem uśmiech
#link
Gdzie kończy się przemoc, zaczyna się współpraca.
Watra

« #8 : Czerwiec 10, 2010, 14:58:08 »
Odpowiedz cytując
Stajnia u Państwa Ferenstejnów w Gałkowie,Zaczynaja sie też obozy konne w Wojnowie,może tam się da zaczepic konik konik
#link
tunrida

Passat

« #9 : Czerwiec 10, 2010, 15:10:30 »
Odpowiedz cytując
Piękne dzięki- kwiatek- przekażę rodzicom
#link
Likier

« #10 : Czerwiec 10, 2010, 17:27:48 »
Odpowiedz cytując
Robson to warmia, nie mazury wink

Na warmii nic ciekawego nie ma w sensie treningów, raczej rekreacyjnie, do wypoczęcia... Najlepiej to chyba Gałkowo i Galiny, właśnie mazury wink
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2010, 17:29:48 wysłane przez Likier » #link
Notarialna

Wystawowo-koci ciąg. :)

Moje ogłoszenia
« #11 : Czerwiec 10, 2010, 17:30:56 »
Odpowiedz cytując
Strucelka, Gałkowo mam praktycznie rzut beretem od mojej działeczki na Mazurach. Swego czasu nawet mieliśmy z rodziną styczność z Ferensteinami (mój chrzestny pracował u nich jako kucharz wink ). Wielki obiekt, bardzo sympatyczna okolica. Cisza, spokój.
Parkury i ujeżdżalnie na najwyższym poziomie, z profesjonalnym podłożem, ludzie bardzo mili, czasem nawet jakąś gwiazdorską elitę można spotkać (chociażby Rusin wink ). Obecnie chyba stoi tam KarolaLiderowa.
Ja tam bywam raz od wielkiego dzwona, ale stajnia robi wielkie wrażenie uśmiech
9.06 prawdopodobnie bedą zawody w skokach w Gałkowie uśmiech

Jeszcze gdzieś od Mrągowem znajduje się fundacja, w której przoduje jakaś młodziutka dziewczyna. Bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobiła, ale nie mogę nigdzie znaleźć, a mam na końcu języka nazwę
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2010, 17:35:45 wysłane przez Notarialna » #link
''...stereotypy zazwyczaj sprawdzają się w większości przypadków - stąd ich popularność...'
kaloe

WWW Moje ogłoszenia
« #12 : Czerwiec 10, 2010, 17:42:16 »
Odpowiedz cytując
Znacie stajnię rekreacyjną dla 10-letniej dziewczynki w okolicy Pisza? Te, które są zaznaczone w naszym katalogu są zbyt daleko. Chodzi o jazdy w weekend, więc do 20-50 kilometrów od Pisza. Nawet osoba szkoląca nie musi mieć papierów instruktora. Ważne by konie były bezpieczne i instruktor dorosły i odpowiedzialny.
 Mała była raz na obozie konnym. Rodzice sami nie potrafią znaleźć niczego w okolicy. Twierdzą, że "nie ma" Obiecałam, że spytam.  kwiatek
Ja polecam stajnie w Wilkasach koło Giżycka. Konie bardzo spokojne pani Ania która jest właścicielką i instruktorką bardzo sympatyczna i przedewszystkim odpowiedzialna .
Są tam różnej wielkości koniki od szetlandów po wielkopolaki.  W Wilkasach jeździ bardzo dużo dzieci i młodzieży.
Stajnia mieści się blisko jeziora i lasów.

Jak będziesz zainteresowana podam numer do pani Ani.
Naprawdę gorąco polecam
#link
Pensjonat dla koni na mazurach .
tunrida

Passat

« #13 : Czerwiec 10, 2010, 17:53:28 »
Odpowiedz cytując
No właśnie...co komu potrzebne. Nie chciałam tego pisać, ale jednak napiszę. Rodzice byli w stajni w  Gałkowie i "czuli się tam niepotrzebni i nie na miejscu". Klimat w stajni ocenili jako "snobistyczny".
Dla rodziców z dzieckiem 10-letnim, które "koffa konisie" ( choć to chyba jeszcze nie ten wiek wink) i chce na konisiu posiedzieć i pojeździć w kółeczko nie potrzebne super podłoża, profesjonalne parkury, wypaśni instruktorzy. Rodzice o koniech wiedza tylko tyle, że konie SĄ i na koniu córka chce pojeździć. Laicy kompletni.
Z tego samego względu odpada pewno stajnia u Robsonów. uśmiech
Z pewnością świetne stajnie z bardzo bogata ofgertą, ale ...chyba nie na ich potrzeby.

Pewniej się będą czuli w przydomowej stajence, z grzecznym koniem, który powozi dziecko w kółko. A jak się dziecko przy okazji poprawnie nauczy siedzieć, anglezować i nie szarpać za wodze, to już będzie sukces. Pokarmi konisia marchewkami, mamusia konisia pogłaszcze i rodzina odjedzie szczęśliwa.  duży uśmiech

Kaloe- poproszę pięknie o namiary.  kwiatek
#link
Likier

« #14 : Czerwiec 10, 2010, 17:55:55 »
Odpowiedz cytując
Wszystko zależy co chcemy;)

A co do Robsona, to tam teraz jest rekreacja także, ośrodek fajny, ale trenerów nie ma... wink
#link
tunrida

Passat

« #15 : Czerwiec 10, 2010, 18:06:21 »
Odpowiedz cytując
zaproponuję wszystko, popatrzą sobie w necie ( przynajmniej na te stajnie, które mają strony ) i sami zdecydują. jak nie tu, to tam. Zawsze gdzieś się odnajdą. Dziękuję wszystkim.  kwiatek
#link
Likier

« #16 : Czerwiec 10, 2010, 18:09:25 »
Odpowiedz cytując
Ewentualnie też Kierzbuń, wiele osób poleca. Byłam tam 11 lat temu na obozie duży uśmiech

www.kierzbun.pl
#link
Zu

Moje ogłoszenia
« #17 : Czerwiec 10, 2010, 18:16:36 »
Odpowiedz cytując
z tego co wiem w Gałkowie ciężko z miejscami wink przynajmniej na lipiec nie ma chyba już zakwaterowania uśmiech
#link
tunrida

Passat

« #18 : Czerwiec 10, 2010, 18:16:43 »
Odpowiedz cytując
Ale na zwykłe jazdy do Kierzbunia jest za daleko, a na obóz dziecko się nie kwalifikuje, bo ma dopiero 10 lat. O Kierzbuniu sami słyszeli, ale tam na obozy zwykle biorą starsze dzieci.
#link
Likier

« #19 : Czerwiec 10, 2010, 18:17:47 »
Odpowiedz cytując
Ja miałam 9 lat na obozie w Kierzbuniu, ale najwyraźniej coś się zmieniło  wink
#link
Edytka

era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia

« #20 : Czerwiec 10, 2010, 18:22:04 »
Odpowiedz cytując
No właśnie...co komu potrzebne. Nie chciałam tego pisać, ale jednak napiszę. Rodzice byli w stajni w  Gałkowie i "czuli się tam niepotrzebni i nie na miejscu". Klimat w stajni ocenili jako "snobistyczny".
ja odniosłam zupełnie inne wrażenie. było tam tak wsiowo, zwyczajnie, bez nadęcia. nie zmieniła tego nawet obecność gwiazd (chocby Kingi Rusin)- gdyby nie to, że widziałam ich twarze w telewizji to w życiu nie powiedziałabym, że to celebryci, rozmawiało się z nimi na Ty jak ze zwykłymi znajomymi.
konie zadbane, sprzęt dopasowany. kadra instruktorska wyglądała na sensowną. jedyny minus- latem grupy są bardzo duże, ale jak zauważyłam instruktorzy nieźle sobie z tym radzą (każdy wykonuje ćwiczenie indywidualnie przed instruktorem, a nie wszyscy na jeden gwizdek).

o Wilkasach słyszałam dużo dobrego. namiarów nie mam, ale pewno wujek google pomoże.
#link
Powiedzieć komuś: Idiota! - to nie obelga, lecz diagnoza.
tunrida

Passat

« #21 : Czerwiec 10, 2010, 18:26:50 »
Odpowiedz cytując
Ano widzisz Edytka.  uśmiech I weź tu ludziom dogódź.  uśmiech
#link
salto piccolo

« #22 : Czerwiec 10, 2010, 18:33:08 »
Odpowiedz cytując
A propos Gałkowa - wybiera się ktoś na ZOO w celu startowania/fotografowania/towarzyskich? My jedziemy już na początku lipca i siedzimy na mazurach aż do połowy - nie opłaca nam się wracać bo zachaczymy od razu o CSN Galiny.Może zobaczę wreszcie jakieś voltowe twarze?  oczy2
#link
Stadko sie powieksza uśmiech
Likier

« #23 : Czerwiec 10, 2010, 18:35:50 »
Odpowiedz cytując
Tunrida, ja też byłam w Gałkowie na jazdach i było baaardzo swojsko i miło uśmiech I czysto!
#link
Bischa

Przyszły krowi żywieniowiec

« #24 : Czerwiec 10, 2010, 18:42:20 »
Odpowiedz cytując
Mazury , czyli to co kocham love
Jeździłam lata świetlne temu tylko w jednej stajni - Zimna Woda u Kingi i Piotra Pasturskich . Ktoś wie co tam się teraz dzieje ? Na Mazurach pare lat nie byłam , a jak bywałam to zawsze zajrzałam . Warunki się jakoś polepszyły ? Bo boksy w kilku przypadkach to był dramat zemdlal Jak się miewa Daisy ? To jedyny koń z moich czasów , który (wg strony) tam jeszcze jest wink

http://www.zimnawoda.pl/Witamy,16.html
#link
Edytka

era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia

« #25 : Czerwiec 10, 2010, 18:44:58 »
Odpowiedz cytując
Ano widzisz Edytka.  uśmiech I weź tu ludziom dogódź.  uśmiech
może Twoi rodzice trafili na jakiś 'zwariowany' dzień kiedy kiedy nikt nie miał czasu dla 'przyjezdnych'?

salto piccolo Gałkowo jest 9-11? jeżeli tak to ja pewno wpadnę chociaż na chwilę, generalnie planuję wypad na mazury w tym czasie uśmiech
#link
Powiedzieć komuś: Idiota! - to nie obelga, lecz diagnoza.
salto piccolo

« #26 : Czerwiec 10, 2010, 18:53:44 »
Odpowiedz cytując
Edytka właśnie najśmieszniejsze jest to,że nadal nie ma propozycji.Coś w tym czasie w każdym razie.  wink
#link
Notarialna

Wystawowo-koci ciąg. :)

Moje ogłoszenia
« #27 : Czerwiec 10, 2010, 18:53:58 »
Odpowiedz cytując
salto piccolo, Niby mogłabym się wybrać, ale miałabym problem z dotarciem do Gałkowa. Działkę mam 20 km od stajni i byłby problem z mobilnością. A nie stać mnie na noclegi w Gałkowie ehh
#link
''...stereotypy zazwyczaj sprawdzają się w większości przypadków - stąd ich popularność...'
Likier

« #28 : Czerwiec 10, 2010, 18:55:34 »
Odpowiedz cytując
9-11.07     ZO-B     GAŁKOWO

uśmiech
Tak jest napisane w Kalendarzu mojego województwa :P
#link
salto piccolo

« #29 : Czerwiec 10, 2010, 19:20:36 »
Odpowiedz cytując
No to pewnie ja zawitam od 7  wink
#link
Strony: [1] 2 Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: stajnie na Mazurach

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 18 zapytaniami.