Aktualności:

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: ABC formalności OZJ/PZJ i startów na zawodach

poprzednia następna
Strony: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 44 Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: ABC formalności OZJ/PZJ i startów na zawodach  (Przeczytany 68175 razy)
kolebka

Rudy koń i jego jeździec

« #510 : Styczeń 07, 2011, 21:36:46 »
Odpowiedz cytując
Koniczka dziękuję bardzo  kwiatek
Skąd taką kartę mogę wziąć, przegrzebać PZJ ?
#link
Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej.
Koniczka

Latam, gadam, pełny serwis! :D

Moje ogłoszenia
« #511 : Styczeń 07, 2011, 22:03:11 »
Odpowiedz cytując
Na PZJ powinno być, na pewno jest na stronie Warszawsko-Mazowieckiego ZJ w dziale rejestracja.
#link
“Choose a job you love and you will never have to work a day in your life.”
- Confucius.
Jasnowata

Konik polski, a nie kucyk! :)

Moje ogłoszenia
« #512 : Styczeń 08, 2011, 18:09:06 »
Odpowiedz cytując
Pisałam maila do pzj, ale coś długo czekam i chyba się nie doczekam.
Od roku "odbieram" moją książeczkę z brązowej odznaki. (no cóż, potrzebna mi nie była i jakoś tak przeleciało) Jednak wypadałoby ją miec w szufladzie.
Na który nr dzwonic, do kogo pisac/pojechac? Zdawałam w mazowieckim. Nie wiem, kierowac się do klubu, w którym byłam, czy pzj, czy mazowieckiego związku?
Czy może olac? Generalnie będę chciała zdac srebro w styczniu. Może wtedy zadbac o dostarczenie mi obu odznak?
#link
Zastodołowy WKKWista. uśmiech

kolebka

Rudy koń i jego jeździec

« #513 : Styczeń 09, 2011, 16:16:46 »
Odpowiedz cytując
Koniczka  znalazłam  uśmiech  dzięki  kwiatek
Wysyłałam wniosek o przyznanie III klasy sportowej, ale jak się okazało - klub, w którego barwach startowałam, nie płaci składek członkowskich PZJowi... Więc moje wyniki są nieważne  zemdlal
#link
Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej.
Ktoś

Koń ze szrotu :-)

« #514 : Styczeń 10, 2011, 12:59:45 »
Odpowiedz cytując
kolebka, to na jakiej podstawie zostałaś dopuszczona do startów w zawodach?na oficjalnych możesz startować tylko jako zawodnik zrzeszony w klubie,który jest członkiem Wojewódzkiego Związku Jeździeckiego lub bezpośrednio Polskiego Związku Jeździeckiego lub jako zawodnik niezrzeszony.Innej opcji nie ma.
jezeli klub do którego należysz jest zrzeszony tylko w WZJ,to Twoje wyniki do klasy sportowej zatwierdza WZJ...

Jasnowata, moim zdaniem powinnaś zwrócić się do organizatora w miejscu,w którym odznakę zdawałaś.
#link

"Riding is not a sport, it is a passion. If you do not share the passion, you do not know the sport, and therefore are wasting your time"
Jasnowata

Konik polski, a nie kucyk! :)

Moje ogłoszenia
« #515 : Styczeń 10, 2011, 18:10:26 »
Odpowiedz cytując
Dzięki Ktoś uśmiech A przed chwila odczytałam maila od pzj i też kazali mi się zwrócić do klubu. uśmiech
#link
Zastodołowy WKKWista. uśmiech

kolebka

Rudy koń i jego jeździec

« #516 : Styczeń 13, 2011, 12:22:02 »
Odpowiedz cytując
Ktoś Sama tego nie rozumiem. Znajoma też miała z tym problem, musiała się przerejestrować chcąc jechać na ZO, bo klub nie płacił składek. Tak mi w WZJcie powiedziano.
#link
Ktoś

« #517 : Styczeń 13, 2011, 12:48:36 »
Odpowiedz cytując
Po pierwsze sędziowie powinni zostać co najmniej upomnieni za działanie niezgodne z regulaminami.
Po drugie - na jakiej podstawie WZJ przyjął od Ciebie opłatę za licencję roczną,wiedząc,że klub nie opłacił składek?
masz jakiś dokument potwierdzający opłacenie licencji za 2010?

edit: znajoma,która jechała ZO to inna para kaloszy,żeby startować na ZO klub musi mieć licencję ogólnopolską...opłacenie składek w PZJ i WZJ to dwie rożne kwestie.
#link

"Riding is not a sport, it is a passion. If you do not share the passion, you do not know the sport, and therefore are wasting your time"
kolebka

Rudy koń i jego jeździec

« #518 : Styczeń 14, 2011, 19:46:18 »
Odpowiedz cytując
Tak, ale gdy chciała wpłacić składkę w PZJcie okazało się, że klub nie płaci składek członkowskich i w jego barwach nie może startować na ZO.
To było w 2009, więc już pozamiatane. I tak zaczynam ten sezon od znowu kl.P, więc nie mam ciśnienia, że wyżej nie pojadę. Będę startowała jako niezrzeszony.
Przynajmniej nie będzie problemów ze składkami itp...
#link
Ktoś

« #519 : Styczeń 14, 2011, 22:12:08 »
Odpowiedz cytując
kolebka, oddzielmy proszę na razie sprawę startu na ZO i ogólnopolskiej licencji klubu.

odpowiedz mi proszę na pytanie - zapłaciłaś w OZJ za swoja licencję w 2010 roku i dostałaś plastik?
#link

kolebka

Rudy koń i jego jeździec

« #520 : Styczeń 14, 2011, 22:49:08 »
Odpowiedz cytując
w 2010 nie opłacałam licencji, sprawa dotyczy 2009 rok. Tak, dostałam wtedy plastik.
#link
Ktoś

« #521 : Styczeń 15, 2011, 11:01:54 »
Odpowiedz cytując
skoro dostałaś plastik,to OZJ powinien uznać Twoje wyniki z 2009 roku i na jej podstawie nadać Ci klase sportową,która obowiązywała cały 2010 rok.OZJ a nie PZJ i to do OZJ powinnaś się zwrócić.

a co z 2010 rokiem?
jeżeli w 2009 faktycznie spełniłaś normy na III klasę,a w 2010 nie odnowiłaś jej,to i tak w sezonie 2011 już jej nie masz.Piszę oczywiście o klasie,nie o licencji.
#link

kolebka

Rudy koń i jego jeździec

« #522 : Styczeń 15, 2011, 16:39:48 »
Odpowiedz cytując
W 2010 w ogóle nie startowałam,  nie miałam licencji wykupionej.

W tym roku będę to dokładnie pilnowała, zgłoszę się do OZJ kiedy wyrobię normę na III.
Ktoś  kwiatek
#link
bhdemeter

« #523 : Styczeń 17, 2011, 21:24:51 »
Odpowiedz cytując
scaliłam wątki, zeby nie zginęło gdzieś to info

30 grudnia opublikowany został Regulamin rozgrywania zawodów w skokach przez przeszkody w 2011 roku obowiązujący od dnia 1 stycznia b.r. W Regulaminie 2011 wprowadzono kilka ważnych zmian. Ponieważ niektóre wywołały już pytania i reakcję środowiska w załączniku podaję wszystkie istotne nie tylko dla zawodników:
http://www.swiatkoni.pl/news-display/2713.html
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2011, 22:45:40 wysłane przez caroline » #link
Geisha

Biały z czarna skórą nad wszystkimi końmi górą..:p

« #524 : Styczeń 17, 2011, 21:55:20 »
Odpowiedz cytując
Witam:)
Mam pytanie jak to jest :
Kiedyś aby na zwykłych zawodach wystartować klasę P,N trzeba było mieć licencje(przejechać L na styl) a teraz wprowadzono Odznaki jeździeckie, więc aby jeździć P, N  to trzeba mieć Srebrną odznakę? coo?? Licencje?  :???:Czy Odznakę i Licencje??
Pozdrawiam:) coo?? hurra! hurra! hurra!
#link
;p
magda

« #525 : Styczeń 17, 2011, 21:58:56 »
Odpowiedz cytując
zalezy czy jezdzilas zawody przed wprowadzeniem odznak czy nie. jak jezdzilas to cie nie obowiazuja. jak nie to musisz zrobic braz by jechac najnizsze klasy, a od czego trzeba miec srebro to nie wiem wink

cudny jest zapis o wazeniu ochraniaczy i komantaz ze z przepisow wynika, ze trzeba to robic na regionalkach wink
#link
Ktoś

« #526 : Styczeń 18, 2011, 09:34:48 »
Odpowiedz cytując
Geisha, żeby jeździć P i N w skokach musisz miec i srebro i III licencję,możesz je zrobić w dowolnej kolejnośći,ale posiadać obie,by pojechać P i N.
#link

Klami

BHT

Moje ogłoszenia
« #527 : Styczeń 19, 2011, 21:14:18 »
Odpowiedz cytując
Kto jest wtajemniczony w te wszystkie papierowe niuanse ??
Jeśli koń ma tylko niemieckie papiery to co trzeba mu wyrobić / gdzie rejestrować itp. żeby mógł startować u nas ?
#link
paulut.

« #528 : Styczeń 19, 2011, 21:16:06 »
Odpowiedz cytując
ponoć są jakieś przepisy dot. wielkości haftu na czapraku (logo klubu) dozwolonego na zawodach(chodzi chyba o powierzchnie reklamy na zawodniku czy coś takiego icon_redface) mógłby mi ktoś przybliżyć takowe zagadnienie? icon_redface  kwiatek kwiatek kwiatek

edit.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2011, 21:25:57 wysłane przez paulut. » #link
bo liczy sie tylko on..<BETYAR>:****
Gillian

four letter word

WWW Moje ogłoszenia
« #529 : Styczeń 19, 2011, 22:48:02 »
Odpowiedz cytując
paulut., cofnij się o stronę, Ktoś już to opisała uśmiech
#link
a jak nie Ty - to kto mi został...?
halo

« #530 : Styczeń 20, 2011, 00:20:41 »
Odpowiedz cytując
Klami, gdy ma w miarę nowy paszport - to nic, od razu do PZJ/WZJ. Uwaga! w paszporcie już! musi być wpisany aktualny właściciel (a raczej ten, który "zaimportował" konia + oczywiście oświadczenia kupna na terenie PL) i z tym bywa trochę zachodu, jeśli nie dopilnowano przed wyjazdem konia z Niemiec. Ale podobno da się to załatwić korespondencyjnie. Gdyby miał jakieś inne papiery  kukunamuniu to chyba najpierw paszport identyfikacyjny w ZHK. Ew. gdyby miał paszport niemiecki sprzed "wspólnotowych" ustaleń, to w PZJ wyrabia się polski sportowy. WZJ-y wydawały do niedawna karty rejestracji na podstawie przeróżnych dokumentów identyfikacyjnych, możliwe, że aktualnie wymagają już jakiegoś paszportu "euro".
#link
Człowiek kulturalny musi dojść do najwyższego artyzmu w trzech rzeczach: chodzeniu po mieście, ujeżdżaniu konia i elokwencji.
L. Alberti.
Ktoś

« #531 : Styczeń 20, 2011, 07:47:50 »
Odpowiedz cytując
Klami, autoryzowałam w PZJ dwa paszporty - KWPN i Zangersheide,oba tak samo - w Pomorski Związek Hodowców Koni robił wpis o właścicielu aktualnym i razem z kwitami PZJtowymi rejestracyjnymi i odpowiednią opłatą dla PZJ konie mają autoryzowane paszporty.na pewno to działa,bo oba paszporty miały juz normalne odprawy na ZOO.
koszt w PZHK to coś pomiędzy 10-30 zł,a w pzj chyba 200 albo 250,ale teraz nie mam jak sprawdzić w tabeli.
#link

Klami

BHT

Moje ogłoszenia
« #532 : Styczeń 20, 2011, 20:33:02 »
Odpowiedz cytując
halo, Ktoś, dzięki.
Już się mniej więcej zorientowałam. Z tego co się dowiedziałam to na tych papierach muszę zmienić właściciela i dostać "wlepkę" PZJ czy jakoś tak.
#link
halo

« #533 : Styczeń 21, 2011, 09:55:38 »
Odpowiedz cytując
"wkładkę"  duży uśmiech. Żeby opis zrobić po polsku  uśmiech
#link
Człowiek kulturalny musi dojść do najwyższego artyzmu w trzech rzeczach: chodzeniu po mieście, ujeżdżaniu konia i elokwencji.
L. Alberti.
paulut.

« #534 : Styczeń 21, 2011, 18:39:34 »
Odpowiedz cytując
Gillian dzieki  duży uśmiech

mogłabym prosić o jedną krótką odpowiedz o wymiary na czapraku. nie wiele rozumiem z tych przepisów  icon_redface
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 19:56:32 wysłane przez paulut. » #link
halo

« #535 : Styczeń 21, 2011, 19:50:40 »
Odpowiedz cytując
paulut., to chyba będziesz musiała poszukać menedżera  diabeł
#link
L. Alberti.
paulut.

« #536 : Styczeń 21, 2011, 19:57:12 »
Odpowiedz cytując
halo  rozumiem, że chętna  lol to mi napisz jakie to mają być wymiary na tym czapraku  kwiatek
#link
halo

« #537 : Styczeń 21, 2011, 20:05:09 »
Odpowiedz cytując
A za ile?
OK. jeśli sponsor to po 200 cm2 na każdej stronie czapraka, czyli ok. 10x20 cm
Jeśli tylko producent sprzętu - to 3 cm2 3x1 cm  hihi
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 20:08:43 wysłane przez halo » #link
L. Alberti.
paulut.

« #538 : Styczeń 21, 2011, 20:16:42 »
Odpowiedz cytując
a logo klubu  wink ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 20:38:00 wysłane przez paulut. » #link
halo

« #539 : Styczeń 21, 2011, 20:48:00 »
Odpowiedz cytując
No przecież klub to sponsor  kocham a jeśli nie, to nie ma idei go reklamować  diabeł
#link
L. Alberti.
Strony: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 44 Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Konie  |  Wątek: ABC formalności OZJ/PZJ i startów na zawodach

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.043 sekund z 17 zapytaniami.