Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: tragiczna śmierć dziecka

poprzednia następna
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 28 Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: tragiczna śmierć dziecka  (Przeczytany 19337 razy)
remendada

Moje ogłoszenia
« #270 : Luty 04, 2012, 16:14:14 »
Odpowiedz cytując
Powiedz teraz tej Madzi o prawach do życia.
#link
umc

« #271 : Luty 04, 2012, 16:15:52 »
Odpowiedz cytując
Ja myślę, że takie kobiety wcale by się na ta aborcję nie decydowały... Np. ta która ukryła dziecko w szafie - sądzicie, że była choćby na jednej wyzycie u lekarza? Wątpie! i nie sądze aby nawet mając taką (legalną, w pełni bezpłatną) możliwość - zdecydowała się na aborcję. Moim zdaniem to zupełnie nie w tym miejscu tkwi problem. icon_rolleyes
#link
aszhar

« #272 : Luty 04, 2012, 16:17:20 »
Odpowiedz cytując
wszystkie paniusie mialy by przyzwolenie na pierd****e się bez pomyslunku
A teraz tego nie robią?
Nie no pewnie ze robią głupich u nas nie brakuje.
Ale gdyby aborcja byla legalna to tych głupich panius było by o wiele więcej bo w koncu po co się zabiezpieczac jak mozna usunąć.
Ja po prostu taka bym wysterylizowała nie nadajesz się na matkę to nie będziesz nigdy mieć dzieci ot tyle
#link
dempsey

niezwykłe minęło

« #273 : Luty 04, 2012, 16:18:20 »
Odpowiedz cytując
Co do aborcji dla mnie w sumie temat rzeka. Bo gdyby była w pełni legalna to wszystkie paniusie mialy by przyzwolenie na pierd****e się bez pomyslunku ( bo przeciez później sie i tak usunie )
oczywiście że tak. dobrze i krótko napisane.
#link
remendada

Moje ogłoszenia
« #274 : Luty 04, 2012, 16:23:16 »
Odpowiedz cytując
Z jednej strony tak, a z drugiej...

Wolałabym się nie urodzić, niż żeby moją matką była jakaś lafirynda, a ojcem blokers.I mówię to z pełną świadomością.
Poza tym, podobno po aborcji z zachodzeniem w ciążę jest różnie, może dałoby to też do myślenia.
#link
Jabberwocky

« #275 : Luty 04, 2012, 16:24:54 »
Odpowiedz cytując
Abstrahując całkiem, ale wpisuje się w ogólną tendencję kompletnego ignorowania lub ukrywania przez rodzinę (ot, po ślubie dziewczyna zachowuje się dziwnie z szantażowaniem samobójstwem, mąż zaniepokojony odbywa rozmowę z teściami, tak, córka się leczyła, tak wiedzieli, że córka ma takie problemy, nie, nie powiedzieli narzeczonemu, bo jeszcze by zrezygnował z małżeństwa) że kobieta leczy/leczyła się psychiatrycznie. Takie osoby często nie mają żadnego wsparcia. Macierzyństwo, zwłaszcza gdy dziecko było problematyczne (gdzieś coś wspominano, że dziecko było wcześniakiem i wymagało większej opieki) nie jest sytuacją, gdy osoba niestabilna psychicznie cudownie uleczy się sama z siebie. Ot, przykład z życia, kobieta lecząca się na depresję, prawie 40-latka z dwójką prawie dorosłych dzieci wpada. W czasie ciąży oczywiście nie może brać leków, potem mąż nastaje, żeby karmiła, to też wyklucza leki. Efekt, gdy dziecko ma 6 miesięcy kobieta popełnia samobójstwo wyskakując z okna. Wcześniej nie było nikogo, żeby jej pomóc. Nie ma systemu opieki i nadzoru nad osobami potrzebującymi pomocy psychiatry. I nie chodzi konkretnie o ten przypadek.
#link
łania

« #276 : Luty 04, 2012, 16:31:56 »
Odpowiedz cytując
remendada, Nie mówię o tym przypadku a ogólnie. Co do tej sprawy może właśnie wypadałoby pomóc tej kobiecie, może nie tylko ona zawiniła, ale mąż, rozdzina. Zgadzam się w pełni z tym co napisała Jabberwocky,
Może wróćmy do czasów starożytnych, dzieci niepełnosprawne kamieniowano..
#link
bobek

« #277 : Luty 04, 2012, 16:57:14 »
Odpowiedz cytując
Co do tego, czy lepiej nie zyc wcale niz urodzic sie w rodzinie patologicznej, mam szczescie znac swietnego faceta, ktory wlasnie w takiej rodzinie sie urodzil i dlatego nie mam tego typu watpliwosci. Kiedy mial okolo 10 lat trafil do domu dziecka i to byl chyba przelom w jego zyciu. Dzisiaj ma zawod i prace, za ktora wielu by sie dalo pociac i swietna dziewczyne za zone. Juz sie nie moge doczekac kiedy zostanie ojcem, bo bardzo sie do tego nadaje uśmiech
#link
agulaj79

Moje ogłoszenia
« #278 : Luty 04, 2012, 17:18:35 »
Odpowiedz cytując
remendada, Jak dla mnie każdy człowiek ma prawo do życia i może nie byłaby rozwiązaniem aborcja a np. okienka życia..

Przecież okienka życią funkcjonują, ale częściej się słyszy o tragicznych przypadkach niż o skorzystaniu z okienka.

Ustalono, że dziewczyna (nie jestem w stanie nazwać jej matką) była poczytalna w dniu śmierci małej.
#link

Presja

Moje ogłoszenia
« #279 : Luty 04, 2012, 17:23:29 »
Odpowiedz cytując
A kogoś dziwi że była poczytalna? Mnie nie, tak jak napisałam wyżej tylko bardzo naiwni chcą wierzyć w to że miała nie tak coś z głową. Człowiek zdrowy na umyśle nie był by chyba w tak wspaniały sposób wszystko zaplanować i zmanipulować społeczeństwo w mediach, więc wykazała się szczególną bystrością umysłu. Jeżeli dostanie jakieś tam 5 lat to oficjalnie stwierdzę że żyje na dzikim zachodzie a nie w cywilizowanym kraju.
#link
"Jeśli słyszysz tik tak w swej głowie to znak że słuchasz czasu który ucieka bezpowrotnie..."
Miyako

Moje ogłoszenia
« #280 : Luty 04, 2012, 17:28:12 »
Odpowiedz cytując
niby to są wstępne przypuszczenia a nie oficjalna wiadomość.
A nie zauważyłaś jakie kary np. dostają pedofile czy gwałciciele? maks 12 i jeszcze wychodzą za dobre sprawowanie...
#link
Kigeki no namida yori dare yori mo hakanaku ubawareru mama kegareru mama
koko ni...
Dramka

WWW Moje ogłoszenia
« #281 : Luty 04, 2012, 19:31:05 »
Odpowiedz cytując
Czekam na wynik z autopsji..
#link
Nie osiągnie nigdy championatu blasku
kto się wraz z koniem nie tarzał w piasku.
Dzionka

The time of my life

Moje ogłoszenia
« #282 : Luty 04, 2012, 19:37:59 »
Odpowiedz cytując
W poniedziałek ma być przeprowadzona sekcja.
#link

"Nie daj mi Boże, broń Boże, skosztować tak zwanej życiowej mądrości" uśmiech
ana

« #283 : Luty 04, 2012, 20:41:32 »
Odpowiedz cytując
Ja też czekam na wyniki.... żeby powiedzieli, że ta mała Madzia już nie żyła, jak ją gruzem przysypali..... smutny
Masakra! Od wczoraj śledzę TVN24 i pozbierać się nie mogę...mój Leoś tylko miesiąc starszy smutny
#link
Od tej pory będzie istniał priorytet...skrawek umysłu zajęty tylko jedną sprawą. Centrum życia zmieniło położenie i teraz leży w moich ramionach...

Miyako

Moje ogłoszenia
« #284 : Luty 04, 2012, 20:49:37 »
Odpowiedz cytując
Śmieszy mnie nasze polskie prawo, które zabrania pokazywania twarzy i podawania nazwiska przestępcy.  zemdlal 
#link
koko ni...
dempsey

niezwykłe minęło

« #285 : Luty 04, 2012, 20:53:07 »
Odpowiedz cytując
zwłaszcza gdy wszystkie media dwa dni temu przedstawiały panią W. oraz jej męża z nazwiska, imienia, adresu, konta na fb,  numeru buta i ciotecznej babki.. bo przecież była poniekąd ofiarą.

Boże co za okropna przewrotna historia. czuje się Zło.
#link
Ktoś

Koń ze szrotu :-)

« #286 : Luty 04, 2012, 21:00:18 »
Odpowiedz cytując
bo ludzie są też źli.gdyby tacy nie byli,kodeks karny nie miałby racji bytu... od wczoraj jakiś taki dziwny wewnętrzny lęk mam,gdy o tym myślę,czytam,słucham...

nawet gdybym kiedykolwiek coś takiego zrobiła,chyba nie potrafiłabym żyć ani chwili dłużej.
#link

"Riding is not a sport, it is a passion. If you do not share the passion, you do not know the sport, and therefore are wasting your time"
Miyako

Moje ogłoszenia
« #287 : Luty 04, 2012, 21:08:44 »
Odpowiedz cytując
Bo tak by postąpiła normalna osoba....
#link
koko ni...
szemrana

Bóg dał mi puli. Inne anioły były zajęte

« #288 : Luty 04, 2012, 21:13:25 »
Odpowiedz cytując
Dramko
z czego ??
#link
Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić.
kot

« #289 : Luty 04, 2012, 21:14:56 »
Odpowiedz cytując
Czasem mam sny ze kogoś np potrąciłam i uciekłam z miejsca wypadku(albo inne,ale mnie więcej w tym stylu) i mam tak wielkie poczucie winy,rozżalenia i obrzydzenia do swojej postawy w tym śnie,że zwyczajnie sie wybudzam,nie ze strachu ale ze wstrętu do samej siebie.
Nie mogłabym sobie spojrzec w twarz,po czymś takim,chyba bym sama sie o ten próg potem rypnęła,zęby nie oglądać siebie codziennie. smutek
#link
Jestem Ajron men,zejdz mi z drogi bo zabije Cie
ash

Moje ogłoszenia
« #290 : Luty 04, 2012, 21:17:00 »
Odpowiedz cytując
Nie chce osądzać, poczekam do poniedziałku aż podadzą wynik z sekcji.
Mam nadzieję, że czarny scenariusz który mam w głowie to tylko mój wymysł.
#link

JARA

Co mnie nie zabije to mnie boli

WWW Moje ogłoszenia
« #291 : Luty 04, 2012, 21:20:33 »
Odpowiedz cytując
Śmieszy mnie nasze polskie prawo, które zabrania pokazywania twarzy i podawania nazwiska przestępcy.  zemdlal 

Wystarczy zobaczyć plakat, który był wywieszany na ulicy i jest podane jej nazwisko.
#link

Ocal życie. Adoptuj TTB.
Wrocławskie bulle do adopcji
Miyako

Moje ogłoszenia
« #292 : Luty 04, 2012, 21:25:13 »
Odpowiedz cytując
JARA chodzi mi o to co teraz robią, tv, itd.
Plakaty były wcześniej wywieszone.
#link
koko ni...
Ktoś

Koń ze szrotu :-)

« #293 : Luty 04, 2012, 21:37:21 »
Odpowiedz cytując
...gdybym była ojcem dziecka (zakładając,że nie ma z tym nic wspólnego) - zabiłabym.w afekcie.
#link

"Riding is not a sport, it is a passion. If you do not share the passion, you do not know the sport, and therefore are wasting your time"
Cierp1enie

Konie, dumne konie...

Moje ogłoszenia
« #294 : Luty 04, 2012, 22:08:16 »
Odpowiedz cytując
wiecie co, koleżanki brat jest reporterem i jest cały czas na miejscu zdarzenia i z tego co mówił to matka z ojcem w dzień co wygłaszali apel, by oddali Madzie, poszli do kina na horror i to jest potwierdzone!
#link
Miyako

Moje ogłoszenia
« #295 : Luty 04, 2012, 22:22:32 »
Odpowiedz cytując
Ciekawy sposób odreagowania o.O
#link
koko ni...
agulaj79

Moje ogłoszenia
« #296 : Luty 04, 2012, 22:24:58 »
Odpowiedz cytując
Skoro wiedzieli, że dziecka i tak nikt nie odda bo nikt go nie ma, to nie muszą czekać na posterunku. Koszmar.
Zresztą z tym horrorem to czytałam, że ona mu proponowała, ale nie poszli. Więc jak było.
#link

Cierp1enie

Konie, dumne konie...

Moje ogłoszenia
« #297 : Luty 04, 2012, 22:36:07 »
Odpowiedz cytując
no ja też myślałam, że nie poszli, ale dziś mi kumpela napisała co jej brat przekazał przez telefon, jest tam już 6 dobę
#link
Miyako

Moje ogłoszenia
« #298 : Luty 04, 2012, 22:37:51 »
Odpowiedz cytując
Dobra po niej można się tego spodziewać, ale on? To zaczyna się robić co raz bardziej zagmatwane.  zły
#link
koko ni...
marta__sz

Moje ogłoszenia
« #299 : Luty 04, 2012, 22:46:41 »
Odpowiedz cytując
Dramko
z czego ??

Sekcja zwłok - gr. autopsia – zobaczyć na własne oczy, łac. sectio – rozcięcie

poprawna forma to "czekać na wynik autopsji",

tak samo jak tu nie chodziło o własne doswiadczenie Jacksona

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,6808325,Jackson_zamordowany__Czekamy_na_wyniki_autopsji.html

ale żeby nie było, że nabijam posty i piszę nie na temat - mam nadzieję,że Madzia nie zmarła z wychłodzenia..

jestem też ciekawa jaką rolę w tym wszystkim odegrał ojciec -wiedział, nie wiedział?

#link
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 28 Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: tragiczna śmierć dziecka

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.048 sekund z 17 zapytaniami.