Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: Jęczmień i inne pasze treściwe

poprzednia następna
Strony: 1 2 3 [4] Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: Jęczmień i inne pasze treściwe  (Przeczytany 5313 razy)
myszowiec

« #90 : Listopad 24, 2011, 18:58:08 »
Odpowiedz cytując
czy pszenice  i Żyto  można podawać też bez moczenia?
#link
anderwil

« #91 : Listopad 24, 2011, 19:05:42 »
Odpowiedz cytując
znajomy ma ogiera śląskiego i żeby "ładnie" wyglądał dostaje do syta żyta, bez moczenia. Wiem, że często tak też się podaje zimnokrwistym. Pszenice jak się daje w mieszankach też się nie moczy, ale samą nie wiem - większa ilość, nie wiem jak z pęcznieniem u niej  wink
#link
katija
Global Moderator
Skąd: za pewnym wzgorzem trzebnickim, w wawozie ciemnym ;).

K&H SQUAD

Moje ogłoszenia
« #92 : Listopad 24, 2011, 19:06:46 »
Odpowiedz cytując
anderwil, po kukurydzy moze nosic.
#link
guidam zza stodoly wink

GNIADY B/O !!!
gwaltownie spadla mi tolerancja na pociskanie pierdoletow i smazenie skwar...
Sankaritarina

Moje ogłoszenia
« #93 : Listopad 24, 2011, 21:03:55 »
Odpowiedz cytując
myszowiec, Nie. I pszenica i żyto lubią się zbrylać w grudki i prowadzić do kolek. Pszenicę trzeba wcześniej zgnieść, bo jest za twarda, a żyto najlepiej zgnieść i podawać wilgotne. Można też moczyć jedno i drugie 24 godziny. Swoją drogą, czemu chcesz podawać żyto? I jakiemu koniowi?
#link
"Sometimes it's better to light a flamethrower than curse the darkness."
katija
Global Moderator
Skąd: za pewnym wzgorzem trzebnickim, w wawozie ciemnym ;).

K&H SQUAD

Moje ogłoszenia
« #94 : Listopad 24, 2011, 23:55:17 »
Odpowiedz cytując
ogolnie gniecione i srute dobrze jest moczyc.
#link
guidam zza stodoly wink

GNIADY B/O !!!
gwaltownie spadla mi tolerancja na pociskanie pierdoletow i smazenie skwar...
Presja

Moje ogłoszenia
« #95 : Styczeń 14, 2012, 00:02:46 »
Odpowiedz cytując
Czy ktoś mógłby mi wstawić zdjęcie prawidłowego ześrutowanego jęczmienia który można podawać koniom? Od miesiąca jestem ze swoimi horsami na jęczmieniu wg mądrych książek należy śrutować jak najgrubiej, tak mam ustawiony śrutownik ale chętnie posłucham mądrzejszych  wink 
#link
"Jeśli słyszysz tik tak w swej głowie to znak że słuchasz czasu który ucieka bezpowrotnie..."
esef

« #96 : Luty 04, 2012, 18:45:10 »
Odpowiedz cytując
nieco z innej beczki: Gdzie można tanio kupić śrutę/kaszę jęczmienną? Kiedyś kupiłam wielki wór niedrogo w auchanie ale to była jednorazowa promocja smutek A możliwości samodzielnego śrutowania czy gniecenia nie mam, przy dwóch koniach w przydomowej stajence nie opłaca mi się takiej machinerii kupować uśmiech
Chyba, że jest jakaś dobra dusza z okolic Legnicy, która taki sprzęt ma i mi pośrutuje uśmiech
#link
wirtualnie hodujemy psiaki na www.doggi-game.pl uśmiech
Strony: 1 2 3 [4] Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: Jęczmień i inne pasze treściwe

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.033 sekund z 17 zapytaniami.