Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: Koń kontra mróz ,wszystko za i przeciw

poprzednia następna
Strony: [1] Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: Koń kontra mróz ,wszystko za i przeciw  (Przeczytany 231 razy)
monia

WWW Moje ogłoszenia
«Start : Luty 04, 2012, 20:12:51 »
Odpowiedz cytując
Ostatnio wiele jest dyskusji na temat ,derkowania ,padokowania w ostre mrozy . Postanowiłam wydzielić wątek ponieważ wiele może nas nauczyć , można też podyskutować na tematy dla innych dziwne np. odmrożenie uszów u konia (pierwsze słyszałam o takim czymś żeby ucho odpadło koniowi  8|)

Wiele jest pytań na temat derkowania ,czy można puszczać w derce polarowej czy lepiej w zimówce . Jak konie reagują na mroźne noce , z opinii właścicieli radzą sobie doskonale , moje raczej sobie nie radzą bo przychodzą i czekają żeby je wpuścić ,rano tylko latam i wyganiam żeby wyszły ,po chole... mają iść na mróz skoro w stajni jest jedzenie i nie trzeba marznąć . Na dworze mają baloty i mogą jeść do woli ,jednak wolą wrócić .

Osobiście twierdze ze ostre mrozy szkodzą koniowi  wink 
#link

02.05.2012
katija
Global Moderator
Skąd: za pewnym wzgorzem trzebnickim, w wawozie ciemnym ;).

K&H SQUAD

Moje ogłoszenia
« #1 : Luty 04, 2012, 20:24:15 »
Odpowiedz cytując
to jest dubel tego watku:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,73920.0.html
#link
guidam zza stodoly wink

GNIADY B/O !!!
gwaltownie spadla mi tolerancja na pociskanie pierdoletow i smazenie skwar...
Strony: [1] Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: Koń kontra mróz ,wszystko za i przeciw

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 18 zapytaniami.