Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: Koń śmierdzący amoniakiem i częste oddawanie moczu.

poprzednia następna
Strony: 1 [2] Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: Koń śmierdzący amoniakiem i częste oddawanie moczu.  (Przeczytany 3704 razy)
baba_jaga

« #30 : Maj 18, 2010, 07:49:35 »
Odpowiedz cytując
bambi_77

U mnie tez tak to wygladalo, najprawdopodobniej kolka moczowa (a przynajmniej jej poczatki).
Moja kobyla od czasu do czasu zapierala sie tez o sciany.
Wet zaordynowal nospe, okrycie konia i dogladanie w nocy.
Wyczekalam, zeby zobaczyc kiedy i w jakiej ilosci sie wysika (z tym miala problemy, bobki szly bez problemu i odpowiedniej konsystencji).

Moja kobyla dosc czesto tapla sie w blocie, mozliwe ze ja przewialo.
#link
lets-go

Moje ogłoszenia
« #31 : Maj 18, 2010, 07:52:20 »
Odpowiedz cytując
Z mojego doświadczenia wynika, że zwykle częste oddawanie moczu oraz typowy zapach amoniaku wraz ze wzmożonym pragnieniem wskazuje na schorzenie nerek. U psów (dla przykładu) takie symptomy pojawiają się wraz z wystąpieniem mocznicy, bardzo poważnej choroby nerek, często prowadzącej niestety do śmierci zwierzęcia.  :S Na pewno konieczna jest konsultacja w weterynarzem. Powodzenia.  kwiatek 
#link

Horses are only scared of 2 things: things that move - and things that don't.

Koń kaleka i jeździec bez głowy: http://www.allbreedpedigree.com/lets+go
www.letsgoequestrian.pl
Freddie

« #32 : Czerwiec 20, 2010, 21:38:54 »
Odpowiedz cytując
Zauwazylam, ze moj konik zaczal duzo czesciej niz zwykle oddawac mocz. Oddalam go dzis do analizy, ale ma ktos moze legende, jak te wyniki odczytac?
#link
Strony: 1 [2] Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: Koń śmierdzący amoniakiem i częste oddawanie moczu.

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 17 zapytaniami.