Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: Poidło. Jak nauczyc konia picia z poidła?

poprzednia następna
Strony: 1 [2] Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: Poidło. Jak nauczyc konia picia z poidła?  (Przeczytany 3309 razy)
Gillian

four letter word

WWW Moje ogłoszenia
« #30 : Styczeń 07, 2012, 13:17:45 »
Odpowiedz cytując
według mnie może byc taki "obrzydliwy". Mój koń nie wypije brudnej wody, w której jest jakieś siano albo ślina. Nie i koniec.
#link
a jak nie Ty - to kto mi został...?
asicaa239

« #31 : Styczeń 07, 2012, 13:50:24 »
Odpowiedz cytując
Co do poideł to u mnie w stajni jest koń, który panicznie boi się poidła, całą noc jest w stanie przetrzymać bo wie że na padoku ma wodę, właścicielka próbowała go do niego przekonać ale on się panicznie boi tego wynalazku. Najlepsze jest to, że już ponad pół roku jest w tej stajni i nawet nie myśli spróbować się napić, z drugiej strony moja kobyłka już w parę dni obczaiła to cudo i chlipie sobie bez problemu, gdzie zawsze pojona była z wiadra xD
#link
marysia550
Skąd: Mam dość RV i koni, ale nie umiem z tym nic zrobić.

« #32 : Styczeń 07, 2012, 21:54:12 »
Odpowiedz cytując
Gillian- a z kałuży pije? U mnie z kolei porą zimową, konie są pojone w stajni z duzej bali - wspólnej, wychodząc rano na wybieg piją pierwszy raz. Teraz tego nie robią, bo wiedzą, że na wybiegu jest pełno kałuż i wolą pić z kałuży  cool
#link
"Miłość jest tylko jedna skacze koń przez bruzdy,
Słychać wiatr koło uszu, chrząst kąsanej uzdy.
Koń biegnie na przełaj. Zna drogę na pamięć.
Noc płatami po oczach uderza jak zamieć"
J. Wilatowski
ms_konik

Две вечности сошлись в один короткий день...

WWW Moje ogłoszenia
« #33 : Styczeń 07, 2012, 22:00:11 »
Odpowiedz cytując
Z jedną aparatką się poddałam, ma zawieszony żłób, nie jest w stanie nacisnąć języka poidła smutek,
 nie boi się odgłosu, pije z poidła a nacisnąć nie chce-skapitulowałam po pół roku naciskania za nią.Cwaniara czekała zawsze przy poidle aż jej ponaciskam wink

Chciałam napomknąć, że wchodzę któregoś ładnego dnia do stajni
a koleżaneczka sobie pije z poidła jak gdyby nigdy nic.
#link
Jachcy-Drachcy-Jachcy-Droni z Cypką-Drypką-Lampamponi Szacha-Szaracha-Szaragoni wink

Gillian

four letter word

WWW Moje ogłoszenia
« #34 : Styczeń 07, 2012, 22:52:18 »
Odpowiedz cytując
marysia550, nie pije, ale lubi brodzic uśmiech zresztą ja podzielam widzimisię mojego konia i latam codziennie ze ścierą i myję żłób i poidło.
#link
a jak nie Ty - to kto mi został...?
Strony: 1 [2] Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: Poidło. Jak nauczyc konia picia z poidła?

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 17 zapytaniami.