opolanka

psychologiem przez przeszkody
|
|
« #30 : Listopad 24, 2008, 21:27:00 » |
|
a jak przerobić zwyczajną derkę na nerkówkę? Mam derke polarową, na mojego gnoma za malą i chciałabym z niej nerkowkę zrobić. Co polecacie?
|
|
|
|
|
Gość
|
|
« #31 : Listopad 25, 2008, 01:10:00 » |
|
Mam parę pytań i nadzieję że pomożecie laikowi :> 1. skąd wziąć odpowiedni materiał na wypełnienie czapraka? 2. Gdzie znaleźć takie futerko jak były tutaj pokazane na podkładkę? 3. Może znacie wymiary na derkę treningową? 4. jako że dopiero zaczynam i chciałabym spróbować na maszynie jak jest z plikowaniem czapraka?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
|
|
|
|
Gość
|
|
« #32 : Listopad 25, 2008, 14:33:00 » |
|
Mam parę pytań i nadzieję że pomożecie laikowi :> 1. skąd wziąć odpowiedni materiał na wypełnienie czapraka? 2. Gdzie znaleźć takie futerko jak były tutaj pokazane na podkładkę? 3. Może znacie wymiary na derkę treningową? 4. jako że dopiero zaczynam i chciałabym spróbować na maszynie jak jest z plikowaniem czapraka?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
1. Jeśli chcesz czaprak wypełnić gąbką to polecam tego użytkownika allegro http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3832042Na różne grubości gąbki (takiej materacowej) w przystępnych cenach
|
|
|
|
|
Graba.

je ne sais pas
|
|
« #33 : Listopad 26, 2008, 13:20:00 » |
|
Mam pytanie  Ma ktoś może krój derki dla psa? ^^(Mam nadzieję, że nie zostanę zlinczowana, bo to forum o koniach, ale ciii ;])
|
|
Kawa z mlekiem!
|
|
|
deborah

koń by się uśmiał...

|
|
« #34 : Listopad 26, 2008, 13:54:00 » |
|
kiedyś szyłam taka ale wykroju nie mam ... na oko szyłam 
|
 "cham pozostanie chamem. na wieki wieków AMEN"
|
|
|
Gość
|
|
« #35 : Listopad 26, 2008, 19:31:00 » |
|
Chess dziękuję szkoda że nie nikt nie może odpowiedzieć na resztę moich pytań.
|
|
|
|
|
CeraŁ

dużo dużo zmian..
|
|
« #36 : Listopad 26, 2008, 19:37:00 » |
|
deborah a co to za materiał na górze i skad go wzielas? ;O bo ja nigdzie nie umialam znaleźć nic podobnego.
A co do czapraków to mam material, mam gabke ale nie wiem dokladnie czy da się obszyc gąbkę+ material na maszynie.. czy to nie za grube? boje sie ze sie cale roztarga i ** z tego wyjdzie a nie chce ryzykowac bo mam malo materialu.
|
|
|
|
|
deborah

koń by się uśmiał...

|
|
« #37 : Listopad 26, 2008, 21:03:00 » |
|
kcj90 to taka pikowan podszewka do płaszczy z przepikowanym ociepleniem.gotowa, kupiona w sklepie z tkaninami pod spód dałam polar i było super. grzało i było nieprzewiewne..
|
 "cham pozostanie chamem. na wieki wieków AMEN"
|
|
|
madzixx

|
|
« #38 : Listopad 28, 2008, 01:39:00 » |
|
deb jak elegancko:)
|
|
|
|
|
As94

|
|
« #39 : Grudzień 15, 2008, 15:22:07 » |
|
A czy Ktoś robił samodzielnie czapraki jakieś lub Owijki ?? Skąd wziąć fajny materiał na owijki ? MOja koleżanka zrobiła ale ma chyba daremny materiał bo zaczeły sie starsznie meczacić, cieżko sie je zawija ponieważ sie podwijają i brzydko wyglądaja.
|
|
" Największe szczęście na świecie na końskim leżeć grzbiecie "
Hawajka < 3 ;***
|
|
|
Trolinka

|
|
« #40 : Grudzień 15, 2008, 15:52:57 » |
|
Mi bardzo podoba się ta tak podkładka którą zrobiła Ivett . Mam pytanie do milenka-milka jak ona się sprawuje , bo o ile dobrze zrozumiałam masz taką od niej ? Ile kosztuje i czy Ivett jeszcze robi ? Ewentualnie czy ma ktoś do niej kontakt ?
|
|
... Wish I could recklessly love, like I'm longing too ...
|
|
|
**Ola**

Barto Barto Barto!:*

|
|
« #41 : Grudzień 15, 2008, 17:08:11 » |
|
As94 owije to z polaru, można na allegro kupic na metry, jak kiedyś szukałam na dere polarku to właśnie na allegro było go najwięcej, suuuper kolory, aż oczy bolą, nie wiadomo na co się zdecydowac:p Wklejam link do kolorowych polarków może kogoś natchnie:) http://www.allegro.pl/item490688325_polar_gruby_26_kolorow_f_vat.htmlA mi się marzy piękną torba na siodło, ktoś wklejał taką żółtą, cudna:)))
|
цок цок цок 
|
|
|
As94

|
|
« #42 : Grudzień 15, 2008, 18:24:39 » |
|
*Ola* dzieki ;* Własnie chce tez dere zrobić i dlatego pytam o materiał. Ona miała tez polar ale jakiś dziwny 
|
|
Hawajka < 3 ;***
|
|
|
Kawusia

słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(

|
|
« #43 : Grudzień 15, 2008, 19:23:46 » |
|
Świetne te podkładki Ivett A'la mattes. Ciekawe jak cenowo? A tu kilka moich radosnych twórczości, dwie derki, kanarek sznurkowy i pled pod siodło.     Kantar już nieco zfatygowany ale nie mam zdjęć z czsów nowości  .
|
|
|
|
|
Blondyna

blond cow.
|
|
« #44 : Grudzień 15, 2008, 19:41:42 » |
|
Kawusia pasy też DIY ??  I kilka moich: Owijki:  Podkładki:  Kamizelka:  Kamizelka jeszcze wtedy nie była do końca skończona  Jest raczej cieńsza, bo na lato, żeby schować do niej różne rzeczy. Do mojej kolekcji dorzucam jeszcze bryczesy 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2008, 20:04:29 wysłane przez Blondyna »
|
#link
|
|
|
|
Kawusia

|
|
« #45 : Grudzień 15, 2008, 19:44:58 » |
|
Blondyna, very funny... 
|
|
|
|
|
Blondyna

blond cow.
|
|
« #46 : Grudzień 15, 2008, 19:47:23 » |
|
zapytałam w sumie serio  derki takie fajne i pad super - kantar tez fajny to i pasy może handmade
|
|
|
|
|
Kawusia

|
|
« #47 : Grudzień 15, 2008, 20:00:03 » |
|
Nie no, pasy kupne, chociaż pewnie taką gumę można by uchodzić tylko nie wiem jak z klamerkami...
|
|
|
|
|
Blondyna

blond cow.
|
|
« #48 : Grudzień 15, 2008, 20:06:24 » |
|
a co do pasów przy spodniach narciarskich chociażby są takie plastikowe klamry. czy myślicie, że można by je użyć do takiego pasa??
|
|
|
|
|
As94

|
|
« #49 : Grudzień 15, 2008, 20:31:39 » |
|
KawusiaSuper te derkiii !  Bardzoo ładnee.. Mi sie raczej nie uda takich zrobiĆ ;D zbyt skomplikowane xd hehe xdd
|
|
Hawajka < 3 ;***
|
|
|
Kawusia

|
|
« #50 : Grudzień 15, 2008, 20:57:39 » |
|
Blondyna, kamizelka świetna, i jak fajnie wyprofilowana w talii  . As94, dzięki.
|
|
|
|
|
Konianka

|
|
« #51 : Grudzień 16, 2008, 11:42:56 » |
|
Ivett robiła podkładki po ok 150zł- ale myślę że 150 a 250-przy oryginalnym Mattesie- to ja bym mattesa brała
|
|
|
|
|
Blondyna

blond cow.
|
|
« #52 : Grudzień 16, 2008, 14:21:47 » |
|
Kawusia dzięki  i powiem szczerze - to wycięcie wyszczupla ^^ Konianka wielu ludziom szkoda tych 100 zł na Mattesa, bo podkłądki ivett podobno były na prawdę fajne
|
|
|
|
|
klaus

|
|
« #53 : Grudzień 16, 2008, 14:31:09 » |
|
A czy ktoś byłby w stanie zrobić taką torbę jaka była pokazana na pierwszej stronie [zrobiona przez Ivett] Ew. czy można prosić o kontakt do tej użytkowniczki?
|
|
|
|
|
As94

|
|
« #54 : Grudzień 16, 2008, 20:04:46 » |
|
Może ktoś ma jeszcze zdjecia swoich samodzielnie zrobionych sprzetów  .
|
|
Hawajka < 3 ;***
|
|
|
florcia9

"Amicus optima vitae possessio"
|
|
« #55 : Grudzień 16, 2008, 20:38:16 » |
|
A oto mój pomysł na komplecik ;] Miał być w różowo-czarną kratę ale, niestety nigdzie takiego materiału niebyło, a ten mi "zaimponował" swoja odmienoscią więc go kupiłam ;] Moze i niejest to profesjonalna robota, ale i tak cieszy mamy tutaj edycję postów i proszę z niej korzystać! / a.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2008, 15:38:59 wysłane przez aurelia »
|
#link
|
 "Konie dodają nam skrzydeł, których nam brak."
|
|
|
Graba.

je ne sais pas
|
|
« #56 : Grudzień 16, 2008, 20:48:32 » |
|
musisz zdjęcie wgrać na serwer, a potem dopiero wkleić 
|
|
Kawa z mlekiem!
|
|
|
florcia9

|
|
« #57 : Grudzień 16, 2008, 21:15:08 » |
|
ok spróbujmy... czaprak i owijki:
|
|
|
|
florcia9

|
|
« #58 : Grudzień 16, 2008, 21:17:16 » |
|
ufffffffff  no i jeszcze ochraniacze stajenne i cały komplet: a i powiedzcie mi czy chociarz da sie otworzyć?? za niestosowanie edycji postów / a.
|
|
|
|
Trolinka

|
|
« #59 : Grudzień 16, 2008, 21:55:00 » |
|
Aha , to faktycznie trochę drogo . A za "ochraniacze" na sprzęt ? Bardzo fajny komplecik fotki się już otwierają . Jak patrze na kantar sznurkowy to , aż mi ochota na zrobienie przyszła .
|
|
... Wish I could recklessly love, like I'm longing too ...
|
|
|